Decesul elevului de 14 ani de la o scoala din Filiasi a fost urmare a unui stop cardio-respirator, provocat de o lovitura in zona toraco-abdominala, potrivit legistilor care au facut necropsia, transmite Mediafax.

Medicul legist care a facut necropsia afirma ca baiatul a murit in urma unui stop-cardiorespirator, provocat de o lovitura in zona toraco-abdominala.

Conform sursei citate, cel mai probabil copilul ar fi primit doi pumni in abdomen.

Legistii mai spun ca baiatul avea escoriatii si la membre, dar si la cap, insa acestea nu au legatura cu decesul.

Un elev in varsta de 14 ani de la o scoala din Filiasi a murit la spital, marti seara, dupa ce s-a batut in clasa cu un coleg. Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc marti dupa-amiaza, in jurul orei 16.00, la scoala generala din Filiasi, la sfarsitul orei de religie.

Conform surselor citate, dupa ce profesoara a iesit din clasa doi copii, ambii in varsta de 14 ani, elevi in clasa a VII-a, au inceput sa se certe, s-au impins, iar unul dintre ei s-a lovit cu capul de usa unui dulap si s-a prabusit in stare de inconstienta. Elevii care au asistat la incident au alertat cadrele didactice, care au sunat la 112.

Copilul a fost dus cu o ambulanta la spitalul din localitate, insa nu a putut fi salvat.

Reprezentantii Scolii generale din Filiasi sustin ca totul s-a petrecut in mai putin de cinci minute si ca a pornit de la o joaca intre copii.

Directorul Scolii generale din Filiasi, Alin Mondescu, afirma ca incidentul a avut loc imediat dupa ce profesoara de religie a iesit din clasa, iar unul dintre baieti l-ar fi luat pe celalalt de gat, in joaca. Acesta din urma l-a impins, iar copilul a cazut si s-a lovit cu capul de usa unui fiset.

Potrivit sursei citate, in mai putin de un minut au ajuns profesorii, care au sunat la 112.

In acest caz Parchetul Tribunalului Dolj a deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte.