Ministrul Educatiei, Ioan Mang, a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca este posibil ca in doua saptamani programele POSDRU sa fie din nou suspendate, adaugand ca, din informatiile pe care le are, "exista grave probleme cu finantarile pe POSDRU", relateaza Mediafax.

Ioan Mang a vorbit in conferinta de presa despre problemele pe care le are de rezolvat intr-un timp foarte scurt, spunand ca nu poate reveni repede la UMF Targu Mures sa discute. In acest context, ministrul a mentionat "problemele legate de programele POSDRU".

"Avem de rezolvat chestiuni foarte urgente si presante. Adaugam aici problemele care sunt cu programele POSDRU, care probabil peste doua saptamani vor fi din nou suspendate si aceasta afecteaza grav si ministerul, si universitatile", a spus Mang.

Acesta a adaugat ca, din informatiile pe care le-a primit, "exista grave probleme cu finantarile pe POSDRU".

"Informatiile pe care le-am primit, in prima zi de mandat, de la colegii din minister, sunt ca exista grave probleme cu finantarile pe POSDRU si ca programele POSDRU - este foarte posibil ca in doua saptamani sa fie suspendate. Urmeaza sa primesc date exacte in cursul zilei de maine (vineri - n.r.) si vedem ce e de facut. E vorba de multe proiecte, dar nu va pot da date acum, in momentul acesta nu am situatia exacta", a spus Mang.

Intrebat care ministere ar fi afectate de eventuala suspendare a programelor POSDRU, Mang a raspuns: "al Educatiei, sigur".

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, s-a aflat, joi, la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures, pentru a discuta cu reprezentantii universitatii despre situatia Hotararii de Guvern privind infiintarea unei noi facultati in cadrul universitatii.

Comisia Europeana a decis, in 21 februarie, intreruperea rambursarilor pentru declaratiile de cheltuieli din cadrul POSDRU, masura putand fi mentinuta cel mult sase luni.

Ulterior, potrivit Ministerului Muncii, Comisia Europeana a anuntat decizia de reluare a platilor pentru POSDRU, hotarare care se bazeaza pe progresele inregistrate in implementarea programului, ce au fost reflectate in raportul Autoritatii romane de Audit transmis CE in 5 martie.