Centrul Infotrafic al Politiei Romane avertizeaza soferii ca pe mai multe drumuri din tara, inclusiv pe Transfagarasan, sunt o serie de restrictii fie din cauza unor lucrari de reparatii, fie pentru ca s-au surpat maluri ceea ce blocheaza accesul vehiculelor. Duminica pana la ora 20.00, circulatia va fi inchisa pe DN7, in judetul Arad, la kilometrul 563+623 de metri, in intervale de 15-20 de minute, pentru montarea unor grinzi la pasajul autostrazii Arad - Nadlac.

Restrictiile se vor aplica si saptamana viitoare, in zilele de sambata si duminica (2 si 3 iunie 2012), in acelasi mod si acelasi interval orar. Conducatorii auto sunt rugati sa astepte in coloana reluarea circulatiei, cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia si sa respecte indicatiile pilotilor de dirijare a traficului.

In judetul Arges, DN7C (Transfagarasan) este inchis la kilometrul 64+380 metri, in dreptul lacului de acumulare Vidraru, din cauza unei surpari. Catre Piscu Negru se poate circula pe drumul pietruit care trece prin zona Cumpana. De altfel, traficul rutier pe Transfagarasan este oprit in perioada 1 noiembrie 2011 - 30 iunie 2012, pe portiunea cuprinsa intre Piscu Negru (judetul Arges, km 104) si Balea-Cascada (judetul Sibiu, km 130+800 metri).

De asemenea, traficul rutier pe DN61 Ghimpati - Gaesti (judetul Dambovita) este intrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ionesti, ca urmare a cresterii debitului raului Arges. Se circula pe rute ocolitoare.

In judetul Caras-Severin, pana in data de 31 mai, este oprita circulatia pe varianta de ocolire a municipiului Caransebes, la care se lucreaza. Autovehiculele circula pe rute locale, prin oras. In acelasi judet, din cauza unei alunecari de teren, este inchisa si varianta de ocolire Domasnea, iar traficul rutier se desfasoara pe DN6, prin localitate.

In orasul Pucioasa din judetul Dambovita, din cauza unei avarii la o conducta situata sub DN71, care a provocat surparea partii carosabile pe sensul de mers Sinaia - Targoviste, pe portiunea kilometrica 64+650 metri - 64+700 metri se circula alternativ, pe celalalt sens de mers.

Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Barcanesti, judetul Prahova, a inregistrat vineri si sambata pe DN1, pe sensul de mers Bucuresti - Ploiesti, 40.263 de autovehicule, cu 950 mai putine decat saptamana trecuta. Pe raza statiunilor montane de pe Valea Prahovei este putin probabil sa apara probleme de fluenta a circulatiei rutiere. Chiar daca drumul este astazi mai putin aglomerat decat de obicei, trebuie sa se ruleze cu viteza redusa, carosabilul fiind umed. Mare atentie in special in zonele cu serpentine, unde bruscarea comenzilor poate provoca deraparea autovehiculului ! Cele mai multe accidente cauzate de neadaptarea vitezei la conditiile de drum se produc pe tronsonul Sinaia - Comarnic.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare potrivit careia pana duminica, ora 21.00, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata indeosebi in zonele deluroase si montane, precum si in sud-vestul, sudul si centrul tarii si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, izolat, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15¬20 de litri/mp si izolat 25 de litri/mp.

"Prin urmare, le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza adaptata la starea carosabilului, fara sa bruscheze comenzile, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa utilizeze permanent luminile de intalnire si centurile de siguranta", precizeaza sursa citata.