Reintregirea salariilor ar putea fi asigurata, iar procedura pentru selectarea consultantului la privatizarea Postei Romane va fi reluata, a declarat sambata ministrul desemnat al Comunicatiilor, Dan Nica, la finalul discutiilor cu delegatia FMI la Bucuresti, potrivit Agerpres.

"Eu sper ca da, se poate asigura reintregirea salariilor. Sigur ca au fost unele nemultumiri ale delegatiei FMI, legate de repuneri in calendar la privatizari. Noi vom face tot ceea ce fostul guvern nu a facut in acest sens", a spus Nica.

Ministrul desemnat al Comunicatiilor a subliniat ca procedura de selectare a consultantului juridic pentru privatizarea Postei Romane va fi reluata, iar apoi va fi selectat un investitor astfel incat serviciul postal romanesc sa fie unul modern.

Posta Romana este o institutie aflata intre societatile cu probleme pe lista de conditionalitati a Fondului referitoare la societatile detinute de stat.

"Voi analiza situatia Postei Romane. Exista acolo un personaj excedentar, circa 300 de oameni care lucreaza in serviciul administrativ, cu salarii nejustificate, in timp ce factorii postali, care sunt cei mai importanti, au salarii mici. De marti vom lua masurile care se impun", a explicat Dan Nica.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a reluat, pe 24 aprilie, invitatia de participare pentru cei interesati in vederea achizitiei de consultanta juridica pentru privatizarea Postei Romane.

MCSI decisese anularea achizitiei de servicii de asistenta juridica. Motivul anularii achizitiei a fost lipsa tuturor documentelor necesare solicitate in invitatia de participare, in vederea indeplinirii cerintelor minime de calificare.

Posta Romana are o datorie de peste 30,624 milioane lei la bugetul de stat, in primul trimestru al acestui an. Compania Nationala Posta Romana a raportat in ianuarie 2012 un profit brut de 1,4 milioane de euro, cu 16,6% mai mare decat cel inregistrat in luna decembrie a anului precedent.