Temperaturile se vor mentine, pana pe 17 mai, peste mediile climatologice ale perioadei sau in apropierea acestora, conform estimarilor Administratiei Nationale de Meteorologie, transmite Agerpres.

In Banat, valorile termice se vor mentine usor peste mediile climatologice ale perioadei si vor avea o tendinta de scadere in perioadele 6-8 mai, respectiv 12-13 mai. Cele mai ridicate maxime se vor inregistra, in medie, intre 9 si 11 mai. Temporar instabilitatea atmosferica se va accentua, dar aversele vor fi, in general, slabe cantitativ.

In Crisana temperaturile maxime vor avea o tendinta de scadere in perioadele 7-8 mai si 12-14 mai, mentinandu-se, in general, mai ridicate decat media perioadei. Temperaturile minime vor fi in usoara scadere. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in intervalele 7-8 mai si 12-14 mai, dar aversele mai importante cantitativ vor fi pe arii restranse.

Valorile termice vor fi, in Transilvania, in general, in usoara scadere, situandu-se, spre sfarsitul intervalului, in apropierea mediilor climatologice. Cele mai ridicate maxime vor depasi, in medie, valoarea de 22 grade Celsius intre 9 si 12 mai.

Instabilitatea atmosferica se va accentua dupa-amiaza, in intervalele 6-8 mai si 12-16 mai si, pe arii restranse, vor fi posibile averse mai importante cantitativ.

In Dobrogea, vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada in primele zile, apoi temperaturile vor scadea usor si treptat, apropiindu-se de mediile multianuale.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta mai ales in a doua parte a intervalului, dar ploile vor fi de scurta durata si slabe cantitativ.

In Maramures, temperaturile maxime vor avea o tendinta de scadere in perioadele 7-8 mai si 12-14 mai, dar se vor situa, mai ales in primele zile, peste media perioadei.

Temperaturile minime vor fi in scadere pana spre 9 mai, apoi vor creste spre mediile climatologice.

Temporar, instabilitatea atmosferica se va accentua, ploile vor avea mai ales caracter de aversa, iar cantitatile de apa vor putea fi, pe arii restranse, mai importante.

In Moldova, tendinta generala a temperaturii aerului va fi de scadere, mai pronuntata la valorile maxime pana spre data de 8 mai.

Instabilitatea atmosferica va fi destul de redusa, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 7 si 9 mai si intre 12 si 15 mai. Aversele vor fi in general slabe cantitativ.

In Muntenia, vremea se va mentine deosebit de calda pana in data de 7 mai, apoi valorile termice maxime vor scadea usor si treptat. Temperaturile minime vor avea o tendinta generala de usoara scadere.

Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in intervalele 7-9 mai si 12-15 mai, dar aversele vor fi in general slabe cantitativ si cu probabilitate mai mare de aparitie in zonele deluroase.

In Oltenia, valorile termice vor avea o tendinta de usoara scadere, situandu-se, in general, in apropierea normelor climatologice.

Vremea va fi usor instabila, cu probabilitate mai mare de aparitie a averselor, in general slabe cantitativ, in a doua parte a intervalului

La munte, valorile termice vor fi in scadere pana spre 8 mai, apoi vor avea variatii determinate de gradul de instabilitate atmosferica. In general, vremea va fi calda pentru aceasta perioada a anului, dar si instabila, aversele urmand sa fie mai frecvente pana spre 8 mai si apoi in intervalul 12-15 mai.