Premierul Victor Ponta a dispus ca Mihai Busuioc sa fie revocat din postul de director general al Agentiei Nationale de Cadastru, atributiile de conducere fiind preluate temporar de catre directorul general adjunct, Ileana Spiroiu, informeaza Mediafax.

Inspectoratul de stat in Constructii si Oficiul pentru Cadastru au fost transferate, in prima sedinta a noului Guvern, din gestionarea Ministerului Dezvoltarii in subordinea executivului, premierul Victor Ponta afirmand ca cele doua structuri au fost trecute anterior la minister "mai mult pe criterii personale" decat functionale.

La sfarsitul saptamanii trecute, seful Guvernului a demis si conducerea Inspectoratului de Stat in Constructii.

Ponta l-a eliberat pe Doros din postul de secretar de stat in Finante, postul este preluat de Doltu

De asemenea, Dragos Doros, recent instalat ca secretar de stat in Ministerul Finantelor si numit de fostul premier Ungureanu drept responsabil national cu autorizarea finantarii Phare, Facilitatea de tranzitie si SAPARD, a fost demis de premierul Ponta, postul acestuia fiind preluat de Claudiu Doltu (PNL).

Dragos Doros, fost director in Ministerul Finantelor si partener al diviziei fiscale a casei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, a fost numit de Ungureanu in urma cu o luna in functia de secretar de stat la Finante.

Claudiu Doltu a mai lucrat ca secretar de stat in Finante in Guvernul Tariceanu, in timpul mandatului de ministru al lui Sebastian Vladescu.