Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca Aurel Nechita, decan al Facultatii de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" Galati si sef de sectie in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta pentru Copii "Sf. Ioan" Galati, se afla in stare de incompatibilitate, se arata intr-un comunicat de presa al ANI.

Potrivit comunicatului de presa, "NECHITA Aurel s-a aflat, in perioada 08.12.2008-12.01.2009, respectiv 01.10.2009 - prezent, in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de Sef de Sectie in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii «Sf. Ioan» din Galati, cat si functia de Decan al Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii «Dunarea de jos» din Galati."

Agentia Nationala de Integritate precizeaza ca :

  • Nechita Aurel a fost numit in functia de Sef de Sectie in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Ioan" din Galati la data de 09.02.2005.
  • In perioada 12.01.2009-01.10.2009, a fost suspendat din functia de Sef de Sectie in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Ioan" din Galati pentru exercitarea functiei de Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii.
  • Incepand cu data de 07.02.2008 si pana in prezent, Nechita Aurel exercita functia de Decan al Facultatii de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati.

ANI arata ca, potrivit prevederilor art. 180, alin. (1), lit. b) si art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, functia de manager persoana fizica este incompatibila cu exercitarea oricarei activitati sau oricarei alte functii de manager, inclusiv cele neremunerate , iar aceste dispozitii se aplica si sefilor de sectii, de laborator.

De asemenea, conform art. 184, alin. (5) din acelasi act normativ, "calitatea de sef de sectie este compatibila cu functia de cadru didactic universitar", arata ANI.

"Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit Agerpres, Aurel Nechita a fost deputat PSD in legislatura 2004-2008, iar in perioada ianuarie - octombrie 2009 a exercitat functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii.