Traficul este blocat sau se circula cu dificultate pe mai multe artere din cauza ploilor torentiale de vineri seara. Intersectia Doamna Ghica cu Soseaua Colentina este inundata. Potrivit martorilor oculari, apa depaste rotile masinilor, circulatia fiind aproape blocata. Mai multe masini au ramas blocate in trafic iar o mare parte din circulatie de desfasoara pe linia de tramvai. La fata locului au sosit masini ale Supercom care incearca sa traga apa.

UPDATE (23:00) Apa Nova a scos in teren toate echipele pentru remedierea situatiei in urma ploii torentiale

UPDATE (21:30) Circulatia metroului pe Magistrala 2, intre Piata Victoriei 1 si Piata Romana, se desfasoara pe un singur fir din cauza infiltratiilor produse din cauza ploii cazute incepand cu ora 19:50.

"Incepand cu ora 19.50, din cauza infiltratiilor abundente pe linia trei de contact am decis sa inchidem circulatia pe un fir intre Piata Romana si Piata Victoriei, pana la oprirea infiltratiilor. Circulatia se desfasoara in ambele sensuri, pe un singur fir, la intervale mai mari de timp decat in mod obisnuit", a declarat Gabriel Sburlan, director exploatare Metrorex, vineri pentru Agerpres.

UPDATE (20:54) Potrivit relatarilor martorilor oculari, pasajul de la Piata Universitatii a fost inundat de apa.

UPDATE (20:47) Si pe podul de peste Raul Colentina, in zona Soseaua Colentina, balteste apa pana la jumatatea rotilor masinii. La ora difuzarii acestei stiri, se poate circula peste pod.

Si alte zone ale Capitalei au fost inundate, vineri seara, in urma ploilor abundente.

Inundatie in intersectia Soseaua Stefan cel Mare cu Strada Lizeanu (video realizat de loredanastefu)

Inundatie Pod Pipera (video realizat de Ristache Robert)

Potrivit reprezentantilor Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), tramvaiele liniilor 7, 16, 27, 36 si 47 si troleibuzele 66 si 74 sunt blocate din cauza apei acumulate pe carosabil ca urmare a ploii, informeaza Mediafax. Echipele de interventie ale RATB sunt la fata locului, pentru a remedia problemele.

  • Troleibuzele liniei 66 sunt blocate la intersectia Colentina - Doamna Ghica.
  • In aceeasi situatie se afla troleibuzele liniei 74, la intersectia str. Emil Racovita - str. Turnu Magurele.
  • Tramvaiele liniei 36 nu circula, la ora transmiterii acestei stiri, in zona intersectiei str. Reinvierii - str. Turmelor.
  • Linia 36 este blocata si pe strada Maica Domnului, unde nu pot circula nici tramvaiele 16.
  • Tramvaiele liniilor 7, 27 si 47 sunt blocate in zona 11 Iunie-Regina Maria.

Circulatia a fost reluata la intersectia Mosilor - str. Paleologu, unde au fost blocate temporar tramvaiele liniilor 5, 16 si 21.

Se inregistreaza probleme in trafic si pe Splaiul Independentei, in zona Parcului Izvor, unde apa atinge pana la 30 de centimetri, iar masinile inainteaza foarte greu, pe o singura banda

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, din cauza ploii, au fost inundate mai multe subsoluri, dar si sediul Prefecturii Ilfov, situat pe strada Smardan, si sala de sport a Colegiului National "Sf. Sava". "Intervenim unde sunt problemele cele mai mari, alaturi de cei de la Apa Nova", au mai spus cei de la ISU.

Reprezentantii Apa Nova au precizat ca, inainte de inceperea ploii, aveau deja in teren 20 de echipe, iar numarul acestora a fost suplimentat, pentru a se putea interveni in zonele cele mai afectate.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare "nowcasting" de ploi pentru Bucuresti, valabila vineri seara intre orele 19:30 - 21:00. Potrivit ANM, va ploua in special in jumatatea estica a Capitalei iar cantitatile de apa vor depasi izolat 10 litri/metru patrat.

Nota: Daca ati filmat, pozat zone inundate din Bucuresti postati imaginile folosind formularul de mai jos, optiunea HotReporter sau trimiteti link-urile youtube.