Infotrafic: Restrictii de circulatie pe unele drumuri din tara, inclusiv pe Transfagarasan
Restrictiile se vor aplica si saptamana viitoare, in zilele de sambata si duminica (2 si 3 iunie 2012), in acelasi mod si acelasi interval orar. Conducatorii auto sunt rugati sa astepte in coloana reluarea circulatiei, cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia si sa respecte indicatiile pilotilor de dirijare a traficului.
In judetul Arges, DN7C (Transfagarasan) este inchis la kilometrul 64+380 metri, in dreptul lacului de acumulare Vidraru, din cauza unei surpari. Catre Piscu Negru se poate circula pe drumul pietruit care trece prin zona Cumpana. De altfel, traficul rutier pe Transfagarasan este oprit in perioada 1 noiembrie 2011 - 30 iunie 2012, pe portiunea cuprinsa intre Piscu Negru (judetul Arges, km 104) si Balea-Cascada (judetul Sibiu, km 130+800 metri).
De asemenea, traficul rutier pe DN61 Ghimpati - Gaesti (judetul Dambovita) este intrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ionesti, ca urmare a cresterii debitului raului Arges. Se circula pe rute ocolitoare.
In judetul Caras-Severin, pana in data de 31 mai, este oprita circulatia pe varianta de ocolire a municipiului Caransebes, la care se lucreaza. Autovehiculele circula pe rute locale, prin oras. In acelasi judet, din cauza unei alunecari de teren, este inchisa si varianta de ocolire Domasnea, iar traficul rutier se desfasoara pe DN6, prin localitate.
In orasul Pucioasa din judetul Dambovita, din cauza unei avarii la o conducta situata sub DN71, care a provocat surparea partii carosabile pe sensul de mers Sinaia - Targoviste, pe portiunea kilometrica 64+650 metri - 64+700 metri se circula alternativ, pe celalalt sens de mers.
Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Barcanesti, judetul Prahova, a inregistrat vineri si sambata pe DN1, pe sensul de mers Bucuresti - Ploiesti, 40.263 de autovehicule, cu 950 mai putine decat saptamana trecuta. Pe raza statiunilor montane de pe Valea Prahovei este putin probabil sa apara probleme de fluenta a circulatiei rutiere. Chiar daca drumul este astazi mai putin aglomerat decat de obicei, trebuie sa se ruleze cu viteza redusa, carosabilul fiind umed. Mare atentie in special in zonele cu serpentine, unde bruscarea comenzilor poate provoca deraparea autovehiculului ! Cele mai multe accidente cauzate de neadaptarea vitezei la conditiile de drum se produc pe tronsonul Sinaia - Comarnic.
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare potrivit careia pana duminica, ora 21.00, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata indeosebi in zonele deluroase si montane, precum si in sud-vestul, sudul si centrul tarii si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, izolat, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15¬20 de litri/mp si izolat 25 de litri/mp.
"Prin urmare, le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza adaptata la starea carosabilului, fara sa bruscheze comenzile, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa utilizeze permanent luminile de intalnire si centurile de siguranta", precizeaza sursa citata.

Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Imaginea de moment a luptei pentru putere în PNL: Liberalii caută un succesor pentru Orban, dar nu vor un blitzkrieg / Un nume, totuși, este vehiculat
Cum sa te mai numesti constructor daca la o prima ploaie mai seriosa drumu se duce la vale sau la 6 luni de la terminare, tot se lucreaza.