Administratia Nationala Apele Romane a decis, avand in vedere situatia hidrometeorologica si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, mentinerea avertizarii Cod Galben pe raurile Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Jiu si afluentii sai din sectorul Iscroni-amonte Podari, pe Olt, sector Feldioara-Hoghiz, pe Raul Negru, aval statia hidrometrica Reci, si pe afluentii Oltului inferior, anunta Agerpres. Avertizarea este valabila pana duminica, la ora 15:00.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe rauri cu depasiri ale Cotelor de atentie. Aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai raurilor si pe cursurile de apa necadastrate.

Conform ANAR, se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu 'Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice si poluari accidentale.