Vasile Balint, poreclit Sile Camataru, pe numele caruia a fost emis mandat de urmarire internationala, a fost prins in Germania de politistii locali, la un filtru in trafic organizat pe autostrada Passau - Frankurt, au anuntat, duminica, reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane, citati de Mediafax. Potrivit IGPR, Sile Camataru a fost dat in urmarire internationala sambata seara, fiind prins de politistii germani in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 1.30. El se afla la volanul unei masini cu numar de Frankfurt, impreuna cu alte trei persoane, doi barbati si o femeie, care sunt verificate de politistii germani.

"E greu de crezut că a fost vorba despre o predare voluntară. La zece ore de la prinderea sa, el trebuie să ajungă în faţa procurorilor germani, urmând ca în 10-15 zile să fi extrădat în România", a spus purtătorul de cuvînt al IGPR, Marius Tache.

Oficialul IGPR a mai spus că fratele lui Sile Cămătaru, Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Camataru, este dat, şi el, în urmărire internaţională, însă nu a fost localizat deocamdată. Potrivit IGPR, nu există informaţii că Nuţu Cămătaru ar fi plecat din România.

Fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost daţi mai întâi în urmărire naţională, după ce poliţiştii nu i-au găsit la domiciliu, vineri seară, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnărilor definitive.

Cei au fost condamnaţi, vineri, de instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la 6, respectiv 13 ani de închisoare, judecătorii menţinând, în cazul celor doi, sentinţa din faza inferioară a procesului.

În cazul lui Vasile Balint, judecătorii instanţei supreme au admis parţial recursul acestuia, constatând ca executată în regim de detenţie perioada 2 mai 2004 - 19 decembrie 2011, pe care au şi dedus-o din condamnarea de 13 ani dată de Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit deciziei instanţei supreme, din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ şapte ani şi jumătate, astfel că acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani şi jumătate de detenţie.

Fraţii Cămătaru au fost judecaţi, alături de rude şi apropiaţi, într-un dosar privind săvârşirea de fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.

Avocatul fratilor Camataru, Daniel Caraman, declarase, sambata seara, pentru Mediafax, ca Sile si Nutu Camataru se afla in Romania si urmeaza sa se predea.