Inspectorul scolar general al judetului Arad, Mirela Aldescu, si-a anuntat demisia din aceasta functie. "Sunt om cu anumite principii si cu demnitate, iar in contextul recentelor schimbari politice am simtit ca nu mai puteam sa imi pun in practica propriile principii de viata si nu mai puteam sa imi indeplinesc cum trebuie indatoririle de inspector scolar general al judetului", a declarat aceasta in cadrul unei conferinte de presa, transmite Agerpres.

"Am considerat ca este mai bine pentru mine sa plec, sa demisionez din aceasta functie", a declarat Mirela Aldescu. Aceasta a precizat ca nu au fost facute presiuni politice asupra sa.

"Nu s-au exercitat asupra mea niciun fel de presiuni, nici politice si nici de alta natura, ci dimpotriva, colegii au incercat sa ma convinga sa raman. Am analizat situatia si am considerat ca atata timp cat nu mai pot sa imi respect principiile si valorile in ceea ce priveste actualul sistem de invatamant preuniversitar, nu mai pot continua si drept urmare am luat decizia de a demisiona din functie", a declarat inspectorul demisionar.

Conform legislatiei in vigoare, Mirela Aldescu isi va exercita atributiile de serviciu, inclusiv organizarea examenului de admitere si a examenului de bacalaureat, pana cand Ministerul Educatiei va numi un inlocuitor, dar nu mai mult de 30 de zile.

"Dupa ce voi fi eliberata din functie, doresc sa ma intorc la catedra, la Colegiul National 'Vasile Goldis' din Arad, acolo unde de altfel am predat matematica anterior trecerii la ISJ", a afirmat aceasta, potrivit Agerpres.

Amintim ca saptamana aceasta si-au mai anuntat demisia alti trei inspectori scolari. Este vorba despre Cristian Alexandrescu, inspector scolar al Municipiului Bucuresti, Cornel Sandu, inspector scolar general al judetului Alba, si Florin Lazar, inspectorul scolar general al judetului Bacau.

Citeste si: