Stelian Fedorca, noul secretar de stat pentru invatamant preuniversitar, a trimis anul trecut o sesizare catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti cu mai multe greseli gramaticale. Documentul poarta semnatura lui Fedorca, pe atunci director al Colegiului National Mihai Eminescu, si stampila institutiei de invatamant. "Greselile de gramatica aflate in documentul pe care mi l-ati trimis mi se par inacceptabile. Precizez, insa, ca un asemenea document birocratic nu este niciodata redactat de director (...), ci de personalul aferent cabinetului de lucru", a declarat pentru HotNews.ro secretarul de stat Stelian Fedorca.

Stelian FedorcaFoto: Agerpres

Noul secretar de stat pentru invatamant preuniversitar, Stelian Fedorca, a trimis in ianuarie 2011, din pozitia de director al Colegiului National Mihai Eminescu din Bucuresti, o sesizare catre inspectorul Gabriela Postescu de la Inspectoratul Scolar al Sectorului IV din Municipiul Bucuresti in care semnala un incident petrecut in perimetrul unitatii de invatamant. Documentul, cu numeroase greseli gramaticale, poarta semnatura lui Stelian Fedorca si stampila Colegiului National Mihai Eminescu, institutie de invatamant pe care o conducea la acea vreme.

Vezi mai jos documentul

Contactat de HotNews.ro in legatura cu existenta acestor greseli gramaticale, Stelian Fedorca, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei, a declarat ca "documentul a fost redactat de una dintre persoanele care se aflau in aparatul meu de lucru de la Colegiul National Mihai Eminescu, unde ocupam pozitia de director".

In ce priveste faptul ca documentul poarta semnatura sa, Fedorca sustine ca "materialul a fost redactat dupa dictare si mi-a fost citit. Drept urmare, nu am avut, in acel moment, o problema in a mi-l asuma fara rezerve".

Citeste raspunsul integral al secretarului de stat in MECTS Stelian Fedorca, la solicitarea HotNews.ro:

"Asemenea dumneavoastra, greselile de gramatica aflate in documentul pe care mi l-ati trimis mi se par inacceptabile. Precizez, insa, ca un asemenea document birocratic nu este niciodata redactat de director, secretar de stat, ministru sau orice alta persoana aflata intr-o pozitie de conducere, ci de personalul aferent cabinetului de lucru. Ca atare, si in cazul meu, documentul a fost redactat de una dintre persoanele care se aflau in aparatul meu de lucru de la Colegiul National Mihai Eminescu, unde ocupam pozitia de director.

Documentul este trimis de la Colegiu catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, in urma unui incident care a avut loc in cursul anului 2011, conform unei proceduri agreate intre unitatile de invatamant si inspectoratele scolare.

Procedura specifica necesitatea transmiterii informatiilor legate de orice incident produs in perimetrul unitatilor de invatamant in aproximativ o ora de la producerea lui. Informatiile sunt transmise ulterior Ministerului Educatiei. Nu de putine ori, un asemenea document contine date preluate direct din procesele verbale intocmite la fata locului.

Pot sa va spun ca informatiile au fost analizate anterior, iar materialul a fost redactat dupa dictare si mi-a fost citit. Drept urmare, nu am avut, in acel moment, o problema in a mi-l asuma fara rezerve".

Liberalul Stelian Fedorca a fost numit pe 16 mai de catre premierul Victor Ponta in functia de secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar, in locul democrat-liberalei Oana Badea.