Iurie Darie ar putea fi operat zilele urmatoare pentru scoaterea de lichid din zona creierului, interventia programata initial pentru miercuri urmand, foarte probabil, sa fie amanata, din cauza unei infectii urinare ce a fost depistata, au declarat, pentru Mediafax, surse din anturajul actorului.

"Operatia este necesara pentru ca ar avea hidrocefalie, adica lichid in zona creierului. Medicii urmau sa scoata lichidul miercuri, insa, intrucat pacientul are infectie urinara, trebuie tratata mai intai aceasta suferinta", au precizat sursele citate.

Actorul Iurie Darie, in varsta de 83 de ani, a fost adus la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Capitala in carucior, el neputand umbla. Dupa tratament, starea lui s-ar fi ameliorat.

"Acum, se misca, dar trebuie scos lichidul", au mai spus apropiati ai actorului. Darie se afla in spital de saptamana trecuta, unde fusese adus pentru investigatii medicale de rutina, dupa cum a declarat, joia trecuta, managerul unitatii sanitare, medicul Anca Buliman.

"Actorul este bine. A venit pentru investigatii medicale de rutina. Astfel de analize trebuie facute periodic de catre orice persoana", a spus atunci Anca Buliman.

Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in "Nepotii gornistului" - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum "S-a furat o bomba" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Fratii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zambet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul mortii" (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanti regizori romani ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Dragan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, in teatru, actorul a cucerit audienta prin roluri memorabile in piese precum "Troilus si Cressida", "Umbra" si "Palaria". Anul acesta, in martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru intreaga cariera.