Politistii efectueaza, marti dimineata, 23 de de perchezitii in Bucuresti si judetele Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Dambovita, vizand destructurarea unei retele specializate in evaziune fiscala, inselaciuni si spalare de bani, acuzata de un prejudiciu de aproximativ 800.000 de lei, a afirmat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae.

"In aceasta dimineata Serviciul de Investigare a Fraudelor sector 3 Politie desfasoara 23 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Ialomita, Ilfov, Giurgiu si Dambovita pentru punerea in executare a 23 de mandate de aducere. E vizata destructurarea unei retele specializate in inselaciuni, evaziune fiscala si spalare de bani. Membrii retelei falsificau documentele necesare contractarii unor credite bancare si prin intermediari sau 'sageti', cum sunt denumiti de colegii mei, luau credite de la diferite banci", a declarat Alexandru Niculae.

Potrivit acestuia, banii imprumutati erau apoi investiti in alte societati comerciale cu activitati legale, conduse de cei doi lideri ai retelei, existand informatii ca pana in prezent ar fi fost inselate 30 de banci.

"Reteaua mai avea si un alt mod de operare. Tot prin intermediul acestor 'sageti' si tot cu documente falsificate erau cumparate in rate diverse bunuri electronice sau electrocasnice, ratele nu mai erau platite, bunurile erau vandute si banii investiti de asemenea in societatile comerciale care functionau legal. Prejudiciul estimat in acest moment e de aproximativ 800.000 de lei", a spus Alexandru Niculae.

El a mentionat ca persoanele identificate vor fi conduse la sediul Serviciului de Investigare a Fraudelor sector 3 Politie pentru audieri si continuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, spalare de bani si evaziune fiscala.