Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs in Vrancea, sambata dimineata, la ora 5.30. Cutremurul s-a produs la o adancime de 130 de km, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

cutremur in VranceaFoto: Hotnews

UPDATE 6.30:INFP rectifica la 4 grade intensitatea cutremurului

Cutremure in Bulgaria si Italia in ultimele zile

Cutremurul de 6 grade inregistrat marti in vestul Bulgariei a fost urmat de 333 de replici pana joi dimineata. Potrivit Institutului de Geofizica din cadrul Academiei Bulgare de Stiinte, marea majoritate a acestor replici numite si micro-cutremure au avut o insensitate extrem de mica, nefiind sesizate de oameni, anunta Novinite.

Doua noi cutremure, unul avand magnitudinea de 4,3, au afectat in noaptea de miercuri nord-estul Italiei, provocand noi pagube cladirilor deja afectate de seismul de duminica, in care si-au pierdut viata sase oameni, au anuntat autoritatile locale, citate de AFP.

Cele doua cutremure au avut loc la miezul noptii, ora locala (22,00 GMT), primul avand magnitudinea de 4,3 iar al doilea de 3,2. Cutremurele au fost puternic resimtite, in conditiile in care epicentrul a fost foarte aproape de suprafata, la doar 4 kilometri adancime.

content channel