Erica Mang, sotia ministrului Educatiei Ioan Mang, este unicul semnatar al unui articol stiintific care "plagiaza" o lucrare din 2002 a doi cercetatori straini, a declarat un telespectator care a trimis cele doua articole in emisiunea "Sub semnul intrebarii" moderata de Robert Turcescu la B1 TV.

  • HotNews.ro a incercat inca din cursul diminetii sa o contacteze pe Erica Mang pentru a se pronunta referitor la aceste acuzatii, insa nu a reusit pana la ora publicarii acestui articol.

Prima lucrare, semnata de N. Sklavos and O. Koufopavlou, a fost publicata in decembrie 2002 inIEEE Transactions on Computers din Washington, DC, USAsi se intituleaza "Architectures and VLSI Implementations of the AES-Proposal Rijndael".

Descarca lucrarea de aici

Architectures and VLSI Implementations of the AES-Proposal Rijndael

A doua lucrare este semnata Erica Mang, autor unic, se intituleaza "Two Different Architectures for the Hardware Implementation ofthe Rijndael Algorithm" si este similara, cuvant cu cuvant, aproape in totalitate cu prima lucrare semnata de cei doi cercetatori straini, fara a o cita pe aceasta.

Descarca lucrarea de aici

Two Different Architectures for the Hardware Implementation of the Rijndael Algorithm

Lucrarea semnata de Erica Mang a fost publicata pe site-ul Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electronica din Universitatea Craiova, printre cercetarile prezentate la "conferinta-simpozion SINTES (International Symposium on System Theory)" organizata de Facultate.

Este vorba despre aceeasi conferinta-simpozion pe site-ul careia apare publicata si lucrarea semnata de Ioan Mang si acuzata public de plagiat.

Si in cazul Ericai Mang, lucrarea publicata pe site-ul Universitatii din Craiova are trecuta ca data a ultimei modificari: 20 iunie 2011.

Erica Mang este sotia ministrului Educatiei, Ioan Mang, si este profesor si prodecan la Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii din Oradea.