Un seif in care s-ar fi aflat peste 100.000 de lei a fost furat dintr-o casa de schimb valutar si de amanet din centrul municipiului Miercurea Ciuc, politistii criminalisti aflandu-se la fata locului pentru cercetari, transmite Mediafax.

Casa de schimb valutar se afla pe bulevardul Kossuth Lajos din Miercurea Ciuc, o zona centrala din municipiu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Harghita, Gheorghe Filip, sambata dimineata, cand angajata casei de schimb valutar si de amanet a venit la serviciu, ea a constatat ca unul dintre seifuri lipseste.

Filip a spus ca, potrivit primelor cercetari, in casa de schimb valutar s-a intrat prin partea din spate a cladirii, pe o usa metalica, aceasta neavand insa urme de fortare.

Anchetatorii iau in calcul mai multe variante privind patrunderea in incinta casei de schimb valutar, printre acestea intrarea cu chei potrivite sau ca cineva a lasat usa deschisa.

Seiful a fost sustras prin spargerea zidului despartitor dintre holul intrarii si incinta propriu-zisa a casei de schimb valutar.

"Alarma nu s-a declansat, deci cei care asigurau paza si securitatea firmei nu aveau cum sa intervina. In prezent ridicam imaginile de pe camerele de supraveghere si vom utiliza toate datele si indiciile obtinute in urma cercetarii la fata locului, pentru identificarea autorilor si recuperarea prejudiciului", a spus Filip.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, suma aflata in seif s-ar ridica la peste 100.000 de lei.