Realizatorul TV Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului produs in octombrie 2011 zona localitatii Timisul de Sus si soldat cu trei morti, informeaza Mediafax.

Serban HuiduFoto: Agerpres

Urmarirea penala fata de realizatorul TV Serban Huidu, pentru uciderea din culpa a trei persoane, a fost inceputa in 18 octombrie 2011 de procurorii Parchetului Judecatoriei Brasov.

In urma comunicarii expertizei medico-legale, procurorii urmeaza sa contacteze partile pentru a aduce la cunostinta concluziile documentului.

In 16 octombrie 2011, Serban Huidu, aflat la volanul unui autoturism de teren, circula dinspre Capitala spre Brasov, iar la iesirea din localitatea Timisul de Sus, intr-o zona in care sunt curbe si in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum (carosabil ud), a intrat cu masina pe contrasens si a izbit un autoturism Dacia Logan in care se aflau trei persoane. El se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de 2 si 4 ani si cu bona acestora.

In urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si Stefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov. Ei se indreptau spre Aeroportul Otopeni pentru a astepta un client din strainatate.

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului, masina condusa de realizatorul TV Serban Huidu rula cu 87 km/h, in conditiile in care limita de viteza era de 50 km/h, si a intrat total pe contrasens.

Expertiza stabileste ca accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea masina condusa de Serban Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens, in timp ce soferul celeilalte masini implicate in accident, un Logan, nu a avut nicio vina, circula corect si n-a taiat curba. Masina vedetei TV i-a aparut brusc in fata. Conform expertizei, Loganul rula cu 40 de kilometri la ora.

"Huidu putea preveni producerea accidentului daca si-ar fi pastrat banda de circulatie. Starea de pericol s-a declansat in momentul in care Serban Huidu a patruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili daca putea sau nu sa evite producerea accidentului", potrivit concluziilor expertizei tehnice ale carei rezultate au fost transmise, in 23 martie 2012, Parchetului.