Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi ca intentioneaza sa aloce banii necesari pentru consolidarea de urgenta a Halei Matach, informeaza Agerpres. Suma necesara unui astfel de demers se ridica la 60.000 de euro.

"Ideea este de a o pastra cat putem intacta. Punem banii necesari acestei consolidari. Este vorba de sfarsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie. Ramane ca la prima rectificare de buget, insotita de o hotarare de consiliu, sa se ia act ca Piata Matache ramane exact in mijlocul bulevardului. Sa alocam bani pentru a o face, urmand ca apoi sa gasim o solutie intr-un parteneriat public-privat", a explicat Sorin Oprescu.

Pe ordinea de zi a sedintei CGMB de joi a figurat un proiect de hotarare privind consolidarea de urgenta a Halei Matache.

Cat priveste regimul juridic al Halei Matache, Sorin Oprescu a precizat ca "hala a fost expropriata, platita, este proprietatea noastra, inclusiv pamantul de sub ea".

Primaru general a mai precizat ca Primaria se afla in stadiul de finalizare al lucrarilor la Magistrala nord-sud din zona Piata Matache, de la Piata Victoriei pana la Grivita si in apropierea pietelor Virgiliu si Vulcanescu. "S-a deschis bulevardul catre gara, in sensul ca am facut patrunderea necesara, iar acum o amenajam", a precizat Oprescu.

Potrivit arh. Serban Sturdza, presedintele Fundatiei ProPatrimoniu, acest proiect are avizele necesare de la Ministerul Culturii si de la cel al Dezvoltarii.

Agerpres mentioneaza ca sedinta CGMB convocata joi de catre primarul general Sorin Oprescu nu a mai avut loc din cauza faptului ca nu s-a reusit alegerea presedintelui de sedinta.