"Mai am doua mari restante, dincolo de Constitutie, care trebuie revizuita si ea - Legea Sanatatii si legea de reorganizare administrativa a tarii. Sper ca dupa alegeri sa gasesc o majoritate care sa le promoveze, poate legea sanatatii chiar inainte de alegerile din noiembrie. (...) Inca aceste doua legi le-as mai lasa dupa celelalte si pot spune ca am lasat ceva in urma mea", a spus seful statului, in cadrul unei intalniri cu romanii din Statele Unite ale Americii.
El a spus ca a inteles in timpului primului sau mandat - notand "recunosc ca nu am inteles de la inceput" - ca statul roman nu functioneaza deoarece a "asezat legile capitalismului peste structurile statului comunist".
"Ma tot intrebam de ce nu functioneaza statul acesta, pentru ca aveam legi ca in Occident. Noi am asezat legile capitalismului peste structurile statului comunist, ceea ce a facut statul neperformant", a explicat presedintele.
Argumentele invocate de Traian Basescu in favoarea Legii Sanatatii:
- Nu vom putea avea performanta in sanatate pana cand nu lasam si sectorul privat, pana nu privatizam managementul spitalelor, al sistemului de asigurare
- Eu am o asigurare facuta in afara Romaniei pentru ca in Romania nu avem un sistem privat de asigurari
- As fi vurt ca suma platita pentru un an in Marea Britanie sa o dau unei firme din Romania, dar nu pot, pentru ca numai statul detine monopolul sistemului de sanatate
- Cum credeti ca putem fi performanti cand aveam aceeasi organizare administrativa ca pe vremea lui Ceausescu, cu o birocratie formidabila, la nivel de judete, cu 42 de judete, cu 42 de prefecti, cu 42 de presedinti de CJ si 35 de consilieri la fiecare judet
- Cum putem functiona cand un presedinte de Consiliu Judetea stabileste ca vrea sa modernizeze un drum de la capitala spre vest iar in judetul urmator vrea de la capitala spre sud
- Avem nevoie de 9-12 regiuni, ne ajunge birocratia din 12 regiuni, cu putere delegata, apropiata cea de aici, din SUA, cu libertatea de a-si face politici regionale
- Avem 3.000 de comune din care maxim 500 sunt viabile economic, pentru ca fiecare a vrut sa aiba comuna lui cu primarul lui
Printre castigurile mandatului sau, presedintele a enumerat noua lege a Educatiei, noul cod al Muncii, care a liberalizat piata muncii exact pentru a face atractiva Romania pentru investitorii straini, dar si cele patru noi coduri: noul cod penal, noul cod comercial, noul cod de procedura penala si noul cod de procedura comerciala.
"Cred ca deja am facut destule despre care sa se spuna astea le-am facut bine sau prost in timpul lui Basescu", a comentat el, razand.
Neobrazat Base` asta .
Asa ca, neobrazat esti tu pentru ca nu te informezi indeajuns.
Cine-l mai crede pe Traian Masescu, mincinos mare ?!
Basescu nu trebuia sa promita nici o demisie pentru ca intrebarile de la referendum erau despre parlament, nu despre Basescu. Dar cum sa convingi cateva sute de paraziti sa accepte sa plece macar o suta dintre ei. Nu ca ar ajuta cu ceva.. tot paraziti vor ramane si PCR<>FSN va fi majoritar in parlament.. dar macar ar parea ca au o vaga inclinatie catre democratie.
1. In Germania, toti salariatii sunt obligati sa aiba asigurari de sanatate de stat. Numai persoanele care castiga mai mult de 50.000 Euro pe an pot opta pentru asigurari private. O persoana care opteaza pentru asigurare privata nu poate opta si pentru asigurare de stat. 85% din populatia Germaniei au asigurarea de baza (de stat).
2. In Germania, fondurile pentru asigurarea de stat sunt gestionate de organizatii NON-PROFIT. Ele sunt constituite din contributia lunara a angajatilor si angajatorilor. O parte a acestor fonduri e finantata de stat (asistenta financiara) pentru a acoperi asigurarea persoanelor care nu au fost niciodata angajate sau nu platesc pentru sistem.
3. Sistemul de spitale din Germania este foarte vast avand aproximativ 2000 de spitale care sunt grupate in functie de apartenenta:
a. 55% dintre spitalele din Germania apartin statului.
b. 38% dintre spitale apartin unor organizatii non-profit.
c. 7% dintre spitale apartin unor societati comerciale.
Franklin Roosevelt, singurul presedinte american care a avut patru mandate si care a scos America din marea depresiune din anii 1929-1933 vorbea despre "dreptul la o ingrijire medicala adecvata si sansa de a obtine si de a te bucura de o stare buna a sanatatii" si despre "dreptul la protectie adecvata fata de temerile economice cauzate de o virsta inaintata, de boli, accidente si somaj". Asa gandeste un politician responsabil caruia ii pasa de poporul sau.
PS.1: Ce s-a ales de viziunea lui Roosevelt? Unde este US astazi? Ce se intampla daca un presedinte din USA astazi spune aceste lucruri? :)
PS.2: Conceptia mea este ca daca platesc atata statului, primul lucru care sa mi-l asigure sa fie sanatate, urmat de educatie si justitie :)
el mai merge datorita competitziei intre asiguratori (sint sute de case de asigurari de stat sau private) shi intre furnizori (baza e asigurata de medici de familie sau specialitzi privatzi in praxisuri).
al doilea aspect esentzial sint cuantumul contributziilor care sint uriase comparativ cu ro (ex la salar mediu de 3000 brut ies vreo 480 euroi pe luna) shi faptul ca se platesc practic de catre totzi (inclusiv bugetari- le plateshte statul, someri sau harzvierishti - le plateshte arbeitsamtul, pensionari samd)
un aspect esentzial este ca deconturile facute de case (KV de fapt) sint realist stabilite de o comisie de specialitate cu medici. nu vine un idiot de la CNAS care hotarashte paushal pe trimestru decont de 8 roni pe cap de pacient in ambulator sau 280 roni per internare ca la romania
pot fi medicii mai ieftini in romanica dar materialele costa la fel. iar medicii buni fara materiale, aparatura shi medicament sint ca apa sfintzita.
daca vretzi medicina ca la nemtzi tre sa platitzi ca la nemtzi, intr-un sistem concurentzial shi partzial privatizat.
la urma urmei un mercedes costa la fel in germania shi in romania. cind vine un politician socialist shi va promite ca va da mercedesuri la pretz de logan il credetzi? dar daca va promite ca face transportul in comun doar cu mercedesuri cu tarife de bilete de troleu il credetzi? shi speratzi ca daca datzi o spagutza la shofer va ia?
Solutiile vin tot din Germania:
1. Exista un sistem de preturi uniform in toata Germania numit DRG (un sistem de spitale clasificate). Acesta include plata medicilor, serviciile medicale, mancarea si cazarea din spital.
2. Exista reglementari guvernamentale stricte care stabilesc calitatea actelor medicale iar serviciile medicale sunt supravegheate in mod continuu. Sunt colectate date prin diverse proceduri, fiind analizate sistematic (o rutina) de agentii guvernamentale.
3. Sistemul de spitale din Germania este foarte vast avand aproximativ 2000 de spitale care sunt grupate in functie de apartenenta:
a. 55% dintre spitalele din Germania apartin statului.
b. 38% dintre spitale apartin unor organizatii non-profit.
c. 7% dintre spitale apartin unor societati comerciale.
4. Spitalele din Germania sunt faimoase pentru criteriile inalte de performanta pe care le impun. Ele au cei mai bine calificati medici care sunt acceptati sa practice ca specialisti numai dupa o pregatire lunga si intensiva.
http://heart-consult.com/articles/german-healthcare-system
http://www.english.german-hospital-service.com/html/background.html
http://www.amiexpat.com/2009/08/18/health-care-in-germany/
http://en.wikipedia.org/wiki/Health_in_Germany
http://www.theexpatdirectory.com/articles.php?c=expat_german_health_care
Acea limita este actualizata anual, astfel incat tot mai multi oameni intra in asigurarile de stat (deoarece salariile stagneaza iar limita creste). Diferenta de cotizatie este majora! In loc de aprox 15% din salar, cei asigurati la privat platesc in jur de 5%. Diferenta de servicii oferita asiguratilor este de asemenea majora. Motivul principal e ca (din cate stiu eu), asigurarile private deconteaza medicilor si spitalelor o suma mai mare decat statul.
Statul german lupta de multa vreme pentru reducerea celor din asigurarile private tocmai pentru ca au o problema in a finanta sistemul (au nevoie de mai multe cotizatii).
Spitalele pot fi detinute de organizatii non-profit. Probabil asta e un lucru pozitiv in vederea reducerii costului cu sanatatea. Dar totul e pe bani, bani care trebuie platiti prin cotizatia la sanatate.
Ceea ce ai expus tu este un model cu parti bune si rele, ca oricare altul. Nu cred ca asta lipseste in Romania ci finantarea in sine!
Noi avem cel mai mic procentaj din PIB alocat sanatatii din Europa.
Noi platim pe sub mana "cadouri" medicilor, asistentilor etc care ne trateaza.
Intre timp, doctorii pleaca in Germania pentru salarii de 5000 EUR primite de la asociatiile alea non-profit care conduc spitalele
Idei bune ar fi de exemplu incriminarea cadourilor oferite medicilor (stiai ca in acest moment poti oferi LEGAL mita doctorului?)!
O alta idee ar fi limitarea dreptului acestora de a avea/a lucra in paralel la un cabinet privat (unde transfera "clientii" de la stat)
O alta idee ar fi favorizarea spitalelor private si decontarea serviciilor oferite de acestea, la acelasi cuantum ca in cazul spitalelor de stat.
Si idei bune mai sunt, multe altele dar niciuna din ideile tale sau ale mele nu se regasesc in legea promovata de basescu.
Oare de ce rupe statul german orice legatura intre asigurarile private si cele de stat? (O persoana care opteaza pentru asigurare privata nu poate opta si pentru asigurare de stat.) Si de ce opreste accesul la asigurarile private pentru cei care castiga mai putin de 50.000 Euro pe an? Raspunsul: tocmai pentru a nu submina finantarea asigurarilor de stat. Si asta intr-o tara cu putere economica mult superioara Romaniei si cu un procent de peste 10% din PIB alocat sanatatii (in Romania procentul este cam jumatate fata de Germania). Statul german face acest lucru nu pentru ca are ceva impotriva sectorului privat ci pentru ca considera sanatatea populatiei o obligatie a lui si un drept al omului.
http://www.globalhealthfacts.org/data/topic/map.aspx?ind=67
documentarea de pe net te face atit de deshtept.
io m-am documentat din lohnsteuerkarte-ul meu de medic care lucreaza in germania in spital.
anu trecut brut de 71300 din care asig medicala 3653 (partea mea, angajatorul tot atit) la care se adauga 545 pflegeversicherung (angajatorul tot pe-atit). vreo 700 euro pe luna cred ca iese. doar contributzia la asigurarile de sanatate.
la gesetzlichen contributzia lunara e de 16 % din brut plus pflegeversicherung. la mediu pe economie de 3000 fa tu socoteala cit se contribuie pe luna in medie.
operam cam 80% asiguratzi de stat (trei medici doi rushi shi eu cca 25 30 pe zi majoritatea ambulator) shi 20% privatzi (seful neamtz face vreo 5 pe zi )
de bine ce e la asigurarea de stat (gesetzliche) totzi functzionarii beneficiaza de asigurari private platit din bugetul de stat. de fapt seful neamtz are numai de ashtia. noi le zicem beamtzii.
cum ziceam , aia asiguratzi gesetzlich sint operatzi de trei imigrantzi.
decontul drg e realist (de exeplul o operatzie simpla - cca 1200 1500 euro). in functzie de gravitate (boli asociate, complicatzii infectzii) se poate multiplica de pina la trei ori. codificarea deconturilor asha zisul goa e aceeashi pentru totzi. la privatzi se dau conditzii hoteliere mai bune shi este mai laxa posibilitatea de multiplicare a decontului, deci se folosesc materiale shi tehnici mai scumpe. la aia de stat nu prea ne lasa mdk sa multiplicam.
cind am plecat eu din romania geniile de la cnas hotarisera paushalul pe zi de vreo 210 roni sau asha ceva (cazare diagnostic tratament). le doresc succes medicilor shi administratorilor de spitalele romaneshti sa se incadreze in aceste deconturi. la 200 de euro stetoscopul, 30-200 de euro foarfeca sau portacul, un euro firul, 40000 ecograful shi 1 milion tomograful eu am hotarit ca nu se poate.
pina atunci multzumim de aprecierile pozitive te ashteptam sa te operam cu drag la noi germania
Astea-s vorbele Presedintelui Traian Basescu in Ianuarie 2012 cand a retras Proiectul Legii Sanatatii, in acea seara memorabila !!!!
Romania alaturi de dvs s-a intors din drum cu 20 de ani . in 2004 , se intrase chiar pe un drum bun si imi puneam mari sperante in viitor . avantajul meu a fost ca luasem deja drumul spre Europa si imi pare rau ca votul meu impotriva nu a contat
nu cred ca exista presedinte in lume care sa fi luat in ras propriul popor . din punctul meu de vedere ,
in urma lasati doar saracie , cimitire pline si o piata plina de barfe si tabloide . in rest , sa traiti bine
Fii sigur ca asta nu vor uita romanii, iar Traian Basescu nu va fi Presedintele pe care romanii sa-l puna in rama...
NO WAY, dimpotriva, milioane muuuulte de romani abia asteapta sa scape de Traian Basescu.
Traian Basescu si PDLul lui au umilit muuuulte milioane de romani prin saracia la care i-a condamnat.
Saracia este o UMILINTA si pentru asta Traian Basescu si PDL vor plati scump.
Ceea ce spune Traian Basescu ca a realizat sunt realizari pe hartie, legi formale care NU au imbunatatit deloc situatia si viata romanilor, DIMPOTRIVA.
Pentru asta vor plati si Traian Basescu si PDL.
Vorbim dupa alegerile din toamna 2012.
Cat timp PDL si clientela portocalie a regimului Basescu NU au facut nimic pentru romani, in schimb habar nu au avut de criza ce-a saracit milioane de romani, dimpotriva le-au crescut averile, conturile in banci, casele si masinile si concediile de lux, in timp ce romanilor le recomandau austeritate, ei furand si ajungand acum la inchisoare si in anchete ca maine poimaine ar trebui arestati toti PDListii incompetenti si corupti ai lui Basescu!!!
Traian Basescu si guvernarea lui vor ramane o amintire urata in vietile a multe miloane de romani.
O sa vedeti asta incepand cu Clujul, unde pe Dl Boc il asteapta un esec umilitor si rasunator si rusinos.
Adio PDL si pe urma si Traian Basescu.
Si va mai lasa ceva ca amintire Traian Basescu: minciuna si ipocrizia si sfidarea romanilor, la nivel inalt, la cel mai inalt nivel.
Asta este mostenirea lui memorabila.
EU sper sa scap de tine si usl, comunistilor!
Reorganizarea teritoriala ar cam trebui sa imparta teritoriul tarii ca sa fie mai usor de distrus? Adica pregatim partea pentru unguri ?
Este destul de clar ca Basescu este agent "nedeclarat" al SUA, altfel nu este explicabil de ce are asa o mare "deschidere" catre o tara care pana acum nu ne-a ajutat in nici un fel, ba dimpotriva (Bechtel ne-a usurat de vreo 2 mld de dolari)...
Si mai sunt atatea de adaugat.
Du-te Basescu-le, si sa vii cand te-oi chema eu..
Mai rau ca si cei care vin sunt de aceeasi factura...
Investitiile straine au scazut in Romania Codului lui Basescu ajungand in 2011 la minimul ultimilor 9(NOUA!!!) ani, dupa cum scrie Mediafax:
"Investiţiile străine directe au scăzut în primul trimestru la 425 milioane euro
Investiţiile străine directe au totalizat în primul trimestru 425 milioane euro, în scădere faţă de valoarea de 444 milioane euro din aceeaşi perioadă a anului trecut.
Conform datelor publicate de BNR, participaţiile la capital consolidate cu pierderea netă estimată au însumat 396 milioane euro, iar creditele intra-grup au însumat 29 milioane euro.
Investiţiile străine directe au finanţat 78,1% din deficitul contului curent în trimestrul I.
Anul trecut, investiţiile străine directe au scăzut cu 13,6% faţă de nivelul din 2010, la 1,917 miliarde euro, ajungând astfel la minimul ultimilor nouă ani."
http://www.mediafax.ro/economic/investitiile-straine-directe-au-scazut-in-primul-trimestru-la-425-milioane-euro-9631912
- Gaddafi a fost prins si eliminat
- EURO a reusit sa ramina in picioare si sa nu dispara
- Autostrazile in Bulgaria au fost date in folosinta inainte de termen
- Presedintele Germaniei a demisionat
- Chelsea a cistigat Liga Campionilor (aici ati avut ceva de munca in plus dar pina la urma intelepciunea si forta dumneavoastra au triumfat).
Va multumim iubit conducator si va asiguram ca la plecarea dumneavoastra din functie vom plinge pe strazi mai tare decit poporul Nord-Coreean la moartea conducatorului iubit. O sa sara camasile de pe noi de atitea lacrimi. Cui o sa ne lasati? Ce rost va mai avea viata noastra? Se vor mai reintoarce vreodata pasarile calatoare? Va mai avea putere griul sa'ncolteasca?! Greu, foarte greu fara dumneavoastra!
Restante:
1. De unde are banii pentru casa din mihaileanu?
2. De ce ritzi ii in libertate?
3. De ce udrea ii in libertate?
4.AsSoft?
5. De cand presedintele ii sustinator al unui partid? Si membru neoficial?
6. Si totusi...flota?
Si mai sunt multe...pe care justitia din nefericire nu le baga in seama...iar populatia le uita...si postacii pentru o saorma le ignora.
Privatizarea sănătății- e o altă mizerie pregătită de PD-L și de dl.Președinte- după privatizarea Poștei- făcută de PD-L pe șestache. În timp ce Poșta Română a fost menținută constant pe pierdere de managerii PD-Liști, PD-Lul și-a inventat poșta paralelă- Total Post-ul- căreia i-a dat și contracte extrem de grase- cum ar fi trimiterea declarațiilor ANAF de exemplu- care funcționează ilegal pentru că nu există lege de privatizare- și care oferă servicii mai proaste decât Poșta Română- în sensul că scrisorica ANAF pe care poșta ți-o lăsa la cutie- trebuie tu să mergi după ea nu știu cât . Astea sunt marile realizări ale dlui Președinte- hoția și prostia crasă. Probabil că la al 4-lea mandat va inventa și apa caldă pentru toată lumea...
Ne-a pacalit in 2009 cu Referendumul pentru unicameral, au trecut 3 ani si degeaba au votat romanii la Referendum, in schimb Basescu cu minciuna Referendumului i-a pacalit pe romanii care l-au votat din nou in 2009!!
PDL desi a facut parte din coalitia majoritara de la guvernare, timp de 3 ani NU a promulgat nici o initiativa legislativa pentru unicameral!! Nici UNA !!!!!
Numai minciuna si ipocrizie in tot ceea ce a facut Traian Basescu !!!
Ramane.....
Sau revizuire Constituţiei este o problemă secundară şi care nu mai figurează în agenda prezidenţială?
Plusuri:
- justitia
- relatia cu USA
Minusuri:
- politica externa cu exceptia USA
- relatia cu securitatea-SRI-SIE
- prejudicii mari aduse democratiei (care si asa era cum era)
- politica economica confuza, numire aiurea de premieri
- ducerea institutiei prezidentiale intr-o zona a grotescului...
Cam asta as contabiliza...
Ar trebui ca fiecare roman responsabil sa va scrie si sa va descrie realizarile dvs. Asa o sa vedeti cum o sa ramanti in amintirea poporului, iar cartile de istorie sa va descrie corect asa cum sunteti UN DUSMAN DECLARAT AL POPORULUI ROMAN.
Pervertirea cuvintelor, marlania, nesimtirea si tupeul, dar mai ales discursul mincinos sunt cele mai mari realizari ale dvs. Nu sunt cuvinte sa va descrie cat de pervers sunteti ca om. Sper sa va uite poporul roman cat mai curand si sa dispareti cat mai repede cu turma de ciocoi care va ocrotit. Domnia dvs trebuie comparata cu domniile fanariote care au distrus moral aceasta tara. Cum puteti spune ca mai aveti doua restante ? As fi dorit sa mai aveti 100 de restante pentru a-ti trimis poporul roman cu 100 de ani inapoi
2. Din cate tin eu minte negocierea cu Banca Mondiala a vanzarii gazului si petrolului (vezi presa din 2000).
3. Incercarea de vanzare a Cuprumin, Rosia Montana si a gazelor de sist
4. Sute de mii de oameni dati afara de la locurile de munca
5. Parcuri prin lunci inundabile si paduri, telegondole prin sate fara tineret, stadioane si patinoare pe aiurea
6. " Aici sunt banii dumneavoastra !" si afacerile statului cu infrastructura rutiera si CFR.
7. Politizarea pana la ultimul nivel a functiilor din institutiile statului.
8. Taierea salariilor cu 25% iar in invatamant reducerea veniturilor cu 45-50% in timp ce in STS, SPP, SIE, aviatie si marina au crescut
9. Dinamitarea relatiil0r sociale dintre clase si categorii : bugetari-privati, salariati-pensionari, sistem sanitar-pacienti ,etc,
10. Emigrarea si chiar invitarea la plecare a milione de cetateni ai Romaniei (mai ales medici si profesori).
11. "Sa traiti bine !"
Articol citat :
"Traian Basescu va ramine negociator-sef al Romaniei in relatia cu Banca Mondiala
Data publicarii: 22/02/2000"
Decizia ii apartine primului ministru, Mugur Isarescu. Premierul Mugur Isarescu a decis ca ministrul Transporturilor, Traian Basescu, sa ramina negociator-sef al Romaniei in relatia cu Banca Mondiala.
"Premierul Mugur Isarescu a decis sa nu modifice Hotarirea 374/1999 prin care era nominalizat negociatorul sef al Romaniei in relatia cu Banca Mondiala. Demisia ministrului Transporturilor din aceasta functie nu a fost acceptata de premierul Mugur Isarescu".Purtatorul de cuvint al Guvernului a afirmat ca in cadrul discutiilor cu reprezentantii Bancii Mondiale s-a discutat despre finalizarea acordului PSAL 1 si cele pregatitoare pentru PSAL 2..
Nu cred ca se va publica dar multi oameni cred asta , ca nu-l vom uita prea curand pe Basescu chir si dupa ce nu va mai fi Presedinte , ca mult " bine " ne-a facut.
Ia uite ce spune in Romania libera un articol interesant:
"Reforma în educaţie este una care, când a trecut de pe hârtie în viaţă, a însemnat, concret, desfiinţare de şcoli, ameninţare cu procuratura a profesorilor de către ministrul lor de resort (nemuritorul domn Funeriu!) şi instalarea în sălile de examene a camerelor de filmat (deprinderi tip Big Brother). Dacă acestea din urmă au dat rezultatele aşteptate, dând o lovitură gravă fraudei şi corupţiei din Şcoală, rămâne de neînţeles de ce nu se instalează asemenea camere, active 24 de ore din 24, şi în birourile şi sălile politicienilor şi ale vârfurilor din administraţie, cu rezultatul scontabil de a obţine o cel puţin la fel de glorioasă asanare a moravurilor prin eradicarea corupţiei. Deşi face progrese, organizarea poliţienească a educaţiei ar trebui completată cu o supraveghere permanentă şi a... supraveghetorilor - inclusiv a celor din Justiţie -, pentru ca Reforma Băsescu să-şi atingă nu doar limitele, ci şi apoteoza."
http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/reformarea-romaniei-explicata-americanilor-264655.html#top_articol
SUSTIN, sustin instalarea de camere VIDEO in toata administratia publica romaneasca, sa vedem cum doarme tot sistemul in timp ce face de zor reformarea nereformatei Romanii !!!