Inspectorul scolar general Florin Lazar a declarat pentru HotNews.ro ca si-a dat demisia de la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Bacau. "Mi-am depus luni demisia, fara presiuni, pentru ca am considerat ca daca sunt si candidat la primarie nu trebuie sa las niciun fel de urma politica asupra activitatii scolare", a declarat acesta pentru HotNews.ro. Florin Lazar a anuntat ca va candida din partea PDL la primaria Bacau.

"Am asteptat evaluarea Ministerului Educatiei pentru organizarea sesiunii speciale de Bacalaureat la Bacau pentru ca apoi sa demisionez. Este un lucru foarte bun ca am fost alesi pentru a organiza aceasta sesiune, Ministerul s-a convins ca suntem foarte seriosi si ca am organizat totul ireprosabil, atat anul trecut, cat si anul acesta", a sustinut fostul inspector scolar.

"E pacat sa implicam politic Bacalaureatul, mai ales ca eu stiu ce echipa am lasat pentru a se ocupa de aceste examene si sunt convins ca totul se va desfasura riguros, conform tuturor normelor in vigoare", a continuat acesta.

Fostul inspector a precizat ca sesiunea speciala a Bacalaureatului "va fi 100% monitorizata video" odata cu inceperea probelor scrise, la fel ca si sesiunea normala de BAC. "Vom fi 100% corecti. Stiu cum am pregatit aceste examene, oamenii pe care i-am lasat sunt total profesionisti", a declarat Florin Lazar.

UPDATE:Ministerul Educatiei anunta printr-un comunicat de presa ca ministrul interimar Liviu Marian Pop a decis printr-un ordin semnat marti, 22 mai, "numirea doamnei profesor Teodora Craus in functia de inspector scolar general la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau".

Anterior acestei numiri, Teodora Craus a ocupat functia de inspector scolar general adjunct. Tot in baza unor ordine de ministru, Ida Vlad si Anca Rafiroiu au fost numite inspectori scolari generali adjuncti.

Exercitarea acestor functii se face prin detasare in interesul invatamantului pana la organizarea de catre MECTS a concursurilor aferente, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului scolar 2011-2012, informeaza Ministerul.

Totodata, incepand cu data de 22 mai, domnilor Lazar Florin si Cristian Catalin Cuciac le inceteaza, la cerere, detasarile in functiile de inspector scolar general, respectiv inspector scolar general adjunct, se mai arata in comunicatul de presa.