Administratia Nationala de Meteorologie a emis miercuri doua noi avertizari cod galben de averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si caderi de grindina, una fiind valabila de miercuri, de la ora 15:00 pana joi la ora 06:00, iar o alta valabila de joi de la ora 06:00 pana vineri la ora 12:00.

Cod galben de ploi si vijeliiFoto: ANM

Potrivit meteorologilor, incepand de miercuri, de la ora 15.00, si pana joi, la ora 6.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in toate zonele deluroase si montane, precum si in Moldova.

In aceste zone vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. Ploile pot avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 de litri pe metru patrat si izolat 40-50 de litri pe metru patrat.

Avertizarea cod galben este valabila pana joi dimineata pentru judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Caras-Severin, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Covasna, Harghita, Neamt, Vaslui, Iasi, Botosani, Suceava si partial in Maramures, Mures, Bistrita-Nasaud, Valcea, Arges, Arad, Bihor, Alba si Salaj.

Totodata, incepand de joi, de ora 6.00, pana vineri, la ora 12.00, avertizarea cod galben va cuprinde aproape toata tara, cu exceptia judetelor Olt, Dolj, Mures, Timis, Salaj si Satu Mare.

Potrivit meteorologilor, pana vineri la pranz, in estul si sud-estul tarii, precum si in toate zonele deluroase si montane, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata. In aceste zone vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 25 de litri pe metru patrat si izolat 60-70 de litri pe metru patrat.

"Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse", arata ANM.