Seful misiunii Fondului Monetar International pentru Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca a remarcat ca fiind favorabil faptul ca exista cooperare intre membrii Cabinetului Mihai-Razvan Ungureanu, aflati la finalul mandatului, si cei ai Cabinetului premierului desemnat Victor Ponta.

"Dupa cum ati spus, s-au facut progrese excelente in discutiile noastre. Si as spune ca unul dintre lucrurile pe care l-am remarcat ca fiind foarte favorabil este ca a existat o cooperare intre membrii Guvernului care pleaca si cei ai Guvernului care vine. Acest lucru este extrem de util pentru noi, pentru ca ne arata ca va fi o continuitate a angajamentelor Romaniei, cu privire la obligatiile internationale, precum si cu privire la programul de reforme si de consolidare economica. Este foarte satisfacator pentru noi sa vedem cum ministrii care pleaca si cei care vin pot veni impreuna sa discute cu noi si sa aiba un angajament comun pentru ca Romania sa ramana pe pozitii. Asadar, suntem foarte recunoscatori atat membrilor Guvernului care pleaca cat si celor care vin pentru acest spirit al cooperarii", a declarat Jeffrey Franks, citat de Agerpres, in debutul intrevederii cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu a primit duminica, la Palatul Cotroceni, delegatia comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

Seful statului nu va trimite scrisoarea de intentie cu Fondul Monetar International catre Parlament, daca nu va fi respectat principiul neafectarii deficitelor structurale ale fondului de asigurari de sanatate si ale fondului de pensii.