Schimb de stafeta la Elysee, socialistul Francois Hollande a devenit noul presedinte al Frantei. Cum va arata Franta condusa de Hollande? Ce accente vor fi puse de noua administratie pe parteneriatul Romania-Franta? Profesorul universitar Radu Carp a raspuns acestor intrebari intr-o discutie cu cititorii HotNews.ro.

Radu CarpFoto: Arhiva personala

Radu Carp este profesor universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universitatii din Bucureşti si director general al Institutului Diplomatic Român, Ministerul Afacerilor Externe (2010 -2012). A fost secretar ştiinţific al Comisiei Prezidenţiale de Analiză a Regimului Politic şi Constituţional Românesc (2008). Are doctor in drept si are master in studii europene si relatii internationale. A fost profesor asociat la mai multe universitati europene, a publicat articole in reviste de specialitate din Europa si mai multe carti de drept si stiinte politice.

Nota Redactiei:

* Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

* Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori.

* Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate.

* Cele mai bune intrebari vor fi preluate intr-un interviu realizat de Anne-Marie Blajan.