Andrei Marga, ministrul de externe, a anuntat in emisiunea 24 intr-o ora de la Digi 24 ca in prezent se face o evauare a situatiei din consulate, iar in doua saptamani va da o lista completa cu schimbarile care se vor face.

"Acolo au fost numiti oameni profesionisti, responsabili, dar si in ultimii 2-3 ani si oameni care aveau merite de alta natura", a explicat seful diplomatiei demersul respectiv.

"Vedem bine ca apar accidente, cum ar fi cel de la Lecce. Dupa 50 de zile de greva foamei, un consul trebuia sa afle. Nu vreau sa imputam moartea respectivului direct consulului, dar nu se poate spune ca nu ai avut mijloace sa sti ce se intampla cu cetateanul respectiv. Vrand nevrand, un consul trebuie sa stie ce se intampla cu cetatenii", a spus Marga.

In ultimele doua saptamani, ministrul a decis rechemarea consulilor din Catania, Milano si Roma, iar Andrei Marga a spus ca aceste schimbari in consulate vor continua. "Va vom da o lista completa in doua saptamani. Oamenii care sunt profesionisti nu au insa nici un motiv de teama", a asigurat el.