Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat vineri, intr-un comunicat, ca "efectueaza verificari in vederea stabilirii conditiilor in care, pe site-ul oficial al Consiliului, a fost postat CV-ul cu vadite erori materiale al doamnei prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, membru al CSM din partea societatii civile, precum si a persoanelor care se fac raspunzatoare de neindeplinirea obligatiei de a verifica acuratetea documentului anterior postarii sale pe site".

La finalizarea verificarilor, rezultatele vor fi aduse la cunostinta opiniei publice, mai precizeaza CSM.

Corina Dumitrescu, propunerea lui Victor Ponta pentru ministerul Educatiei, a mentionat inCV-ul oficial postat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturiica in 1996 a studiat la "Universitatea Standford, California", scriind gresit numele universitatii. Sub aceasta mentiune, Corina Dumitrescu a precizat ca domeniul studiat a fost drept international.

Reprezentantii Universitatii Stanford din SUA au transmis la solicitarea HotNews.ro ca nu au gasit date oficiale care sa ateste ca ministrul Educatiei propus de Victor Ponta, Corina Dumitrescu, ar fi fost inscrisa sau ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al universitatii. Contactata de HotNews.ro, Corina Dumitrescu a declarat doar ca "e un studiu pe care l-am facut la Institutul Hoover, un stagiu de pregatire, si o sa va dau toate detaliile de marti incolo".

  • Oficialii Universitatii Stanford au mai precizat ca universitatea are multe programe de studiu care nu acorda diplome
  • Institutia Hoover este un think tank aflat in campusul Universitatii Stanford, dedicat cercetarii in domeniile politicii interne si a relatiilor internationale, potrivit datelor publicate pe site-ul institutiei.

Anterior, reprezentantii CSM au declarat pentru HotNews.ro ca in acest moment se fac verificari pentru a identifica sursa greselilor din CV.

In CV-ul Corinei Dumitrescu, postat pe site-ul CSM si datat 14.10.2010, apar mai multe greseli gramaticale si de scriere. Astfel, Corina Dumitrescu scrie in CV ca are o diploma de bacalaureat - sectia reala si ca a urmat cursuri de drept international la Universitatea Standford, California. La capitolul "Alte aptitudini si competente", aceasta mentioneaza "innot, baschet si tenis de masa".

Presedintele CSM, Alina Ghica, spune ca greselile au fost facute de catre aparatul tehnic al Consiliului

Ulterior aparitiei acestor informatii in presa, presedintele CSM, judecatoarea Alina Ghica a declarat, intr-o emisiune de la Romania TV, ca greselile din CV apartin aparatului tehnic al Consiliului care ar fi redactat gresit informatiile. (Sursa: Adevarul).

Intre timp, CV-ul Corinei Dumitrescu de pe site-ul CSM a fost corectat si schimbat, dar pastreaza aceeasi data a completarii 14.10.2010.

Greselile gramaticale se regasesc si in alte CV-uri ale Corinei Dumitrescu

Greselile gramaticale din CV-ul Corinei Dumitrescu nu apar doar in documentul de pe site-ul CSM (postat in 2011), ci si pe alte CV-uri depuse la alte institutii si avand date de completare diferite. Astfel, greselile gramaticale se regasesc si intr-un CV postat la Senat si datat pe 12.06.2008.

Acelasi lucru se poate constata si cu CV-ul depus tot la Senat in 2010, in completarea candidaturii Corinei Dumitrescu la CSM. Mentionam ca data completarii acestui CV, 14.10.2010, postat la Senat in anul 2010 este aceeasi cu cea a CV-ului postat ulterior, in 2011, pe site-ul CSM.