Peste 100 de localitati din 20 de judete au fost afectate din cauza ploilor torentiale din ultimele 24 de ore si mai mult de 800 de gospodarii au fost inundate, informeaza un comunicat al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, citat de Agerpres. Potrivit sursei citate in urma ploilor torentiale, in ultimele 24 de ore au fost afectate 103 localitati din 20 de judete Arges, Bacau, Braila, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Neamt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui si Vrancea si municipiul Bucuresti.

''In total, au fost inundate 818 gospodarii si anexe gospodaresti, 831 hectare de teren arabil, 54 hectare pasuni si fanete, iar 40 de fantani au fost colmatate", precizeaza comunicatul IGSU.

De asemenea, au mai fost afectate sapte drumuri judetene si 25 comunale, insumand 119 km, doua tronsoane de cale ferata (0,55 km) doua poduri si 37 de podete.

Pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice au actionat 667 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor, din care 640 militari profesionisti din cadrul IGSU, au actionat cu 207 mijloace de interventie, mai mult de 200 dintre acestea apartinand inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta.

In zonele afectate, alaturi de efectivele Ministerului Administratiei si Internelor au fost angrenati si 400 de membri ai serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta si de la alte structuri, care au actionat cu 147 mijloace de interventie.