Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dambovita, Ion Sorin, a fost schimbat, vineri, din functie, fiind inlocuit cu Luminita Preda, fost director al Casei Corpului Didactic Dambovita. Schimbarea a avut loc dupa ce, in sedinta de vineri a Colegiului Prefectural, prefectul de Dambovita, Dragos Rusu i-a reprosat lui Ion Sorin ca 101 cadre didactice se ocupa mai mult de politica si de campania electorala a partidului cu care simpatizeaza decat de activitatea profesionala. Ion Sorin sutine ca schimbarea sa din functie nu are legatura cu aceasta discutie.

"Am fost schimbat fara motiv. A venit pe fax decizia de incetare a detasarii pe functia de conducere. Nici macar motive neoficiale nu au fost. Am avut intradevar astazi (n.r. vineri) o discutie cu domnul prefect, care mi-a adus la cunostinta ca exact 101 cadre didactice fac politica. Am precizat ca trebuie facuta diferenta intre ce face un profesor in timpul liber si ce face in timpul orelor. Daca un profesor lipseste de la ora sa faca campanie, el este trecut absent la ore. Eu am trimis adrese tuturor scolilor in care le-am precizat ca nu se face campanie electorala in unitatea de invatamant", a declarat Ion Sorin, vineri, pentru Agerpres.

De asemenea a fost schimbat din functie si inspectorul scolar general adjunct, Iulian Brezeanu, care a fost inlocuit cu Ovidiu Basceanu.

Amintim ca saptamana aceasta au avut loc si alte schimbari in diferite Inspectorate Scolare dupa ce patru inspectori scolari si-au anuntat demisia. Este vorba despre Cristian Alexandrescu, inspector scolar al Municipiului Bucuresti, Cornel Sandu, inspector scolar general al judetului Alba, Florin Lazar, inspectorul scolar general al judetului Bacau si Mirela Aldescu, inspectorul scolar general al judetului Arad.

Citeste si: