Victor Ponta a afirmat vineri ca ministrul desemnat al Educatiei, Corina Dumitrescu, "trebuie sa lamureasca lucrurile cat mai rapid", dupa ce HotNews.ro a dezvaluit in exclusivitate ca aceasta nu a fost inscrisa si nu a absolvit un program finalizat cu diploma al Universitatii Stanford, asa cum scrie in CV-ul ei, postat pe site-ul CSM.

"Am vazut informatia, am discutat cu domnia sa si trebuie sa lamureasca lucrurile cat mai rapid pentru ca nu este normala situatia sa. Are obligatia sa lamureasca lucrurile, sa explice si spuna cum stau lucrurile cu adevarat", a declarat Ponta, citat de RTV.net.

El a adaugat, potrivit site-ului citat, ca ministrul desemnat are timp pana luni sa explice situatia studiilor sale. "Nu mie, ci dumneavoastra", le-a spus Ponta jurnalistilor prezenti la sediul UNPR, unde presedintele PSD s-a intalnit cu liderii Uniunii.

Intrebat daca situatia Corinei Dumitrescu ar putea influenta votul comisiilor de educatie ale parlamentului, Ponta a raspuns: "Nu pot anticipa votul parlamentarilor, dar pot sa cer ca ministrii sa se prezinte cat mai bine la audieri".

Reprezentantii Universitatii Stanford din SUA au transmis, la solicitarea HotNews.ro, ca nu au gasit date oficiale care sa ateste ca ministrul Educatiei propus de Victor Ponta, Corina Dumitrescu, ar fi fost inscrisa sau ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al universitatii.

Corina Dumitrescu a precizat in CV-ul oficial postat pe site-ul CSM ca in 1996 a studiat la Stanford cu mentiunea ca a urmat cursuri de drept international.

Contactata de HotNews.ro, Corina Dumitrescu a declarat doar ca "e un studiu pe care l-am facut la Institutul Hoover, un stagiu de pregatire, si o sa va dau toate detaliile de marti incolo".