Cele mai bune universitati din tara lanseaza un apel pentru continuarea reformei si a aplicarii Legii Educatiei Nationale

de R.P.     HotNews.ro
Sâmbătă, 5 mai 2012, 11:59 Actualitate | Esenţial


Cinci dintre cele mai bune universitati din tara au lansat un apel catre toate universitatile publice clasificate anul trecut in primele doua categorii "sa se constituie intr-un for asociativ". "Promovarea pe mai departe a principiilor si obiectivelor reformei, inclusiv a prevederilor Legii educatiei nationale nr 1/2011, este o optiune fundamentala", se arata in apelul initiat de Academia de Studii Economice, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara.

Citeste apelul integral al universitatilor publice din Consortiul "Universitaria" (patru din prima categorie - Universitati de Cercetare Avansata si Educatie - si una din a doua categorie - Universitati de Educatie si Cercetare Stiintifica):

"Acesta este un apel al universitatilor publice din Consortiul "Universitaria", respectiv: Academia de Studii Economice, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara.

Invitam toate universitatile publice, clasificate in 2011 de catre Asociatia Universitatilor Europene (EUA) si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in categoria universitatilor de cercetare avansata si educatie si, respectiv, in categoria universitatilor de educatie si cercetare stiintifica, sa se constituie intr-un for asociativ deschis si transparent, care sa intareasca relatiile de colaborare inter-universitara, sa ofere solutii la problemele actuale, de interes general si mai ales institutional, ale educatiei, cercetarii stiintifice, internationalizarii programelor de studii si ale implicarii in comunitate.

Consortiul "Universitaria" considera ca sistemul universitar public romanesc are nevoie astazi, mai mult ca oricand, de o gandire strategica inovatoare, prin care politicile educationale sa fie tot mai coerente si eficiente, animate de atingerea idealului excelentei in cercetare si in formarea tinerelor generatii de studenti. In acest sens, promovarea pe mai departe a principiilor si obiectivelor reformei, inclusiv a prevederilor Legii educatiei nationale nr 1/2011, este o optiune fundamentala.

In acest scop, ne adresam colegilor, pentru care asumarea conditiei de educatori si cercetatori inseamna chiar ratiunea lor de a fi, cu indemnul de a ni se alatura pentru a constitui o tribuna publica, pe care studenti si profesori deopotriva sa poata exprima interese de cunoastere si nevoi proprii si care sa functioneze ca o instanta de reflectie in spatiul public, referitoare la aspectele stringente cu care se confrunta in prezent invatamantul superior romanesc.

Invitam rectorii universitatilor din categoriile mentionate sa raspunda apelului nostru, adresandu-se conducerii Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi sau a Universitatii din Bucuresti pana pe data de 18 mai 2012".

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6862 vizualizari

 • +38 (40 voturi)    
  bravo !! (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:11)

  Bogdan [anonim]

  E un exemplu ce trebuie urmat in toate domeniile, daca doresti excelenta! Nu trebuie lasati altii sa decida pentru tine, trebuie sa te implici si sa-i obligi sa faca politici bune pentru domeniul in care activezi.
  Poate era timpul ca univestitatile de stat sa ia atitudine in fata "fabricilor de diplome" pe bani, care scot pe banda prosti cu diploma si ii fac pe tinerii care termina o facultate de stat sa nu le fie recunoscute meritele din cauza impostorilor (majoritatea din zona invatamantului privat!!)
  • -9 (9 voturi)    
   absenta (Sâmbătă, 5 mai 2012, 15:55)

   Petre Petre [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   Lipseste cea mai de prestigiu universitate din Romania, "Piata Universitatii"
  • +9 (9 voturi)    
   nu se poate... (Sâmbătă, 5 mai 2012, 16:43)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   ....oameni buni! Nu vedeti ce ministru a fost propus? Mai bine cumparati masini de copiat diplome, pentru ca daca vor intra la facultati si ce fara "bac", va fi inghesuiala mare.

   Hei rup!!
   • +6 (6 voturi)    
    lupul isi schimba parul dar naravul ba (Sâmbătă, 5 mai 2012, 19:12)

    vasile [anonim] i-a raspuns lui translativus

    Sa ceri PSD-ului sa respecte Legea Educatiei facuta de Funeriu e egal cu a cere dracului sa bea agheasma. Toate domeniile(justitie, educatie, sanatate, cultura, presa etc) vor regresa la nivelul din 2004 sau mai rau, pentru ca sigur Nastase a tras concluzia ca era prea multa libertate atunci de s-a intamplat sa pice. Singura sansa e ca romanii pacaliti de mita electorala PSD ce va urma in lunile viitoare sa nu fie suficient de multi astfel incat din noiembrie sa se continue in actuala formula.
 • +33 (33 voturi)    
  EXCELENT! (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:20)

  Mih. [utilizator]

  Asa trebuie reactionat!
  Opinia publica, oamenii care se simt responsabili pentru ei, pt viitorul copiilor lor, trebuie sa sprijine fiecare demers de acest fel!
  Felicitari celor care au lansat acest apel!
 • +27 (27 voturi)    
  Unde o fi UPB (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:20)

  sfinxsoft [utilizator]

  'r-ati voi sa fiti de PSD-isti. Cica Androneasca nu controleaza UPB, ca nu mai e rector. Or s-a dus naibii si universitatea asta?
 • +34 (34 voturi)    
  Bravo! (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:24)

  moi [anonim]

  In sfarsit, universitarii seriosi iau atitudine impotriva imposturii, impotriva dorintei de distrugere a intregului capital uman viitor doar pentru imbogatirea imediata a unui grup mafiot, impotriva orgoliilor senile care vor distrugerea unei legi bune, evident perfectibile, dar bune, doar petru a-si impune ideile vetuste! Mai ramane sa se ridice societatea civila impotriva reprezentarii tarii asteia in afara de catre un comunist logoreic si cu vid de idei si a numirii la Justitie a omului de casa al lui Nastase, a carui prezenta acolo are drept unic scop impiedicarea actului de justitie asupra acestuia! Cam atat despre specialistii PSD din cel mai cinstit guvern de la pasopt incoace... Rasul lumii :))))))))
 • +35 (35 voturi)    
  Felicitari initiatorilor! (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:26)

  Cetatean [anonim]

  Sa speram ca se trezesc, chiar daca in ceasul al 12-lea.
 • -15 (25 voturi)    
  impostura! (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:28)

  MARACIN [anonim]

  este o impostura !
  apelul pleaca de la premiza ca aceste universitati ar fi mai bune iar celelalte ar fi mai proaste. Dar nu este adevarat. Ele sunt pur si simplu mai mari si au reusit sa indeplineasca criteriile cantitative cerute.
  Este o i m p o s t u r a !
  Apelul creaza impresia ca aceste universitati ar fi la un standard acceptabil iar problema o constituie celelelate. Este o lupta surda pentru resurse atata vreme cat numarul studentilor scade, bugetele scad, iar calitatea a murit demult.
  De altfel aceste universitati intretin un feudalism feroce. Ele sunt cele care au cultivat o retea de mici universitati prin care sa isi recompensenze clintela, amantele, nepotii etc. Ei... profesorii de la aceste universitati, isi umflau normele cu niste cursuri pe care nici macar nu aveau intentia de a le tine. Si acum tipa ca e calitatea in pericol.
  Reforma a facut un lucru bun. A adus la adevarata valoare cv-urile umflate cu maculatura scrisa pe genunchi si puyblicata la gigi.impex.srl, tritonic sau alte intreprinderi de profil. Dar atat. PDL-ul avea si el o clientela... care trebuia la randu'i satisfacuta.
  Aparusera alti impostori de data asta si flamanzi.
  De aici ridicolul scenetei cu acreditarea revistelor.
  Un mare fiasco.
  In concluzie... reforma este necesara, dar o reforma nu o caricatura.
  Si sper sa nu scoata camerele de luat vederi din salile de examen.... iar procuratura sa nu fie timida cand e vorba de fraude.
  • +1 (1 vot)    
   reforma (Sâmbătă, 5 mai 2012, 15:02)

   paganini [utilizator] i-a raspuns lui MARACIN

   ai perfecta dreptate....dar stai sa vezi ce
   ai perfecta dreptate ...dar stai sa vezi ce FEUDALISM este in ciclul primar si gimnazial...lipsa totala de invatamant APLICATIV doar toceala fara nici o implicare sociala,culturala,etc...un fel de" dolce vita far niente" !!....e drept ca si salariile sunt dincolo de JENANT.nu stiu zau cum traiesc oamenii astia....cu cateva exceptii(limbi straine ,program prelungit.)


   ai
  • +6 (6 voturi)    
   e simplu (Sâmbătă, 5 mai 2012, 17:03)

   Rezon [utilizator] i-a raspuns lui MARACIN

   Aceste universitati _sunt_ mai bune.

   Stiu ca fabricile de diplome si-ar dori sa nu existe evaluare sau ierarhii intre universitati, sa balteasca toate in aceeasi mocirla.

   Reveniti-va, trageti aer in piept si continuati jocul in campionatele judetene, unde va e locul.
 • +29 (29 voturi)    
  excelent! (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:30)

  apolodor [anonim]

  Asta este o veste foarte buna! Inseamna ca reformele initiate de dl Daniel Funeriu in cabinetul PDL al dlui Emil Boc sunt aproape ireversibile!
  Sau daca USL va incerca sa le distruga, va intampina o mare rezistenta din partea noastra...
 • +29 (31 voturi)    
  ASTA E ! (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:35)

  Mih. [utilizator]

  ATITUDINE
  IMPLICARE
  SOLIDARITATE
  ....................................................................
  NU Codului Andronescu-USL!
  NU programului de guvernare USL!
  JOS CIUMA ROSIE, CORUPTA SI INCOMPETENTA!
  NU vrem sa ne intoarcem la epoca Iliescu-Nastase!
  Afara cu securistul Voiculescu din politica romaneasca!
  NU vrem un Antonescu, repetent, chiulangiu si obraznic la Cotroceni!
  • +4 (4 voturi)    
   Comment sters de user (Sâmbătă, 5 mai 2012, 15:38)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui Mih.

 • +25 (25 voturi)    
  Universitati de varf din Romania (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:38)

  Grasul [utilizator]

  Se pare ca legea educatiei elaborata in timpul ministeriatului lui Funeriu chiar are adepti printre universitarii seriosi!
  Pacat, va veni un ministru hotarat sa darame tot!
 • +28 (28 voturi)    
  USL ?? (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:42)

  Andrei [anonim]

  Mi se pare mie sau USL chiar nu este dorit de nici un mediu?! economic si academic.
  • +4 (4 voturi)    
   Nu mai cred... (Sâmbătă, 5 mai 2012, 16:17)

   universitar [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   Din pacate asta e aici pe hotnews, intre noi cei care citim si comentam aceste stiri la cafea. In Romania profunda (mediocra, corupta) lucrurile stau altfel. Sunt asteptati sa dea diplome si venituri nemuncite tuturor. Universitati in toate tirgurile...in loc de iarmaroc, cu frecventare in zi de tirg! Iar la BAC sa le spuna si pagina de unde sa copie. Elevii buni isi vor vedea de treaba pe alte meleaguri. Ofertele sunt generoase chiar si pentru cei pe care familia nu-i poate sustine.
   Se va termina cu una din putinele initiative excelente din Romania din ultimii ani!
   • +3 (3 voturi)    
    Totusi (Sâmbătă, 5 mai 2012, 17:46)

    Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui universitar

    Apelul n-a venit de pe Hotnews ci chiar de la cei din sistem.
 • +32 (32 voturi)    
  DE ACORD!!! (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:46)

  vlad [anonim]

  Lucrez in invatamantul universitar si sustin cu toata deschiderea acest demers. Trebuie incurajata performanta si nu mediocratia. Este absolut necesar, si acelora ce le pasa de viitorul copiilor nostri trebuie sa fie sinceri si sa recunoasca, chiar cu riscul pierderii unor privilegii materiale dobandite (mai mult sau mai putin meritat).
 • +6 (6 voturi)    
  Consortiu (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:48)

  ldr [anonim]

  Propun ca membru al discutiilor si Oficiul Concurentei.
 • +19 (19 voturi)    
  educatie (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:50)

  upit [anonim]

  ar trebui ca toti profesorii care au plagiat si au functii de conducere - cazul upit deja celebru- sa fie schimbati...asta ar fi un pas spre sustinerea valorilor reale!
 • +23 (23 voturi)    
  Buna initiativa (Sâmbătă, 5 mai 2012, 12:52)

  hot news [utilizator]

  Sa speram ca o sa limiteze oarecum furaciunile si sa impiedice distrugerea reformelor din ultimii ani...
 • -9 (15 voturi)    
  pai da (Sâmbătă, 5 mai 2012, 13:06)

  Mazeta [utilizator]

  Rectorul unei universitati private nu va administra corect sistemul public de educatie, asa cum un presedinte tatar nu ar putea conduce tara in interesul romanilor.
 • +15 (17 voturi)    
  Prea tarziu (Sâmbătă, 5 mai 2012, 13:09)

  toolate [anonim]

  Ciuma rosie a venit!
 • +7 (9 voturi)    
  Or fi bune in RO... (Sâmbătă, 5 mai 2012, 13:20)

  brucanianul [anonim]

  Or fi bune in RO aceste universitati dar daca privim un clasament mondial al universitatilor ne speriem ca sintem ceva mai jos de locul 500 ...Oricine a absolvit o universitate de ,,prestigiu''in RO,ca sa ajunga in UE sau SUA trebuie sa aiba niste lucrari recunoscute pe plan profesional,sa cunoasca fluent engleza scris/citit si MAI ALES sa aiba cunostinte practice...Degeaba studentul absolvent e toba de teorie daca nu are in spate practica profesionala atit in RO cit si ,,dincolo''...Si sa nu uitam ca sindromul copiatului exista in aceste facultati de ,,prestigiu'' ca doar este sport national....
  • +4 (4 voturi)    
   O sansa sau garantia ratarii (Sâmbătă, 5 mai 2012, 14:49)

   A Dandanache [utilizator] i-a raspuns lui brucanianul

   Vaicarindu-ne nu rezolvam nimic. Reforma initiata de Funeriu avea rostul ca in timp citeva Universitati sa ajunga in top 500. Cu reforma, este o sansa. Cu intorcerea inapoi la sistemul PSD avem garantat rezultat zero.
 • +20 (20 voturi)    
  Vad tot mai multe semnale... (Sâmbătă, 5 mai 2012, 13:21)

  Sting [utilizator]

  ...cum ca romanii au inceput sa creada ca se poate si nu mai vor sa se lase manevrati. Doamne ajuta sa fie asa!
 • +19 (19 voturi)    
  Felicitari (Sâmbătă, 5 mai 2012, 13:23)

  Andrei [anonim]

  Felicitari initiatorilor Apelului! Ar fi tragic daca noul guvern va considera ca e bine si profitabil politic sa lasam din nou copilasii sa copieze la bac!!
 • -18 (18 voturi)    
  ...pana la capat (Sâmbătă, 5 mai 2012, 13:27)

  Dedalus [anonim]

  Pe scurt:

  "Hai sa ne asociem sa le dam la gioale universitatilor private, ca ne iau studentii si ramanem fara salariile grase luate pe degeaba!"
  • +3 (3 voturi)    
   TVRM (Sâmbătă, 5 mai 2012, 14:29)

   valabill [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Vorbeste un absolvent de "particulara" nu? Problema nu e ca exista facultati particulare,problema e ca nu vor sa faca treaba buna.Fabricile astea de diplome lucreaza pentru trei categorii de oameni:"beizadele" de diversi bugetari cu pile care au nevoie de o "hartie la mana" ca sa poata accesa ciolanul bugetar; elevi de buna credinta dar care din considerente materiale sau de IQ aleg sa invete la o universitate din orasul lor,mai accesibila financiar sau intelectual; in sfarsit cei de felul tau care nu stiu prea bine ce o sa faca cu hartia pe care au luat-o dar mai aveau nevoie de o justificare pentru a sta acasa inca patru ani pe cheltuiala parintilor. Ma insel?
   • 0 (0 voturi)    
    hai ma nenea ma lasi (Duminică, 6 mai 2012, 19:06)

    gogu al mic [anonim] i-a raspuns lui valabill

    problema sta in felul urmator: nu exista diferente intre cele private si cele de stat oricat incercati voi sa para ca exista vreo una. in tara asta pilele si mita sunt la rang de onoare, indiferent de unde vii si unde te duci. eu unul m-am saturat sa aud de n reforme, care pana la urma nu schimba nimic in viata muritorului. si prin afara tot la fel e, dar nu o fac cu usile deschise cum se face la noi si nu e la acelasi nivel. o reforma trebuie aplicata la nivel de individ, mai intai, pentru a produce cu adevarat o schimbare. pana atunci tot la fel va fi, oricum va suna legea.
 • +22 (22 voturi)    
  WOW (Sâmbătă, 5 mai 2012, 13:37)

  vladf [anonim]

  E pentru primda data cand vad asa ceva.
  Se cam ingroasa gluma.... se pare ca pe astia nu merge sa ii aburesti.
 • +20 (20 voturi)    
  Recunoastere (Sâmbătă, 5 mai 2012, 13:47)

  Gigi-Contra [utilizator]

  Acest apel al principalelor universitati din tara reprezinta o recunoastere a meritelor si eforturilor depuse de Daniel Funeriu pentru reforma invatamantului, si in acelasi timp o palma contestatarilor si celor care au incercat sa opreasca aceasta reforma. Sper ca Ponta si Pogonici sa lase deoparte orice mandrie personala si sa continue ceea ce a inceput Funeriu...
 • -12 (14 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 5 mai 2012, 13:50)

  alice [anonim]

  De acord cu continuarea reformei. Dar mai inatai sa vedem ce inseamna reforma.
  1. Multa lumea ia acum in calcul clasificarea universitatilor facuta de funeriu. Nu tine seama de faptul ca aceasta clasificare s-a facult fara a exista criterii, acestea fiind inventate dupa clasificarea universitatilor.
  2. Arbitrariul si interventiile politice sunt evidente in clasificare: universitati cu 40% din domeniile de cercetare considerate de excelenta (ierarhizarea domeniilor facuta de acelasi ministru) sunt in urma altora cu 20% din domenii.
  3. O institutie de invatamant superior catalogata initial in B, a fost trecuta in C, dupa ce clasificarea a fost intoarsa de la Monitorul Oficial.
  4. Nu cred ca traditia este criteriul esential de clasificare a universitatilor. In prima categorie (C) nu figureaza decat cele traditionale, chiar daca pentru anmite domenii de activitate (petrol, gaze, minerit) nu au nici o competenta,iar cele care au competenta sunt in (A). Observati ca pt dl funeriu si clasele sunt invers, cea mai buna C, cea mai slaba A.
  5. Criteriile de clasificare tin seama si de indicatori absoluti, acestia fiind influentati de dimensiunile universitatii, ori nici acesta nu trebuie sa fie un criteriu de clasificare (exists in lume muniversitati mici extrem de performante).
  6. Ca reprezentant al unui domeniu de cercetare de excelenta - A (aici dl ministru a luat-o invers, cele mai bune in A, cele mai slabe in E), ce poti spune cand (conform "reformei") esti in urma acelorsi domenii ierrhizate in B sau C pentru ca universitatea ta este in A? Este aceasts corect?
  7. Multimea de ineptii din lege cunoscuta deja de cei care o aplica prin universitati (un rector doctorand la universitatea sa, fara a avea deja un doctorat, nu este decat un exemplu in acest sens).
  Oare asta se cheama reforma? Sigur ca univesitatile care a facut apelul se vad cu sacii in caruta, finantarea fiind facuta dupa o clasificare nedrepta, si le da mana sa faca apeluri. Mai intai o clasificare.
  • +5 (5 voturi)    
   7 (Sâmbătă, 5 mai 2012, 15:00)

   ruddy [utilizator] i-a raspuns lui alice

   Ori esti angajata la USL, ori chiar nu ai nici o legatura cu invatamantul in afara claselor primare, ori ai rea vointa altfel nu inteleg de ce ai scris atat de mult si in afara subiectului. Subiectul este ca in sfarsit s-au facut clasificari intre fabricile de diplome si universitatile serioase de catre o institutie care nu poti sa zici nimic pentru ca face aceste clasificari si pentru universitati prestigioase din Europa. In concluzie ai scris mult si degeaba pentru ca tu practic ai atacat o institutie de clasificare din afara Romaniei deci eu zic ca tu esti angajata cu acte in regula la partidul unic. Numai bine.
   • 0 (0 voturi)    
    Habar ... (Sâmbătă, 5 mai 2012, 19:44)

    alice [anonim] i-a raspuns lui ruddy

    ...n-ai tu! EUA a spus clar ca "este de acord ca trebuie clasificate universitatile din Romania", nu ca este de acord cu clasificare facuta de funeriu. In privinta participarii EUA la clasificare, de abia urmeaza a se face. O asteptam si noi, si o sa vedem atunci diferenta fata de cea actuala.
 • +21 (23 voturi)    
  ai grija ce-ti doresti ... (Sâmbătă, 5 mai 2012, 13:53)

  Tudor Bugetar [anonim]

  Deja plangeti dupa Funeriu ? Da di ce stimabililor, ca destui dintre voi, in frunte cu marga hauleati pe la televiziuni contra. acu ce-ati patit ?

  ati strigat ca descreieratii jos boc, jos funeriu ... si v-ati trezit cu dumitreasca si compania ? :)
  • +4 (4 voturi)    
   Si mai rau decit atit... (Sâmbătă, 5 mai 2012, 15:28)

   mm [anonim] i-a raspuns lui Tudor Bugetar

   Androneasca redivivus.
   Se pare că Tonta a inceput bine guvernarea. Cu stângul inainte si dreptul târâş.
 • +13 (15 voturi)    
  Crez (Sâmbătă, 5 mai 2012, 14:16)

  george [anonim]

  Educatia unui popor este o problema de stat si nu particulara. Pentru universitatile particulare este o afacere si nimic mai mult. Cu alte cuvinte,dai banul, si intri in posesia diplomei, fara sa ai nevoie neaparat de un bagaj de cunostinte profesionale dobandite in facultate, care sa justifice diploma obtinuta. De aici si pana la a deveni un popor analfabet, dar licentiat, nu este decat un pas !De aceea, cred ca universitatile particulare trebuie desfiintate, sa ramana doar acelea de stat si platite de stat !
  Apropos, am auzit ca la universitatea cu pricina, unde este rector doamna ministru USL functioneaza in calitate de lector universitar si madam Udrea ! Asta ar fi un argument in plus legat de calitatea invatamantului particular !
  • 0 (0 voturi)    
   educatia este problema societatii musiu (Duminică, 6 mai 2012, 19:41)

   gogu al mic [anonim] i-a raspuns lui george

   ma nenea, esti prost facut la facultate de stat? invatamantul per toatal a devenit o afacere. si nu problema sunt universitatile particulare sau de stat, ci oamenii si cum sunt conduse. invatamantul trebuie sa fie liber, exact cum a fost odata vestita biblioteca din Alexandria, unde se putea duce oricine si sa studieze acolo de avea interes si chemare pentru asa ceva. si pana la urma cine dracu' e responsabil pentru ce spui tu acolo? nu societatea cum a ajuns sa fie (sa stii de la mine ca statul face parte din societate sau asa ar trebui sa fie)?
 • +26 (26 voturi)    
  "Anticorpii" Sistemului de invatamant (Sâmbătă, 5 mai 2012, 14:17)

  Doamna T [anonim]

  Felicitari pentru aceasta initiativa extraordinara.
  Prin acest Apel si prin Scrisoarea deschisa a celor 20 de profesori universitari, “anticorpii” dezvoltati de acest organism fragil care este Sistemul de invatamant romanesc, recent plasat de ministrul Funeriu pe directia modernizarii, se mobilizeaza impotriva agresiunii imposturii si mediocritatii.
 • +2 (2 voturi)    
  Sperantele se renasc! (Sâmbătă, 5 mai 2012, 14:39)

  Victor [anonim]

  Sa cred ca societatea s-a trezit sau este numai o scurta ploaie de vara?Sper ca acest ex.va fi urmat in toate domeniile.Nu are nimic cu USL,PDL sau orice clasa politica,ci cu o Romanie curata,educata,activa cu curaj si civilizata.Indiferent,sper ca acest apel este un pasulet spre.un viitor mai bun.
  Tara-i plina de ciupalaci,orientari spre alte directii este dorita si binevanita,cel putin ptr.copii nostri,ptr.ca noi am ratat prea mult.
 • +7 (7 voturi)    
  Consortiul "Universitaria" (Sâmbătă, 5 mai 2012, 14:40)

  Ibrahim [utilizator]

  Nu am cuvinte sa-i felicit pe initiatorii consortiului si mai cu seama pe semnatarii Scrisorii celor 20. Sunt cu atat mai mult de felicitat, cu cat protestul lor mai mult decat justificat se plaseaza intr-un moment in care "anticorpii", cum ii denumeste foarte potrivit Doamna T, sunt sustinuti de cei ce doresc reintoarcerea tarii la un sistem corupt, invechit, puternic legat de sistemul postcomunist.
  Sa nu ii lasam singuri!
 • +4 (4 voturi)    
  caragiale (Sâmbătă, 5 mai 2012, 14:52)

  paganini [utilizator]

  dumitreasca...aia de la administrativul blocului...cam asa suna NOUL sef al invatamantului...suntem de tot rasul !!! si ce mutra de personaj caragialesc are !?....cica studii la Stan(d)ford...ha,ha,ha,ha
 • +6 (6 voturi)    
  felicitari profesorilor! (Sâmbătă, 5 mai 2012, 14:57)

  iulian-bz [utilizator]

  asteptam un memoriu,pe aceasta tema,din partea stimabililoor judecatori,respectiv Ministerul Justitiei,nu va ascundeti domnilor si doamnelor magistrati,continuati ce-au inceput cei dinaintea d-voastra,nu ascultati de sfaturile si promisiunile facute de niste impostori,de sefi de clan mafiot,respectand legea si pentru omul de rand dar si pentru cei cu functii politice,ve-ti deveni mai credibili,mai apreciati atat pe plan intern cat si international,este timpul ca tara noastra sa intre in normalitate,sa avem aceleasi privilegii cu cei din lumea buna si civilizata iar cei care au savarsit fapte de natura penala sa fie aspru pedepsiti,condamnati la inchisoare cu executare,nu cu suspendare!!!
 • +1 (5 voturi)    
  Invatamantul superior, un test de IQ glorificat (Sâmbătă, 5 mai 2012, 15:10)

  V.R. [utilizator]

  Universitatile si liceele nu fac altceva decat sa suplineasca pe o perioada de cativa ani buni un test de IQ administrat de catre potentialul angajator in maxim 30 minute. De aceea trebuie sa fie privatizate. Este inadmisibil ca badea Ion constructorul, care nu poate mai mult fiindca asa s-a nascut, sa fie obligat sa contribuie taxe din care o parte ajung la universitati pe care el nu este in stare sa le urmeze.

  Totodata, in domeniile care nu necesita resurse specializate pt. practica (economie, informatica,... cam tot ce nu este medicina, inginerie, conservator) trebuie desfiintate si incurajat in schimb dezvolarea unui portal gen OpenCourseware, astfel incat cei motivati sa poata invata singuri de acasa cu resurse materiale minime (echivalente cu costul unui calculator relativ bun si a unui abonament lunar la internet si la energie electrica). Cei motivati vor invata si de-acasa, iar ce nemotivati oricum si in universitati o tin numai in restante! Ca bonus, cine invata de-acasa poate sa invete doar ceea ce crede el ca ii va fi util in viitoarea meserie, fara a pierde timpul cu inutilitatile predate de multi profesori.
  • +5 (5 voturi)    
   nu cred (Sâmbătă, 5 mai 2012, 17:34)

   Rezon [utilizator] i-a raspuns lui V.R.

   Confundati universitatea cu scoala profesionala. Universitatea mai are si alta functie decat sa invete tinerii o meserie, anume functia de a transmite cunoasterea existenta si de a genera cunoastere noua. Pentru asta avem in universitate departamente de limbi clasice, de filosofie, de muzica, istoria artei sau de stiinte fundamentale. O universitate buna nu scoate doar echivalentul uman al unor roboti eficienti, ci oameni cu o cultura a propriei profesii. In marile universitati din lume un viitor inginer, fizician, sau programator va lua si cursuri de economie sau filosofie, de exemplu, fara sa i se para pierdere de vreme. Cine vrea doar meserie, nuts & bolts, se poate duce la certificari Cisco sau Microsoft.
 • +2 (2 voturi)    
  Invatamant (Sâmbătă, 5 mai 2012, 17:39)

  Marga [anonim]

  BRAVO BRAVO din pacate nu vad UPB pe care l-am absolvit in 1978 si de care acum imi este rusine...
  Cum este posibil ca Politehnica din Bucuresti sa ramina surda la acest apel...
 • -2 (2 voturi)    
  Cred ca mai corect era titlul urmator (Sâmbătă, 5 mai 2012, 21:48)

  cnvxvvcvv [anonim]

  Conducerile politizate propedeliste ale unora din cele mai bune universitati din tara cer blablabla...
  Sper ca printr-o forma sau alta eceste conduceri sa fie schimbate cat mai curand.
  Sper ca se publica
  • 0 (0 voturi)    
   conduceri (Duminică, 6 mai 2012, 9:19)

   ruddy [utilizator] i-a raspuns lui cnvxvvcvv

   Stai jos ai nota 2 la cunostinte generale, conducerile universitatilor au fost alese prin vot direct de catre profesori si cadre didactice deci nu pro-pdl si anti-usl. Presupun ca notele de 2 nu iti sunt nefamiliare la cat de multe stii dar iti place sa arunci sageti inspre un sistem despre care nu stii absolut nimic. Numai bine ca de rau din partea PSD m-am saturat.
   • -1 (1 vot)    
    Nu ... (Duminică, 6 mai 2012, 15:46)

    vitanis [anonim] i-a raspuns lui ruddy

    ... ca ma intereseaza, dar "cunostintele" tale (de care faci mare tapaj), se reduc la a considera ca "profesorii" si "cadrele didactice" sunt doua categorii distincte.
 • 0 (0 voturi)    
  educatie (Duminică, 6 mai 2012, 12:21)

  carmen [anonim]

  Feli citari Domnilor Profesori,
  Daca de la nivelul universitar va porni o miscare de trezire a constiintelor celor care doresc binele tarii mai exista speranta ca Romania nu se intoarce in trecut.
  Citind in aceste zile POLITICA lui Aristotel, la capitolul EDUCATIE, iata ce scria : ...Educatia copiilor trebuie sa fie unul din obie tele de capetenie ale grijii legiuitorului.Pretutindeni unde educatica s-a nesocotit, statul a primit din pricina aceasta o lovitura funesta.Moravurile democratice conserva democratia, cele olgarhice conserva

  oligarhia....Educatia trebuie in mod necesar sa fie una si aceeasi pentru toti membrii sai; de unde urmeaza ce ea trebuie sa fie un obiect al supravegherii publice, iar nu particular.
  Daca nu ne vom uni pentru sprijinul demersului unuversitarilor vom fi invinsi de minciuna, demagogie, impostura , de rasturnarea ,din nou, a scarii valorilor!!!
  O tara fara educatie, sanatate si cultura dispare!!! Tot Aristotel spunea:Demagogia este dominarea saracilor, cu inlaturarea bogatilor.
  A sosit momentul cand intelectualitatea, elita societatii sa-si spuna cuvantul!
  Veniti romani sa-i ajutam !!!
 • -1 (1 vot)    
  date false (Duminică, 6 mai 2012, 18:10)

  Ipse [anonim]

  Din pacate 11 din cele 12 universitati de top au completat date false la evaluare. Din categoria B numai 2 nu au mintit. Clasamentul a fost grav viciat si desi ministerul stia nu a luat nici o masura!
 • +1 (1 vot)    
  nspe mii de reforme si tot degeaba va fi (Duminică, 6 mai 2012, 19:17)

  gogu al mic [anonim]

  problema invatamantului romanesc e una singura: inca e in comunism.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by