Codul portocaliu de inundatii instituit pentru raul Jiu si afluentii acestuia din sectorul Filiasi-Podari a fost ridicat, duminica dupa-amiaza, de hidrologi, care au decis totusi sa mentina avertizarea cod galben pentru respectiva zona, informeaza Mediafax.

Administratia Bazinala de Apa JiuFoto: ANAR

Codul galben ramane in vigoare pe raurile din bazinul hidrografic al al Jiului, in sectorul din aval de Filiasi, precum si pe Oltul superior si mijlociu si in bazinele raurilor Vedea, Arges, Dambovita, Prahova, Calmatui, Buzau, Ramnicu Sarat si Putna. Hidrologii atrag atentia ca, din cauza ploilor prognozate, inundatiile locale se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai raurilor vizate de avertizare, precum si pe cursurile de apa necadastrate.

ANAR a anuntat anterior ca pentru sectorul Racari nivelul se va situa peste cota de inundatii cu 30-50 de centimetri si a actualizat avertizarea pentru raurile Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Jiu, Olt.

Administratia Nationala Apele Romane a mai anuntat ca mentine avertizarea de Cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Timis, Barzava- judetele Caras Severin si Timisoara, Caras, Nera, Cerna- judetul Caras Severin, pe Jiu amonte Filiasi si pe afluentii sai-judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Dolj, pe Olt sector Feldioara-Hoghiz judetul Brasov, pe Raul Negru in aval Reci-judetul Covasna, pe afluentii Oltului inferior - judetele Gorj si Valcea.

Citeste si: