Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti le-a cerut vineri directorilor unitatilor de invatamant din Capitala sa aiba in vedere posibilitatea suspendarii cursurilor in data de 9 mai, cu prilejul finalei Europa League, scrie Agerpres.

"Prin prezenta, va aducem la cunostinta faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti, prin adresa inregistrata la ISMB cu nr. 10107/04.05.2012, ne-a solicitat suspendarea cursurilor pentru ziua de 9 mai 2012, in toate unitatile de invatamant preuniversitar din Municipiul Bucuresti din urmatoarele motive: Arena Nationala din Bucuresti, la data mai sus mentionata, va gazdui unul dintre cele mai mari evenimente sportive ale lumii, Finala UEFA Europa League. Din cauza numarului mare de suporteri care vor insoti cele doua echipe finaliste si de asemenea numarul mare de turisti care vor vizita capitala, o decizie privind suspendarea cursurilor va conduce in principal la desfasurarea in bune conditii a evenimentului prin fluidizarea traficului. Astfel, avand in vedere cele mentionate mai sus, precum si prevederile OMECTS nr. 4292 din 24 mai 2011- privind structura anului scolar 2011 - 2012, va rugam sa aveti in vedere posibilitatea suspendarii cursurilor in data de 9 mai", se arata in nota ISMB trimisa unitatilor scolare din Bucuresti.

Potrivit inspectoratului general, conducerile unitatilor de invatamant vor lua toate masurile pentru a asigura informarea elevilor, a parintilor si a cadrelor didactice.

Totodata, conducerile unitatilor de invatamant vor lua masuri pentru recuperarea intensiva a materiei, astfel incat sa fie asigurata parcurgerea integrala a programelor scolare pana la sfarsitul anului scolar.

Ministrul desemnat al Educatiei, Corina Dumitrescu, a declarat vineri pentru Agerpres ca si-a dat acordul de principiu ca, in situatia in care Guvernul propus de USL va fi investit luni, elevii din Bucuresti sa fie liberi pe 9 mai, cand se desfasoara finala UEFA Europa League.

Ea a spus ca a fost contactata telefonic in acest sens de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si si-a dat acordul de principiu pentru acest lucru.

"Mi-am exprimat acordul de principiu si la momentul la care vom depasi votul de incredere al Parlamentului, daca aspectele formale nu vor fi fost rezolvate de actualul ministru in functiune, imi asum eu si aceasta chestiune", a afirmat ministrul desemnat.

Ministrul Educatiei, Catalin Baba, a declarat vineri intr-o conferinta de presa ca in urma discutiei cu primarul general, Sorin Oprescu, si-a dat acordul ca elevii bucuresteni sa nu invete in data de 9 mai, cand are loc finala UEFA Europa League.

"Prezenta in oras a 50.000-60.000 de oameni poate sa bulverseze activitatea scolara. Tinand seama ca actiunea va avea loc miercuri, cand deja noul guvern va fi probabil investit, cred ca va trebui sa se discute si cu doamna ministru (n.r. - Corina Dumitrescu) despre aceasta problema", a mai spus Baba.

Finala Europa League, Atletico Madrid - Atletic Bilbao, se joaca miercuri, 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Nationala din Bucuresti.