Familia lui Walid Othman, ambasadorul Siriei la Bucuresti, este implicata intr-o retea transfrontaliera de afaceri care leaga Romania de cel mai privilegiat magnat sirian: Rami Makhlouf. Acesta este varul primar al dictatorului sirian, Bashar Al-Assad, dar si ginere al ambasadorului Walid Othman.

Statele Unite si Consiliul Europei au impus sanctiuni impotriva miliardarului sirian Rami Makhlouf, pe care il considera principalul beneficiar al regimului corupt de la Damasc. Luni, autoritatile de la Bucuresti au decis inghetarea conturilor din Romania ale lui Rami Makhlouf.

Nader Kalai a fondat mai multe afaceri in Romania, cu sprijinul familiei ambasadorului sirian la Bucuresti. In grupul lor sunt implicati si sefii Asociatiei Oamenilor de Afaceri Sirieni din Romania (AOASR). In ultimii sapte ani, Kalai a fost partener cu fiii diplomatului Walid Othman in trei companii romanesti (Domicilium SRL, Pendulum SRL si Treasure Properties SRL).Toate trei sunt specializate in tranzactii imobiliare, desi singurul activ cumpararat oficial de sirieni in Capitala este un spatiu comercial din Complexul Delfinului de pe bulevardul Chisinau.

Kaswarah Othman,32, este partener cu Nader Kalai si in Austria, prin intermediul mai multor companii. Una dintre acestea (Treasure Properties Gmbh) a infiintat, in 2008, la Bucuresti, un SRL cu acelasi nume, administrat de Aim Ali Othman, 28, fiul cel mic al ambasadorului. Insa, in firma-mama din Viena, asociat unic figura fratele sau mai mare, Kaswarah - potrivit documentelor obtinute de RISE Project.

Investigatia completa pe riseproject.ro