Doi detinuti de la Penitenciarul Focsani au evadat, joi, de la un punct de lucru din zona Liceului "Mihail Kogalniceanu" din municipiu, Politia instituind filtre pentru prinderea celor doi, relateaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de Penitenciarul Focsani, incidentul a avut loc in jurul orei ora 12.40, in timp ce detinutii se aflau la lucrari de intretinere si curatenie a spatiilor publice, in zona Liceului "Mihail Kogalniceanu".

Unul dintre detinutii evadati, Costica Casuneanu, in varsta de 25 ani, executa o pedeapsa privativa de libertate in regim semideschis, avand o condamnare de trei ani pentru infractiunea de distrugere.

Celalalt detinut evadat, Ionut Garneata, in varsta de 23 ani, executa o pedeapsa privativa de libertate in regim semideschis, avand o condamnare de trei ani si jumatate pentru infractiunea de furt.

Conform sursei citate, reprezentantii penitenciarului au anuntat Politia despre incident si au fost constituite echipe pentru cautarea celor doi.

De asemenea, va fi constituita o comisie care va cerceta imprejurarile in care au evadat cei doi detinuti, adauga sursa citata.