Regele Mihai si principesa Margareta, prezenti la o receptie gazduita de regina Marii Britanii cu prilejul jubileului de diamant
Potrivit noblesseetroyautes.com, citat de Mediafax, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a invitat reprezentantii monarhiilor la o receptie organizata la castelul Windsor, pentru a marca jubileul sau de diamant.
Toate casele regale au fost reprezentate la eveniment, cu exceptia celor din Spania, Bhutan, Cambodgia si de sultanatul Omanului.
Alaturi de regina Elizabeth a II-a, la eveniment, au participat ducele de Edinburgh, ducele si ducesa de Cambridge, printul Harry, ducele de York, printesele Beatrice si Eugenie, contele si contesa de Wessex.
Aceasta receptie a permis membrilor familiilor regale sa se intalneasca intr-o ambianta care parea foarte relaxata. Ei au schimbat imbratisari, au purtat discutii informale si au facut fotografii oficiale, mai scrie noblesseetroyautes.com.
Pranzul oficial a durat o ora si jumatate si a fost precedat de o sesiune foto oficiala la care au luat parte regina Elizabeth a II-a si monarhii celor 26 de tari prezente la eveniment, se spune pe site-ul familiei regale a Romaniei.
Intr-o fotografie de grup realizata cu acest prilej, regele Mihai I al Romaniei este asezat chiar in dreapta reginei Elizabeth a II-a, in timp ce in stanga monarhului britanic se afla regele Simeon al Bulgariei, se arata pe noblesseetroyautes.com.
Alaturi de acestia, tot in primul rand, in fotografie apar imparatul Japoniei, regina Olandei, regina Danemarcei, regele Constantin al Greciei, sultanul din Brunei, regele Suediei, regele Swazilandului, printul Hans Adam de Liechtenstein.
Pe randul al doilea, in spatele reginei Elizabeth a II-a apar: printul Albert de Monaco, marele Duce de Luxembourg, regele din Lesotho, regele Albert al II-lea, regele Norvegiei, emirul din Qatar, regele Iordaniei, regele din Bahrein si regele din Malaysia.
Pe ultimul rand apar printul Nasser Mohamed Al-Jaber din Kuweit, primul mostenitor din Abu Dhabi, printul Alexandru al Serbiei, regele din Tonga, printul mostenitor al Thailandei, printesa Lalla Meriem din Maroc si printul Mohammed bin Nawaf bin Abdulaziz Al Saud al Arabiei Saudite.
Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii - implinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron - este sarbatorit, pana in iunie, cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar si cu consideratie in contextul acestei perioade de austeritate.
Principalele momente festive vor avea loc insa de pe 2 iunie, data incoronarii reginei, timp de patru zile. In prima zi va avea loc derby-ul Epsom, singurul in care caii reginei nu au fost premiati pana acum. Duminica, 3 iunie, va avea loc "big lunch" (marele pranz n.r.), cand milioane de oameni vor fi in parcuri, pub-uri si pe strazile regatului. In aceeasi zi, circa 1.000 de ambarcatiuni vor oferi pe Tamisa un spectacol grandios, ce nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea.
In ziua urmatoare, 2012 felinare vor fi aprinse succesiv, de la Tonga, din Pacific, pana la Londra. Pe acesta din urma il va aprinde chiar regina, pe bulevardul Mall ce va fi decorat cu steagurile Regatului Unit. In seara acestei zile, va avea loc si concertul BBC in fata palatului Buckingham, la care vor participa cantareti britanici celebri, precum Paul McCartney, Elton John, Tom Jones, Robbie Williams si Shirley Bassey.
Pe 5 iunie, in ultima zi de sarbatoare, va avea loc o slujba la catedrala Saint-Paul, dupa care regina se va plimba cu caleasca pe strazile Londrei si isi va face apoi aparitia la balconul palatului Buckingham.

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
traisca chiar si ...regele elvetiei :-)))
...............
nu cumva king of swaziland ?
ca despre king o switzerland inca nu, poate mai incolo :)
Trebuie sa terminam cu dictatura nepotilor de bolsevici care au distrus Romania.
Este imbucurator sa vedem ca lumea a inceput sa acorde interes subiectelor privitoare la monarhie.
Pe parcursul istoriei, incepand cu organizarea de tip ginta, pana la cele actuale, de tip totalitarist/democratic, omenirea a incercat tot ce se poate incerca. Niciuna nu a functionat, problemele intampinate fiind cunoscute. Ideologii gresite, confuzia, coruptia, politizarea, au ingenunchiat, rand pe rand, toate aceste forme de organizare a statului.
Indiferent de numele acordat unei organizari statale, aceasta, trebuie sa respecte in functionalitate, legea primordiala a diferentelor. Administratia unui stat, in mod obligatoriu, trebuie sa aiba clar definite ca structuri de baza DECIZIA - ANALIZA - EXECUTIA. Alegerea celor meniti deciziei sau analizei, trebuie facuta in baza altor diferente. Numai in acest fel se poate obtine mult dorita responsabilitate, functionalitate.
In fapt, singura speranta, este ca oamenii sa-si desprinda atentia de circul oferit de media.
La Famiglia mafiota, sau regala, a avut in Romania o ,,traditie monarhica'' de doar 81 de ani, dar daca se ia in considerare data ridicarii la rang de regat a Romaniei : 1881, atunci monarhia a fost de doar 66 de ani.
aaa, si printul dac carol, tot in urma unei tradari a venit in Romania !
Mda! Ceea ce refuza regina Sofia de Spania, accepta exregele Mihai, care nu este mai rege, decat o regina in exercitiu. Presupun ca aceasta faimoasa regina a Marii Britanii, presimte ca va fi ultima si din acest motiv nu cedeaza locul nici moarta. Probabil ca aceeasi invitati o vor conduce si pe ultimul drum. AMIN
Și dacă regina Elizabeth a Marii Britanii nu este cumva cea pe care noi o știm drept Elisabeta a II-a, suverana Regatului Unit al Marii Britanii (care este deci doar o parte) și Irlandei de Nord și a altor teritorii?
Va apropiati mult de Coana Mare Cea cu Parul Blond si Carare Neagra pe Mijloc.
Cocoana aia de o dadea sus si tare cu Presedintele din Norvegia .... tara membra a UE.
E regele din Swaziland.
Ei, pentru Hotnews ..... Switzerland, Swaziland ..... pe-acolo.
.
Pe de altă parte, dacă am face o echivalenţă cu asocierile de la căsătorie, cea de argint este la 25 ani, cea de 50 ani este de aur, iar cea de diamant ar fi la 75.
Deci, asocierea cu diamant nu se potriveşte cu realitatea.
De fapt, ca s-o spunem p-aia dreaptă, erori sunt şi pe blogul regal de vreme ce Alteţa Sa Regală Radu îşi permite să asocieze termenul jubileu cu cei 60 ani de domnie (http://www.princeradublog.ro/jurnal/regele-mihai-la-jubileul-reginei-elisabeta-a-ii-a/) sau nunta de diamant la 60 ani (http://www.princeradublog.ro/jurnal/regele-mihai-onorat-la-londra/).
De-ar fi singurele…
Transformam un eveniment unde se respecta un protocol intr-o VICTORIE a casei regale .
De exemplu printre INVITATI se afla si :Regele King Hamad al-Khalifa al Bahrainului și Regele Mswati al II-lea al statului Swaziland !
Deci hai sa fim decenti si sa nu mai ridicam in slavi mai mult decat merita !
Cei un pic mai in varsta isi aduc aminte cum regina se plimba in caleasca cu Ceausescu !
Da, Basescu LOL