Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat vineri retinerea si arestarea preventiva a lui Sever Dumitrascu, judecator in cadrul Tribunalului Mehedinti.

Potrivit unui comunicat al CSM citat de Agerpres, solicitarea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a fost prezentata Sectiei pentru judecatori de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Urmarire Penala si Criminalistica.

"In baza art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, raportat la art. 95 alin. (1) lit. a ) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat vineri retinerea si arestarea preventiva a lui Sever Dumitrascu Sever, judecator in cadrul Tribunalului Mehedinti", se arata in comunicatul CSM.

Judecatorul este acuzat ca, dupa ce a accidentat in urma cu o zi un copil de 3 ani, a parasit locul faptei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) transmis vineri Agerpres, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a dispus preluarea cauzei avand ca obiect accidentul rutier petrecut joi in orasul Drobeta Turnu Severin, in care a fost implicat Sever Dumitrascu si efectuarea cercetarilor de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica.

'Temeiul care a stat la baza preluarii cauzei l-a constituit impactul produs, precum si solutionarea cu celeritate avand in vedere ca avizul pentru punerea in miscare a actiunii penale se solicita la CSM', se precizeaza in comunicat.

Din cercetarile efectuate pana in acest moment a rezultat faptul ca, in cursul zilei de joi, in jurul orelor 16.30, Sever Dumitrascu, aflat la volanul autoturismului sau, proprietate personala, a patruns pe o strada cu ''Acces Interzis'' din orasul Drobeta Turnu Severin, unde a accidentat un copil in varsta de 3 ani, apoi a parasit locul accidentului fara incuviintarea organelor de politie.

'Autoturismul implicat in accident a fost identificat la domiciliul numitului Sever Dumitrascu. Acesta a fost identificat in cursul zilei de vineri, in Timisoara, fiind pus in executare mandatul de aducere emis de procurori pe numele acestuia. In prezent se afla in drum spre Bucuresti, unde va fi audiat la sediul PICCJ', sustine sursa citata.

PICCJ mentioneaza ca, imediat dupa accident, un trecator aflat in zona a apelat serviciul de urgenta, astfel incat copilul accidentat a fost transportat la spital unde i-au fost acordate ingrijiri medicale, in prezent avand piciorul in gips si fiind in afara oricarui pericol.

Cauza a fost inregistrata initial la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, un procuror din cadrul acestei unitati deplasandu-se la fata locului pentru cercetarile preliminare.