Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a dispus joi conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor efectuarea, de catre specialisti din cadrul Directiei Medicale si Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, a unui control detaliat, cu privire la modul de aplicare a regimului de detentie, respectiv acordarea drepturilor la vizita, inclusiv vizita conjugala, pachete, alimentatie si asistenta medicala (consultatii medicale, tratamente, evaluari periodice in sistemul penitenciar si in reteaua sanitara publica) in cazul detinutei Carmen Bejan, fosta studenta la Medicina condamnata pentru omor.

Potrivit unui comunicat al MJ citat de Agerpres, rezultatele verificarilor pe linie medicala vor fi coroborate ulterior cu cele furnizate de reteaua sanitara publica si, in functie de rezultatele controalelor de specialitate din reteaua publica, vor fi dispuse, dupa caz, masuri suplimentare corespunzatoare.

Carmen Bejan, studenta din Timisoara condamnata pentru ca a ucis si transat un barbat impreuna cu prietenul ei, a nascut marti noapte la Spitalul Universitar din Bucuresti. Potrivit medicilor, bebelusul nu a supravietuit din cauza unor malformatii grave.

Copilul nascut de Carmen Bejan - o fetita care avea malformatii la cord si plamani

Copilul nascut de Carmen Bejan a fost o fetita care avea malformatii la plamani si la inima si care a supravietuit doar o ora dupa venirea pe lume, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

Potrivit Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Carmen Bejan a fost dusa de urgenta de la Penitenciarul Rahova la Maternitatea Bucur, in seara zilei de marti, dupa ce "a prezentat o prima contractie uterina dureroasa". In urma consultului interdisciplinar, specialistii de aici au decis internarea detinutei intr-o alta unitate de profil, "cu nivel superior de competenta", mai spun cei de la ANP.

Cei de la ANP au mai precizat ca femeia a nascut prin cezariana si ca beneficiat, pe durata sarcinii, de toata asistenta medicala necesara, fiind supravegheata atat de medici din spitalele penitenciar, cat si de specialisti de la spitalele publice si fiindu-i facute opt ecografii.

Carmen Bejan s-a casatorit, in 11 aprilie, in Penitenciarul Arad, cu fostul detinut Claudiu Satran, tatal copilului.

In 9 aprilie, instanta respinsese definitiv solicitarea acesteia de a naste in libertate si de a-si ingriji copilul pe o perioada de un an.

In vara anului 2009, cadavrul transat al unui barbat a fost gasit intr-o masina aflata in fata unui camin studentesc din Timisoara. Sergiu Florea si Carmen Bejan, pe atunci in varsta de 20 de ani si studenti la Universitatea de Medicina din Timisoara, au fost arestati in 2 august 2009.

Sergiu Florea si Carmen Bejan au fost trimisi in judecata, in luna noiembrie 2009, pentru omor deosebit de grav si profanare de morminte, ultima incadrare facand referire la faptul ca cei doi l-au transat pe barbatul pe care l-au ucis. In iunie 2011, instanta suprema i-a condamnat definitiv pe Carmen Bejan si Sergiu Florea la 20 de ani de inchisoare cu executare.