Primul-ministru Victor Ponta a semnat vineri o noua serie de eliberari din functie. Este al treilea val de schimbari din aceasta saptamana. De data aceasta, au fost eliberati Szenczi Bianka, din functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, Aurelian Popa, din functia de presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului si Elvira Rodica Andronescu, din functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Tot vineri, Primul-ministru Victor Ponta a semnat o noua serie de numiri în funcţii:

  • Taras Răzvan Ioan: preşedinte al Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii;
  • Mircea Fechet: vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice;
  • Marius Lucian Obreja: preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului;
  • Doru Badescu: membru al Consiliului de Administratie şi preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate;
  • Cristiana Barbu: preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Miercuri,Victor Ponta l-a eliberat pe Vladimir Tismaneanudin functia de presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului Memoria Exilului Romanesc, printr-o decizie semnata miercuri, informeaza Mediafax. Seful Executivului a decis si eliberarea din functie a lui Ioan Stanomir din postul de presedinte executiv al Institutului.

Joi, premierul a semnat o a doua serie de eliberari din functie din aceasta saptamana. Cei schimbati sunt secretarul de stat in Ministerul Economiei, Borbely Karoly, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, Dragos Mihael Ciuparu si presedintele Casei Nationale de Pensii Publice, Domnica-Doina Parcalabu. De asemenea, a semnat si o serie de numiri in functie. La ministerul Economiei a fost numit secretar de stat Nicolae Rotileanu, iar la Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica a fost numit Tudor Prisecaru.