Marti, vremea va fi in general instabila. Aria de nebulozitate si ploi va cuprinde, dinspre sud-vest, cea mai mare parte a tarii. Vor fi mai ales averse, local se vor semnala descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp cu precadere in Oltenia, Muntenia si zonele montane, informeaza Mediafax.

Vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, in sudul, sud-estul si centrul teritoriului, mai ales in prima parte a intervalului.

Temperatura aerului, in crestere usoara, va avea valori maxime de la 14...15 grade in sud-vest pana la 26...27 de grade in estul Munteniei si sudul Moldovei, iar minimele vor fi cuprinse intre 6 si 16 grade.

La Bucuresti, vremea va fi in general instabila. Innorarile se vor accentua si, mai ales dupa orele amiezei, vor fi averse si descarcari electrice. Vanul va sufla slab si moderat, cu intensificari in special in prima parte a zilei.

Temperatura aerului va avea valori usor mai ridicate fata de intervalul precedent, cu o maxima in jur de 24 de grade si o minima de 12...13 grade.

Miercuri, vremea va fi racoroasa si se va mentine in general instabila, cu innorari si ploi in toata tara. Vor fi mai ales averse, insotite pe arii restranse de fenomene electrice. Local cantitatile de apa vor fi insemnate si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare in majoritatea zonelor.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 22 de grade, iar cele minime intre 4 si 14 grade.(de V.M.)