Ministrul justitiei, Titus Corlatean, considera ca MCV a fost si este util, dar necesita o redefinire a obiectivelor, tinand cont de progresele realizate in ultimii cinci ani in Romania.

"Cele doua misiuni primite - contacte la Curtea Europeana si la Comisia Europeana - vizeaza domenii esentiale si am fost bine primit la Strasbourg si Bruxelles. Discutiile au fost substantiale si productive. La Bruxelles, cu responsabilii CE discutiile au vizat prioritatile noului guvern, angajamentul de a continua reformele in justitie, nu pentru ca ne cere Bruxelles, ci pentru ca este in interesul cetatenilor. Mesajul politic a fost bine primit", a spus Corlatean, invitat in emisiunea "24 Intr-o ora" de la DigiTV.

"In iulie ne dorim si asteptam in mod firesc si obiectiv un raport pozitiv despre mersul justitiei in ultimii cinci ani, care ne va ajuta si la aderarea la Schengen", a adaugat el.

"Au trecut cinci ani, lucrurile s-au miscat in Romania. Dupa cinci ani nu pot ramane aceleasi obiective, de parca nu s-a intamplat nimic. Nu a spus nimeni ca imediat dupa raport MCV va inceta, dar nici nu poate dura la infinit", a subliniat Corlatean.