Primarul din Eforie solicita analizarea de urgenta a problemei plajelor turistice de pe litoral, propunand trecerea acestora in administrarea autoritatilor locale, relateaza Agerpres.

Primarul orasului Eforie, Ion Ovidiu Brailoiu, a reclamat marti, intr-o conferinta de presa, faptul ca plajele sunt nepregatite pentru sezonul estival problemele de administrare si gestionare a acestora fiind aceleasi, in fiecare an, fara ca institutiile responsabile sa demonstreze ca sunt capabile sa rezolve dificultatile reclamate de turisti si hotelieri.

"Pe parcursul saptamanii trecute si ieri (luni - n.r.) am inspectat toate sectoarele de plaja din Eforie Nord si Eforie Sud. Fac acest lucru in fiecare an la inceput de sezon, pentru ca orasul Eforie traieste, in principal, din turism. Am constatat insa ca plajele sunt din nou nepregatite. Apar aceleasi probleme in fiecare an si este clar ca nu exista nici capacitatea si nici vointa necesara pentru rezolvarea acestor probleme", a declarat primarul Ion Ovidiu Brailoiu.

De asemenea, primarul a transmis responsabililor de administrarea plajelor ca va manifesta toleranta zero la orice abatere si la orice actiune care va prejudicia turismul din Eforie.

"In al doilea rand, fac un apel la Guvernul USL, care tocmai a fost instalat, sa analizeze in cel mai scurt timp problema plajelor si sa ia decizia normala, ce trebuia adoptata de foarte mult timp: transmiterea plajelor in administrarea autoritatilor locale. In calitate de primar al orasului Eforie sunt total nemultumit de faptul ca plajele sunt inchiriate si subinchiriate unor agenti economici total straini de litoral, care nu se pricep la aceasta activitate, alunga prin nepriceperea lor turistii de pe litoral si nici macar nu platesc taxe la bugetul local", a afirmat Brailoiu.