Desi este unul dintre cei mai cunoscuti ginecologi bucuresteni, profesorul Dimitrie Pelinescu Onciul nu a acordat in ultimul deceniu niciun interviu in media romaneasca. S-a temut de rastalmaciri.

dr. Dimitrie Pelinescu OnciulFoto: Hotnews

Dar, cu trecerea anilor, tensiunea povestilor nespuse s-a acumulat. Si a explodat acum: de la vechiul blestem al Saftei Brancoveanu care l-a ajuns pe Ceausescu si amintirile unui ginecolog din groaznicele maternitati comuniste, pana la ceata de hoti stabilita intr-un spital bucurestean si cumetriile din invatamantul medical universitar. Povestile profesorului Pelinescu Onciul nu pot fi rastalmacite dintr-un motiv foarte simplu: au fost traite.

INFORMATII BIOGRAFICE

Profesorul Dimitrie Pelinescu Onciul are 65 de ani si este directorul hiperclinicii Medlife Grivita. Este medic primar obstetrica-ginecologie si fondatorul (alaturi de prof. Florin Stamatian din Cluj) invatamantului de ecografie obstetricala din Romania. A introdus pentru prima oara in Romania supraspecializarea in medicina materno-fetala. A fost sef de clinica la Spitalul Filantropia si, pentru o scurta perioada, directorul acestuia. A mai lucrat la Spitalul Brancovenesc si la Spitalul Titan din Bucuresti.