Regele Mihai a depus joi o coroana de flori albe la statuia fostului monarh Carol I aflata pe Calea Victoriei, in fata Palatului Regal, relateaza Agerpres.

Regele Mihai a venit insotit de principesa Margareta si de principele Radu Duda.

Cei trei au fost intampinati cu urale de aproximativ 150 de simpatizanti ai monarhiei si membri PNTCD, care au scandat 'Regele si Patria', 'Regele Mihai', 'Monarhia salveaza Romania', 'Majestate, va asteptam la Palatul Cotroceni'.

La actiune au fost prezenti si soldati ai Regimentului de garda.

Acest eveniment se inscrie in cadrul manifestarilor organizate si in acest an cu ocazia zilei de 10 mai.

In fata Palatului Elisabeta s-a dat joi dimineata startul 'Maratonului Regal 2012', eveniment sportiv organizat de Asociatia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a Romaniei, in aceeasi zi fiind programata ceremonia de premiere a castigatorilor competitiei.

Seara, la Palatul Elisabeta, va avea loc evenimentul anual 'Garden Party', la care au fost invitati reprezentanti ai tuturor comunitatilor si profesiilor din Romania.

Cu o tripla semnificatie, 10 mai s-a impus in perioada moderna drept cea mai buna alegere pentru Ziua Nationala a Romaniei, fiind sarbatorita din 1867 pana in 1947.

Pe 10 mai 1866 Carol I devine Domnitor al Romaniei. 11 ani mai tarziu, tanarul stat isi oficializa independenta, iar la 10 mai 1881 Romania devenea Regat.