Actorul Iurie Darie se afla, la doua zile dupa interventia chirurgicala, intr-o stare mult mai buna decat la internare, poarta conversatii, primeste vizite si va mai sta in spital pana vor fi scoase firele de la operatie, au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii Spitalului "Bagdasar-Arseni": "Este bine. Mult mai bine decat la internare. Nu stiu daca va merge maine (joi - n.r.) pe Aleea Celebritatilor. Stiu ca ramane in spital pana ii vor fi scoase firele de la operatie. Iar acestea se scot, in general, la sapte zile de la operatie", a spus medicul Florian Bica, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare.

Iurie Darie a fost operat cu succes, luni, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala, pentru montarea unui sistem de drenaj care sa ajute la eliberarea lichidului in plus care se acumuleaza in zona creierului. Interventia chirurgicala trebuia sa aiba loc pe 16 mai, insa a fost amanata, din cauza unei infectii urinare care trebuia tratata inainte de operatie.

Actorul, in varsta de 83 de ani, a fost adus in 10 mai la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni".

Iurie Darie si Marin Moraru ar urma sa primeasca, joi, cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti, in cadrul unei ceremonii programate pentru ora 12.00.

Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in "Nepotii gornistului" - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum "S-a furat o bomba" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Fratii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zambet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul mortii" (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanti regizori romani ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Dragan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, in teatru, actorul a cucerit audienta prin roluri memorabile in piese precum "Troilus si Cressida", "Umbra" si "Palaria".

Anul acesta, in martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru intreaga cariera.