Ministrul desemnat al Culturii, Mircea Diaconu, precizeaza ca isi mentine recursul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in procesul cu Agentia Nationala de Integritate si ca nu se retrage din Senat.

"Mentionez ca nu ma retrag din Senat, din calitatea de senator. In plus, precizez ca am decis sa imi mentin recursul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in procesul cu Agentia Nationala de Integritate", mentioneaza Mircea Diaconu, intr-o declaratie transmisa vineri Mediafax.

Diaconu anuntase miercuri ca isi retrage recursul de la ICCJ privind constatarea incompatibilitatii sale intrucat a detinut, pe langa functia de parlamentar, si pe cea de manager de teatru, ceea ce insemna ca actorul ar fi trebuit sa renunte la mandatul din Senat.

Renuntarea la recursul fata de decizia din 16 septembrie 2011 a Curtii de Apel Bucuresti, care a confirmat de fapt starea sa de incompatibilitate sesizata de Agentia Nationala de Integritate, face ca aceasta decizie sa devina executorie si irevocabila. O asemenea hotarare are drept consecinta interdictia de a ocupa functii publice pentru o perioada de trei ani.

"Am sa retrag recursul pentru ca aceasta hotarare este exceptionala. (...) Nu are niciun sens, hotararea este impecabila, sunt absolut de acord cu ea, si cu asta basta", a precizat Mircea Diaconu.

El a sustinut ca "scrie tot felul de hartii despre mine" si "emite aceste hartii pe prezumtii, i se pare ca e un lucru sau altul".

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) are stabilita data de 8 mai 2012 ca termen pentru judecarea recursului lui Mircea Diaconu impotriva Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

In cazul renuntarii la recurs, ramane valabila decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care Diaconu a pierdut procesul cu ANI.

In 27 ianuarie 2011, Agentia Nationala din Integritate a constatat ca Mircea Diaconu este in incompatilbilitate din decembrie 2008, in conditiile in care pe langa calitatea de parlamentar acesta ocupa si functia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitala (functie de conducere specifica unei institutii publice locale).