UPDATE Attila Korodi: Juristii recomanda oprirea evaluarii proiectului de la Rosia Montana din cauza lipsei unui PUZ valabil / RMGC: Legea spune ca procedura de evaluare trebuie finalizata imediat

de Corina Ionel     HotNews.ro
Joi, 3 mai 2012, 17:04 Actualitate | Esenţial


Analiza ceruta de ministrul demis al Mediului, Attila Korodi, in legatura cu evaluarea proiectului de la Rosia Montana dupa anularea planurilor de urbanism ale localitatii, recomanda Comisiei de Analiza Tehnica sa ceara investitorului un nou certificat de urbanism, facut in baza unui PUZ valabil, informeaza Mediafax. Intr-un comunicat de presa transmis HotNews.ro, Rosia Montana Gold Corporation (RMCG) informeaza ca "legea spune ca procedura de evaluare trebuie finalizata imediat" si ca "RMGC are un Certificat de Urbanism emis in 2010 si valabil pana in Aprilie 2013. Mai mult, acest certificat a fost confirmat de 4 instante judecatoresti. Legislatia in vigoare la momentul depunerii studiului de impact nu cerea existenta unui Certificat de Urbanism."

"Astazi (n.r. joi) mi-au parvenit rezultatele analizei cerute in problema Rosia Montana. Juristii consultati de noi afirma ca lipsa unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) valabil reprezinta un impediment in continuarea procedurii si recomanda Comisiei de Analiza Tehnica (CAT) a proiectului sa-i ceara investitorului sa depuna un nou certificat de urbanism care sa reflecte un PUZ valabil", a declarat Attila Korodi, joi, pentru agentia de presa citata.

Auditul la care se refera ministrul demis al Mediului a fost realizat de Societatea Civila de Avocati Leaua si Asociatii, cea care a reprezentat ministerul in toate litigiile pe tema proiectului de la Rosia Montana. Auditul si concluziile sale au fost preluate de Directia Juridica a ministerului.

"Printr-o nota inregistrata la cabinetul demnitarului, Directia Juridica a inaintat aceste concluzii", a mai declarat Attila Korodi adaugand ca statutul sau de ministru demis, precum si actualul context "de personal" al institutiei, nu-i permit sa ia vreo masura in urma concluziilor juristilor.

"Este o opinie juridica pe care eu, ca ministru demis, recomand succesorului meu sa o inainteze Comitetului de Analiza Tehnica, pentru ca membrii acestui comitet sa le analizeze si sa ceara clarificari suplimentare de la companie sau sa ia masurile pe care le considera oportune", a declarat Attila Korodi.

Ministrul demis a precizat ca nu poate inainta el insusi respectivul document pentru ca CAT nu se poate intruni in absenta unui secretar de stat al Ministerului care sa-l conduca, situatie creata odata cu demiterea secretarului de stat Marin Anton, care era presedinte al respectivului for.

In cazul in care CAT isi va insusi concluziile juristilor, Consiliul Local de la Rosia Montana va trebui sa aprobe noi planuri de urbanism in baza carora compania sa obtina, conform legii, de la aceeasi autoritate locala, un nou certificat de urbanism.

Auditul judiciar a fost cerut de ministrul demis al Mediului, Korodi Attila, la cateva zile dupa instalarea sa in functie, pentru a decide o eventuala oprire a analizei proiectului minier de la Rosia Montana in urma deciziei definitive a Curtii de Apel Alba Iulia prin care planurile de urbanism pe care se bazeaza certificatul de urbanism si alte acte ale proiectului au fost declarate nule.

"Inca de cand am preluat mandatul am fost intrebat daca decizia judecatoreasca de la Alba Iulia impune oprirea proiectului minier. O asemenea decizie nu poate fi luata fara consultarea specialistilor juristi, astfel ca am cerut atat Directiei juridice din minister cat si, prin intermediul acesteia, casei de avocatura cu care ministerul lucreaza de mai multi ani, sa imi spuna ce trebuie facut din punct de vedere juridic in situatia generata de respectiva decizie judecatoreasca defintiva", a declarat miercuri Attila Korodi pentru Mediafax.

Korodi a mai precizat cu acea ocazie ca l-a anuntat de acest demers chiar si pe seful statului, la consultarile de vineri pe care UDMR le-a avut cu presedintele dupa demiterea Cabinetul. "I-am spus despre acest lucru si sefului statului. L-am anuntat inca de vineri ca 95% evaluarea impactului proiectului asupra mediului ar trebui oprita si ca asteptam confirmarea acestei situatii juridice de la specialisti", a mai spus atunci Attila Korodi.

Korodi Attila se afla in proces cu investitorul de la Rosia Montana dupa ce, in 2008, in precedentul sau mandat ministerial, tot in urma unei hotarari judecatoresti prin care certificatul de urbanism al proiectului a fost anulat, a decis oprirea procesului de evaluare a impactului proiectului minier asupra mediului.

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat irevocabil, in 5 aprilie, in urma unei reclamatii depusa de trei organizatii non-guvernamentale, Hotararea numarul 1 din 2009 a Consiliului Local Rosia Montana prin care a fost validata procedura de vot privind Planul de Urbanism General (PUG) si Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru Zona de Dezvoltare Industriala Rosia Montana Gold Corporation.

Pozitia Rosia Montana Gold Corporation: Legea spune ca procedura de evaluare trebuie finalizata imediat

Intr-un comunicat de presa transmis HotNews.ro, Rosia Montana Gold Corporation (RMCG) informeaza ca "legea spune ca procedura de evaluare trebuie finalizata imediat" si ca "RMGC are un Certificat de Urbanism emis in 2010 si valabil pana in Aprilie 2013. Mai mult, acest certificat a fost confirmat de 4 instante judecatoresti. Legislatia in vigoare la momentul depunerii studiului de impact nu cerea existenta unui Certificat de Urbanism."

RMCG precizeaza ca "procedura de evaluare a impactului asupra mediului privind proiectul Rosia Montana se deruleaza in temeiul Ordinului 860/2002, iar nu a Ordinului 135/2010" astfel incat "nu cere existenta ori depunerea unui Certificat de Urbanism si nici nu prevede cazuri de suspendare a procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, cu atat mai mult pentru lipsa unui document oricum necerut (certificatul de urbanism) ori ca urmare a unor modificari in documentatia urbanistica. Cazurile in care o procedura poate fi suspendata sunt expres prevazute de lege, iar prevederile legale procedurale sunt de stricta interpretare si aplicare."

"Nu cunoastem continutul opiniei legale emise catre Ministrul Korodi si nici baza legala a acestei opinii, nu exista insa baza legala ca, in momentul in care avem deja un certificat de urbanism valabil si in vigoare, Ministrul Korodi sa ne solicite un alt certificat de urbanism. Principiul separatiei puterilor in stat statuat de Constitutia Romaniei este foarte clar si arata ca un act administrativ este in vigoare atata timp cat nu exista o hotarare judecatoreasca prin care sa se stabileasca contrariul. Opinia celor mai mari case de avocatura din Romania consultate de catre RMGC este ca procedura de mediu trebuia sa se fi incheiat deja intr-un termen rezonabil, dupa ce au trecut mai mult de 6 ani de asteptare", se arata in comunicatul de presa al Rosia Montana Gold Corporation.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1741 vizualizari

 • -8 (14 voturi)    
  lupte personale (Joi, 3 mai 2012, 17:08)

  Vladi [anonim]

  certificatul de urbanism nu a fost anulat, ba din contra, a fost validat de 4 ori in ultimii doi ani de zile, chiar recent, acum 2 saptamani. dar domnul Korodi pare sa fie pornit. asemenea lupte personale nu ar avea ce cauta in analize tehnice!
  • -6 (10 voturi)    
   halal obiectivitate (Joi, 3 mai 2012, 17:47)

   andrei [anonim] i-a raspuns lui Vladi

   din cate tine eu minte zicea ca o sa foarte impartial. se vede! opresti proiectul desi puz-ul este de fapt valabil.
   • +4 (6 voturi)    
    de unde le scoateti? (Joi, 3 mai 2012, 18:22)

    cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui andrei

    In aprilie a fost mentinuta hotararea de anulare la PUG si PUZ Rosia Montana.. au scazut atunci actiunile Gabriel resources cu 43%.
    De unde pana unde atata nesimtire in propaganda?
    • -5 (5 voturi)    
     ce? (Joi, 3 mai 2012, 23:14)

     Voicu [anonim] i-a raspuns lui cosminrs

     stai putin, in aprilie au decis instantele ca certificatul de urbanism este valabil. macar cauta pe google inainte sa comentezi
    • -3 (3 voturi)    
     aprilie (Vineri, 4 mai 2012, 11:12)

     Darius [anonim] i-a raspuns lui cosminrs

     in aprilie au hotarat ca certificatul de urbanism este legal, au mai hotarat asta de inca 3 ori in ultimii doi ani. Mi se pare nesimtire sa minti oamneii in fata si sa spui altceva
     • 0 (0 voturi)    
      chiar de 4 ori (Vineri, 4 mai 2012, 23:16)

      Sorin [anonim] i-a raspuns lui Darius

      Daca tin eu bine minte chair de 4 ori in ultimii doi ani s-a ajuns al aceeasi concluzie ca pug si puz sunt perfect valabile si canu xista probleme
  • +7 (9 voturi)    
   mai schimbati userul va rugam :) (Joi, 3 mai 2012, 19:46)

   zambara [utilizator] i-a raspuns lui Vladi

   Vladi, Andrei, Toma, Pavel = useri diferiti pe acelasi ip (Au si postat Catavencii, la un moment dat fotografii cu ip-ul postacilor RMGC)
   Mai urmeaza: Andra, Sorin, Mircea, Dana s.a.m.d.
   Am si eu o intrebare pentru personajul de mai sus (daca nu sunt indiscret si nu e secret): Cu cat se plateste trollingul de catre RMGC?

   Daca veti cauta cu google alte articole pe subiectul Rosia Montana - RMGC veti avea marea surpriza sa gasiti "din intamplare" la absolut toate aceiasi comentatori cu vesnica placa despre beneficiile exploatarii.
   • -4 (4 voturi)    
    google (Vineri, 4 mai 2012, 11:13)

    Darius [anonim] i-a raspuns lui zambara

    daca vei cauta pe google din intamplare despre certificatul de urbanism vei vedea ca a fost validat, ultima oara pe 18 aprilie!
  • +3 (3 voturi)    
   negrul e alb si invers (Joi, 3 mai 2012, 20:57)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Vladi

   postacul de serviciu rmgc vrea sa ne convinga ca intunericul este lumina. poate poate o fi vreun naiv neinformat pe aici care sa-i creada si pe ei.....
   • -1 (1 vot)    
    adica pe tine (Vineri, 4 mai 2012, 23:17)

    Sorin [anonim] i-a raspuns lui jackalphonse

    Un om neinformat te crede pe tine ca nu este valid certificatul cand toata luema stie ca a fost declarat valid acum 2 saptamani de curtea de justitie din Cluj
 • -9 (13 voturi)    
  amanari (Joi, 3 mai 2012, 17:14)

  Toma [anonim]

  pai au certificat de urbanism valid, s-a dat o hotarare pe la mijlocul lui aprilie. practic acum cere ceva ce exista deja. doar ca sa incerce sa amane.
 • -7 (13 voturi)    
  Lasa (Joi, 3 mai 2012, 17:21)

  Mineru' [anonim]

  ...ca se vor obtine locuri de munca la Toyota in Japonia, cand Romania va incepe sa cumpere masini eco pentru Guvern... Cu masini eco din strainatate si vacute eco la Rosia Montana, tot romanu va trai ca belferu,
 • -9 (15 voturi)    
  recomanda (Joi, 3 mai 2012, 17:24)

  Pavel [anonim]

  juristii recomanda oprirea in lipsa unui puz valabil, dar ei au un puz valabil. deci... nu sunt motive sa se amane din nou
  • +4 (8 voturi)    
   hai explica unde e ala? (Joi, 3 mai 2012, 18:28)

   cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui Pavel

   ca PUG'ul si PUZ'ul din zona sunt anulate in serie..
   dar na.. iti faci treaba pentru care esti platit..
   • -3 (5 voturi)    
    puz (Joi, 3 mai 2012, 22:39)

    marin [anonim] i-a raspuns lui cosminrs

    vad ca e o intreaga poveste cu puz si pug. cine zice ca sunt anulate in serie? tu? si de ce sa te cred? tu nu vezi ca scrie ca astia au toate actele si cu toate astea korodi se face ca ploua doar ca sa mai zica si el ceva inainte sa plece?
   • -4 (4 voturi)    
    te repeti (Joi, 3 mai 2012, 23:16)

    Voicu [anonim] i-a raspuns lui cosminrs

    vad ca ai postat acelasi lucru de multe ori la acest articol, dar asta tot nu inseamna ca e adevarat. e suficient sa cauti pe google despre certificatul de urbanism de acolo sa vezi ca a fost declarat, din nou, valabil, pe 18 aprilie. acum, ramane intrebarea, de ce minti?
 • +4 (10 voturi)    
  ambitiile si presiunile Presedintelui Basescu.... (Joi, 3 mai 2012, 17:33)

  costica [anonim]

  "Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a declarat marţi la televiziunea de stat că avizul de mediu privind exploatarea aurului de la Roşia Montană nu poate fi dat în acest moment, deoarece licenţa de exploatare a expirat.

  Macovei a spus că exploatarea aurului de la Roşia Montană trebuie realizată în siguranţă şi în folosul românilor. Ea a subliniat faptul că în acest moment, contractul le aduce foarte puţini bani românilor, iar exploatarea nu este sigură nici pentru mediu şi nici pentru sănătatea oamenilor.  "Eu îmi menţin părerea că, în ceea ce priveşte Roşia Montană, exploatarea cu cianură nu este una sigură pentru mediu, inclusiv pentru sănătatea populaţiei; de altfel, din punct de vedere juridic, nu se poate acţiona rapid pentru că, din câte ştiu, licenţa de exploatare a expirat. Opinia mea de jurist este că nici nu se poate da aviz de mediu în acest moment. Trebuie refăcute foarte multe acte şi teste dacă licenţa a expirat şi nu se poate vorbi de un aviz de mediu", a adăugat vicepresedintele PDL.

  "Sunt de acord cu îndemnul <acţionaţi!>, dar nu sunt de acord cu recomandarea în ceea ce priveşte exploatarea de la Roşia Montană", a mai spus Macovei, cu referire la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu.

  Băsescu a declarat marţi seara, la ceremonia de învestire a lui Attila Korodi în funcţia de ministru al Mediului, că "dacă exploatarea de la Roşia Montană nu este fezabilă, daţi rapid avize. Dacă nu, spuneţi <nu> investitorului şi închideţi subiectul. Fiecare zi de întârziere ne va costa enorm în viitorul proces".
  http://www.gandul.info/news/monica-macovei-rosia-montana-nu-poate-primi-in-momentul-de-fata-avizul-de-mediu-9508596
 • -2 (8 voturi)    
  mare surpriza (Joi, 3 mai 2012, 17:36)

  Tutuianu [anonim]

  Cine era asa naiv sa creada ca vor da un rezultat al analizei favorabil?? Vor tot cere ceva nou sau refacut pana cand isi repara ei afacerile si mai ales, pana stim cine trage sforile, la iarna! Deci povestea cu juristii plini de recomndari e o mare frectie.
 • -7 (11 voturi)    
  chichite/ (Joi, 3 mai 2012, 17:40)

  Brutus [anonim]

  Eu nu pricep o chestie: certificatele astea de urbanism nu au mai tot fost contestate ba de stat, ba de organizatii nonguvernamentale prin procese??? Nu au dat castig de cauza celor de la rmgc??
  • +4 (8 voturi)    
   nu. exact pe dos. (Joi, 3 mai 2012, 18:25)

   cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui Brutus

   RMGC a pierdut tot timpul. Dar na.. propaganda e mare.
   • -4 (8 voturi)    
    de fapt... (Joi, 3 mai 2012, 19:49)

    Horia [anonim] i-a raspuns lui cosminrs

    de fapt certificatele de urbanism au fost declarate legale de mai multe ori. poti sa cauti pe net. dar daca spui "exact pe dos" nu inseamna ca ai dreptate.
   • -3 (3 voturi)    
    de ce nu dai exemple? (Vineri, 4 mai 2012, 11:28)

    Emi [anonim] i-a raspuns lui cosminrs

    De ec nu spui cand au pierdut cei de la rmgc, eu pana acum am vazut ca fiecare hotarare care spunea ca ei pierd ca a fost imediat revocata de o curte de justitie mai mare si mai competenta
 • +8 (12 voturi)    
  mama ce au venit postacii.... (Joi, 3 mai 2012, 17:42)

  edx [utilizator]

  la munca flacai sa va meritati banii...
  (daca PUZ-ul e anulat in instanta cum sa fie valabil? si orice CU emis in baza acelu PUZ e nul).
  • -2 (2 voturi)    
   gandeste (Vineri, 4 mai 2012, 13:30)

   Bonnie [anonim] i-a raspuns lui edx

   pai atunci de ce 4 tribunale au spus ca certificatul de urbanism e valid? cred ca se pricep mai bine decat tine sau decat vreun PR-ist care da comunicate de presa
 • +4 (8 voturi)    
  Schimbati placa, va rog (Joi, 3 mai 2012, 18:10)

  Cremene [anonim]

  Baieti, voi aveti o mare problema : postati si nu ganditi. La sfarsitul articolului scrie clar : "Curtea de Apel Alba Iulia a anulat irevocabil, in 5 aprilie, in urma unei reclamatii depusa de trei organizatii non-guvernamentale, Hotararea numarul 1 din 2009 a Consiliului Local Rosia Montana prin care a fost validata procedura de vot privind Planul de Urbanism General (PUG) si Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru Zona de Dezvoltare Industriala Rosia Montana Gold Corporation". Iar voi tot repetati, ca o placa de vinil stricata, ca au un PUZ valabil. Fara suparare, negarea realitatii demonstreaza ca voi aveti probleme de factura medicala si va recomand, sincer, un control amanuntit la cap. Va spun acest lucru fara nici un fel de gluma.
  Si inca ceva : toti cei care sprijiniti acest proiect care ar duce la distrugerea Apusenilor si la spolierea poporului roman reprezentati un real pericol la adresa securitatii nationale a Romaniei si veti fi tratati ca atare cat de curand.
  • -2 (6 voturi)    
   citeste (Joi, 3 mai 2012, 19:51)

   Horia [anonim] i-a raspuns lui Cremene

   citeste mai cu atentie. "acest certificat [de urbanism] a fost confirmat de 4 instante judecatoresti."
   • +1 (5 voturi)    
    Tu iti bati joc de noi? (Joi, 3 mai 2012, 20:52)

    Cremene [anonim] i-a raspuns lui Horia

    Cine spune ca certificatul de urbanism a fost confirmat de 4 instante judecatoresti? RMGC ! Cine credeti voi ca mai este atat de idiot incat sa creada ceva spus de cei de la RMGC? Sunt atatea dovezi ca RMGC utilizeaza minciuna si frauda fara nici o retinere incat e o dovada de maxima "inocenta" sa crezi un singur cuvant spus de oamenii RMGC. Un exemplu din multitudinea infractiunilor savarsite de RMGC : pe data de 12.08.2006 atelierul de arhitectura OPUS a trimis o scrisoare Ministerului Mediului in care specifica ca "Planul de Management al Patrimoniului Cultural pe care l-am intocmit in vederea includerii in Raportul EIM a fost denaturat cu ocazia redactarii Raportului EIM" de catre RMGC. Cu alte cuvinte, analiza efectuata - la cererea RMGC - de catre atelierul de arhitectura OPUS a fost falsificat de catre RMGC si trimis in forma falsificata catre Ministerul Mediului. Acest tip de comportament specific RMGC se numeste fals in acte publice si uz de fals si intra in aria Codului Penal.
    Mai vrei si alte exemple ca RMGC e un cuib de mincinosi si infractori?
    Nu uita, te rog : toti cei care sprijiniti cu buna stiinta RMGC sunteti, in mod indubitabil, tradatori. Iar actul vostru de tradare, desi acum nu va vine sa credeti, isi va primi in mod corect rasplata intr-un mod cat se poate de legal.
    • -1 (5 voturi)    
     tu auzi ce spui?? (Joi, 3 mai 2012, 22:25)

     Horia [anonim] i-a raspuns lui Cremene

     instantele judecatoresti care au confirmat certificatul de urbanism spun ca certificatul de urbanism e legal! tu auzi ce spui? pe bune acum. Pune mana si cauta.
     • +3 (3 voturi)    
      Voi chiar aveti o problema medicala (Vineri, 4 mai 2012, 10:08)

      Cremene [anonim] i-a raspuns lui Horia

      Baieti, voi chiar aveti o problema de natura psihica. O tot dati inainte cu ceea ce spun infractorii de la RMGC (vezi te rog postarea mea de mai sus, unde iti demonstrez ca RMGC falsifica acte publice in relatia cu Ministerul Mediului) si ignorati cu desavarsire realitatea. Nici o problema, stim cu totii ce fel de tratament trebuie aplicat celor ca voi.
      • 0 (0 voturi)    
       ha ha (Luni, 7 mai 2012, 13:17)

       ghitz [anonim] i-a raspuns lui Cremene

       tie ti se pare ca demonstrezi ceva intr-o postare intr-un comentariu? hai sa fim seriosi. Aleg sa am incredere in ce spun tribunalele, si la urma urmei tribunalele au decis ca certificatul de urbanism e legal.
    • -3 (3 voturi)    
     dezinformezi (Vineri, 4 mai 2012, 13:32)

     bonnie [anonim] i-a raspuns lui Cremene

     pai daca nu stii ca 4 tribunale au confirmat certificatul de urbanism, de ce comentezi atat de vehement? ori esti total dezinformat ori scopul tau e sa dezinformezi! Pune mana si cauta pe google despre certificatul de urbanism ca sa vezi. Si nu mai minti oamenii aici!
     • +3 (3 voturi)    
      Hotul striga hotii ! (Vineri, 4 mai 2012, 17:52)

      Cremene [anonim] i-a raspuns lui bonnie

      Sunteti absolut incredibili! Si cu atat mai mult veti merita "rasplata" pe care o veti primi pentru tradarea voastra (stii ca anonimitatea pe Internet este doar o poveste pentru copiii mici,nu-i asa?).

      Ma acuzi pe mine ca dezinformez? Ma acuzi pe mine ca mint oamenii? V-am dovedit cat se poate de clar ca RMGC a savarsit fapte penale (fals si uz de fals in acte publice) si tu ai tupeul sa ma acuzi pe mine de minciuna in loc sa explici oamenilor cum de a fost posibil sa falsifice RMGC-ul un raport al atelierului de arhitectura OPUS si sa transmita raportul falsificat in mod grosolan catre Ministerul Mediului? Si asta e doar unul dintre multiplele exemple cunoscute de mine si care dovedesc ca RMGC-ul e un cuib de infractori. Explica-le oamenilor aceasta infractiune savarsita de iubitii tai de RMGC-isti!
      Imi spui ca nu stiu cate tribunale au confirmat certificatul de urbanism, luand aceasta informatie de la infractorii RMGC-isti si IGNORAND ca pe 5 aprilie Curtea de Apel Alba Iulia a anulat IREVOCABIL PUZ-ul votat de naimitii care ocupau postul de consilieri locali (dintre care o parte fie aveau contract de munca cu RMGC-ul fie aveau rude apropiate angajate la RMGC).
      Chiar daca voua nu va vine sa credeti, noi romanii nespalati pe creier nu va vom permite sa distrugeti o buna parte din Romania doar pentru a primi voi cativa arginti! Iar pentru tradarea voastra va garantez ca veti plati, intr-un mod cat se poate de legal (vor fi modificate putin niste Legi care sa va incrimineze automat pentru instigarea voastra la subminarea economiei nationale si genocid - pentru ca derularea proiectului ar reprezenta un veritabil genocid pentru locuitorii Ardealului, in special al Apusenilor). Nu va vom ierta pentru tradarea voastra nici morti si vom avea grija sa platiti.
      • 0 (0 voturi)    
       dezinformezi (Luni, 7 mai 2012, 12:14)

       Filip [anonim] i-a raspuns lui Cremene

       pe 18 aprilie curtea de la Cluj Napoca a hotarat ca certificatul de urbanism este perfect valabil. Daca te uiti pe un calendar, o sa vezi ca 18 aprilie vine dupa 5 aprilie. Deci, certificatul e valabil. deci, dezinformezi
  • -3 (3 voturi)    
   nu a fost idevocabil (Vineri, 4 mai 2012, 11:27)

   Emi [anonim] i-a raspuns lui Cremene

   Cum sa fie o hotarare irevocabila din moment ce tribunalul Cluj a retras hotararea de la Alba? Puz-ul este perfect valid, problema este in capul unora care nu vor sa munceasca, prefera sa stea degeaba pe banii contribuabililor
 • +8 (10 voturi)    
  Postacii RMGC sunt pe pozitii (Joi, 3 mai 2012, 19:43)

  Andrei [anonim]

  S-a scris in presa de nenumarate ori ca PUZ-ul a fost anulat de instante, se scrie chiar si la sfarsitul acestui articol. Se pare insa ca sunt cativa indivizi posibil platiti de RMGC care posteaza comentarii cum ca PUZ-ul ar fi valabil. Terminati odata. Nu exista PUZ valabil!
  • -4 (4 voturi)    
   inca unul care nu a citit articolul (Joi, 3 mai 2012, 22:09)

   Horia [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   tu si cremene nu ati citit articolul? nu vezi ca certificatul de urbanism e perfect legal? hai ca nu e asa de complicat. dar nici ong-urile se pare ca nu au priceput, au facut acelasi proces impotriva certificatului de urbanism de 4 ori si de 4 ori au PIERDUT
  • -2 (4 voturi)    
   citit pe sarite (Joi, 3 mai 2012, 23:18)

   tudor [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   ia mai citeste odata articolul sa vezi si tu ce scrie. sau citesti doar ce iti convine. oricum, e o prostie ca se invart atat de mult in doar in jurul puz-ului. se pierde toata imaginea de ansamblu si mai ales se pierde din vedere faptul ca proiectul asta ar fi trebuit sa primeasca un raspuns de acum mai mult timp.
  • -2 (6 voturi)    
   tribunalele sunt pe pozitii (Joi, 3 mai 2012, 23:21)

   Ghitz [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   cum nu? pai pe 18 aprilie tribunalele au hotarat ca certificatul de urbanism e legal. O sa aleg sa am incredere in asta, nu in comentariul unui anonim ;)
 • -4 (4 voturi)    
  O scuza mai penibila nu a gasit. (Joi, 3 mai 2012, 20:55)

  mircea [anonim]

  Cred ca d-l.Attila Korodi trebuie sa dea un raspuns privind respectarea conditiilor de mediu.De cand juristii hotarasc conditii tehnice?Nu-i nimic,guvernul Ponta va porni RMGC si se va lauda ca le-a asigurat romanilor de lucru.Ce nu a putut face Boc sau MRU datorita unor tradari ,va face Ponta,ca nu-i prost sa nu profite de oportunitate.
  • -3 (3 voturi)    
   de acum se pare (Vineri, 4 mai 2012, 11:25)

   Emi [anonim] i-a raspuns lui mircea

   Juristii nu hortarasc nimic in legatura cu mediul, acolo e treaba ministerului, dar daca vrei sa scapi de treaba si sa mai amani un proiect care devine din ce in cem ai important pentru economie..faci precum Korodi
 • -1 (5 voturi)    
  sa fim seriosi acum (Joi, 3 mai 2012, 22:24)

  Barney [anonim]

  practic a scos si korodi ceva din burta, acum inainte sa plece, ca sa isi mai traga niste publicitate gratuita. Si ignora faptul ca certificatul de urbanism e legal conform hotararilor tribunalelor, dar cel mai rau ignora faptul ca rosienii nu mai suporta alte amanari fara motiv
 • -2 (4 voturi)    
  mna.. (Joi, 3 mai 2012, 22:25)

  Rampa [anonim]

  Nu e nimic neobisnuit. Cum credeti ca perioada de asteptare de 15 ani a ajuns la numarul asta?? Prin astfel de lepse "juridice" si rastalmaciri si ba-da, ba-nu-uri continue!!
 • -1 (5 voturi)    
  deci (Joi, 3 mai 2012, 22:28)

  decebal [anonim]

  clasic! Relatia romania-rmgc o sa intre in manuale, atata e de epic-story! Oricum nu cred ca ministrul actual va face neaparat ceva tangibil…vor taragana in baza unor astfel de "audituri" vagi pana cand se intaleaza aia noi…desi nu prea e normal si cel mai sigur deloc legal.
 • +2 (4 voturi)    
  postacii (Joi, 3 mai 2012, 22:29)

  tuderp [anonim]

  Postaci ce faceti luati banii de pomana, si dupa ora 6 se lucreaza, mai postati ceva aici poate cresc actiunile RMGC!
 • -2 (6 voturi)    
  si ce (Joi, 3 mai 2012, 23:22)

  Dan [anonim]

  Ce sa spun, este demis dar se preocupa el de planul de urbanism cand treaba lui este strict mediul.Si ce a facut el pentru mediu cat a fost ministru? Impiedica realizarea unui proiect important
 • -3 (3 voturi)    
  limite (Vineri, 4 mai 2012, 0:51)

  TrubaDurul; [anonim]

  Indiferent de cat de lupul din poveste e RMGC sau credem noi ca este, sau orice alt motiv, nu e posibil si omeneste de inteles cum de dupa 6 ani de zile tot sa se blocheze fara niciun motiv analiza care ar putea pune capat asteptarii. De ce ar fi un bine pt romania??? Decizia de a da sau nu apropbarea oricum ne apartine, dar nu mi se pare nici corect sa se puna atatea piedici la modul evident
  • -3 (3 voturi)    
   de acord! (Vineri, 4 mai 2012, 11:34)

   Gusti [anonim] i-a raspuns lui TrubaDurul;

   de acord, e absurd sa se tot amane. daca proiectul nu e bun, atunci nu se face, daca proiectul e bun se face. dar amanarile UDMR-ului arata ca ei stiu ca proiectul e bun si trebuie facut, dar nu vor sa ii dezamageasca pe cei din Ungaria!
 • -2 (4 voturi)    
  de ce nu "nu"? (Vineri, 4 mai 2012, 1:02)

  moise [anonim]

  Dar pe bune, daca tot o dam sus si tare cu cianurile si ca aolooo ce zmeu fioros e rmgc, ar treb sa se faca analiza de mediu si apoi sa nu se dea aprobarea. Sau cumva analzia aia ar scoate la iveala ca dracul nu e chiar asa de negru>?
 • -3 (3 voturi)    
  on and on (Vineri, 4 mai 2012, 1:19)

  Horia.M [anonim]

  pai si succesorul lui korodi va cere si el un audit in timp ce se va preface ca munceste cu "experti si profesionisti" si o sa dureze si ala 3 luni si cine stie ce rezultate mai aduc alti avocati si tot asa… dar nu e de bine!
  • -3 (3 voturi)    
   mda (Vineri, 4 mai 2012, 11:24)

   Emi [anonim] i-a raspuns lui Horia.M

   Da vezi sa nu muneasca, asta a spus si Korodi ca 95% este deja gata dar el nici macar nu s-a obosit sa se intereseze de proiect, a comandat o analiza ca sa fie sigur ca nu are de lucru
 • -4 (4 voturi)    
  incompetenta de la mediu (Vineri, 4 mai 2012, 9:00)

  andinny [utilizator]

  sunt de acord cu pozitia RMGC-ului. Pai, din 2006 trebuia sa se ia o decizie de la Mediu. S-au facut nu stiu cate comisii de analiza, dupa cum am inteles din interviul realizat de HotNews cu Dragos Tanase, in loc sa se faca, conform legii, doar una. Si tot nu s-a luat o hotarare. Pai, pana cand? ce demonstram asa? incompetenta autoritatii de mediu?
  • -4 (4 voturi)    
   exact (Vineri, 4 mai 2012, 11:23)

   Emi [anonim] i-a raspuns lui andinny

   Fix asta demonstram ca avem o autoritate incompetenta care nu este in stare sa ia o decizie de una singura si tot timpul cauta motive ca sa nu lucreze. In felul asta nu o sa ajungem undeva
 • -4 (4 voturi)    
  cum vine asta? (Vineri, 4 mai 2012, 11:22)

  Emi [anonim]

  Pai puz a fost declarat valabil de curtae de justitie din Cluj, de ce mai este nevoie de evaluari peste evaluari juridice, mai ales cand ministerul mediului oricum treebuie sa dea un raspuns
  • -4 (4 voturi)    
   tribunalul CJ (Vineri, 4 mai 2012, 11:47)

   Marin Ileana [anonim] i-a raspuns lui Emi

   da, Emi, si eu am aflat de decizia Tribunalului din Cluj, care spunea clar ca este valabil certificatul de urbanism. se pare ca fostul ministru de la mediu trece peste decizia unei instanta si face numai cum vrea el. din pacate, tot Rosia Montana are de suferit cu toate aceste incertitudini: in locul unui viitor mai bun,o asteapta numai amanari!
  • -4 (4 voturi)    
   mediu si urbanism (Vineri, 4 mai 2012, 13:08)

   stefan [anonim] i-a raspuns lui Emi

   si interesant este ca el trebuie sa dea un raspuns legat de mediu, nu de certificatele de urbanism. raspuns pe care statul il intarzie deja de ani de zile. lui oare i se pare normal ce face acum?
 • -4 (4 voturi)    
  sa fim seriosi (Vineri, 4 mai 2012, 11:27)

  Gusti [anonim]

  Haide domnule Korodi, sa fim seriosi acum. De ce incercati sa amanati fara niciun motiv evaluarea? Ca proiectul respecta toate normele de mediu si atunci nu e niciun motiv pentru care sa nu se porneasca. Or dumneavoastra ati dori ca aurul ala sa revina Ungariei? Asta nu se va intampla niciodata!
 • +4 (4 voturi)    
  MAI DAR MULTI POSTACI MAI SUNTETI (Vineri, 4 mai 2012, 12:20)

  tuderp [anonim]

  se pare ca afacerea asta are mize uriase economic daca RMGC a reusit sa angajeze o armata sa posteze aici pe forum.
  Analiza e simpla , mai mult de 80% din romani sunt inpotriva proiectului, in schimb aici pe forum peste 80% din pareri sunt pro RMGC.
  STIRE DE ULTIMA ORA:
  romnia se confrunta cu o explozie de tradatori , poate mai dam si la export, BAIETI sunt gata sa va preiau cererile pe adresa tuderp at yahoo.com
  • -4 (4 voturi)    
   Minti (Vineri, 4 mai 2012, 13:34)

   bonnie [anonim] i-a raspuns lui tuderp

   stai putin, de unde ai scos asta? sondajele arata ca mai mult de 80% dintre romani sunt PENTRU proiect. asta a recunoscut-o si unul dintre liderii opozantilor, in direct, la televiziunea nationala!
   • +3 (3 voturi)    
    Camera Deputatilor arata ca tu minti, bonnie (Vineri, 4 mai 2012, 18:02)

    Cremene [anonim] i-a raspuns lui bonnie

    Pe site-ul Camerei Deputatilor se afla rezultatul sondajului efectuat de aceasta institutie a statului roman care demonstreaza ca 95,88% dintre romani sunt IMPOTRIVA proiectului de la Rosia Montana : http://www.cdep.ro/informatii_publice/forum.dispPost?subid=1
    Acest sondaj arata clar cine sunt mincinosii, nu-i asa bonnie? Dar nu-i nici o problema pentru voi sa mintiti fara nici o retinere, oricum sunteti platiti de RMGC sa poluati cat mai mult Internetul cu minciunile voastre.

    Am mai spus-o si o repet : nu va vom ierta pentru tradarea voastra si vom avea grija sa platiti cat se poate de legal pentru instigare la subminarea economiei nationale si genocid. Iar cand va veni timpul sa dati socoteala pentru tot raul pe care ati incercat sa-l faceti romanilor si Romaniei stapanii vostri vor uita de voi. Noi insa nu va vom uita.
    • -3 (3 voturi)    
     fii serios (Vineri, 4 mai 2012, 20:46)

     Xenia [anonim] i-a raspuns lui Cremene

     pune mana si mai citeste, atat cei contra proiectului cat si cei pro proiect au citat sondaje care arata ca 80% dintre romani vor sa inceapa acest proiect. Adica, sondaje pe bune, nu cutiute pe net unde vin ONG-istii cu cele 200 de identitati
     • 0 (0 voturi)    
      Te rog sa lasi minciuna deoparte (Duminică, 6 mai 2012, 9:18)

      Cremene [anonim] i-a raspuns lui Xenia

      Despre ce sondaje vorbesti tu? Realizate de cine, in ce zone ale tarii? Care este numarul de persoane care au raspuns fiecarui sondaj? Banuiesc ca vorbesti de sondaje realizate de RMGC (sau vreo firma platita de ei) care a utilizat drept repodenti angajatii RMGC. Te rog sa ne dai adresa unde sunt publice acele sondaje, tot asa cum eu ti-am dat adresa unde este public sondajul realizat de Camera Deputatilor : http://www.cdep.ro/informatii_publice/forum.dispPost?subid=1
      Din acest sondaj reiese clar ca 95,88% dintre romani sunt IMPOTRIVA derularii proiectului de la Rosia Montana. Iar in ceea ce priveste minciuna ta referitoare la manipularea acestui sondaj, daca ai fi avut minimul bun simt sa te informez ai fi descoperit (cu stupoare probabil) ca acest sondaj derulat de Camera Deputatilor nu a permis sa se acorde de mai mult de un vot de pe fiecare IP. Vezi tu, acest sondaj este realizat foarte corect, ceea ce probabil tie iti va fi foarte greu sa intelegi si sa accepti (tinand cont cum se fac lucrurile de catre infractorii de la RMGC).
      Asa ca, te rog, da si tu dovada de putin bun simt inainte de a ataca institutii ale Statului Roman, ok? Nu de alta, dar e jenant sa vezi cum RMGC-ul plateste niste indivizi incapabili sa vina cu argumente reale ci doar cu minciuni frumos ambalate. Astept cu mare interes sa-mi explici tu cum de a fost cu putinta sa falsifice RMGC-ul raportul intocmit de catre atelierul de arhitectura OPUS si sa-l transmita Ministerului Mediului in aceasta forma falsificata - aceasta reprezinta o fapta PENALA numita fals si uz de fals in documente publice. Astia sunt RMGC-istii - infractori in stare pura - iar voi toti, cei care sprijiniti acesti infractori, fiti siguri ca veti fi "rasplatiti" asa cum se cuvine unora care se asociaza cu RMGC-ul in vederea savarsirii de infractiuni.
      • 0 (0 voturi)    
       informeaza-te macar putin putin (Luni, 7 mai 2012, 12:12)

       Filip [anonim] i-a raspuns lui Cremene

       pana si Mircea Toma, unul din liderii opozantilor, a citat sondaje care spun ca 80% dintre romani sunt de acord cu inceperea acestui proiect. asa ca poate ar trebui sa dai dumneata dovada de bun simt si sa iti faci o minima informare inainte de a comenta
      • 0 (0 voturi)    
       tu esti paralel cu realitatea (Luni, 7 mai 2012, 13:20)

       ghitz [anonim] i-a raspuns lui Cremene

       e o mare mare diferenta intre un sondaj si o intrebare pe internet. dar tu iti bati joc de inteligenta utilizatorilor acestui site sustinand ce sustii. Mai ales cat timp sondajele facute profesionist te contrazic complet. 80% dintre romani sunt de acord cu inceperea proiectului astuia. De fapt, ca sa fie adevarul, opozantii spun ca 78% dintre romani sunt de acord iar cei pro spun ca 82% dintre romani sunt de acord!
  • -3 (3 voturi)    
   zi adevarul (Vineri, 4 mai 2012, 17:26)

   Dennis [anonim] i-a raspuns lui tuderp

   bai, 80% dintre romani sunt de acord cu inceperea proiectului astuia, asta zic sondajele. bine, cele citate de cei pro proiect spun 82%, cele citate de opozantii proiectului spun 78%. daca adevarul e undeva la mijloc, atunci 80% dintre romani sunt de acord!
   • 0 (0 voturi)    
    asta conteaza (Vineri, 4 mai 2012, 23:19)

    Sorin [anonim] i-a raspuns lui Dennis

    Nu conteaza daca sunt 78 sau 82% dintre oameni pro proiect, conteza ca sutn o majoritate si ca guvernatorii ar face bine sa dea drumu la locurile de munca in zona si sa se miste mai repede cu avizele, ca se fac 15 ani de asteptare
 • -3 (3 voturi)    
  avize (Vineri, 4 mai 2012, 16:43)

  Liviu [anonim]

  Serios Korodi, chiar nu exista o alta treaba in care sa te implici in conditiile in care planul prezentat este unul validat de instanta si ce treaba are mediul lui cu planul de urbanism
 • 0 (0 voturi)    
  si logica lafel... (Vineri, 4 mai 2012, 23:15)

  Sorin [anonim]

  Logic ar fi sa termine cat mai repede si ministerul mediului evaluarea, nu conteaza care este sigutia la alte minsitere, cel al mediului pana la urma trebuei sa isi vada de mediu si nu de altceva. Iar la capitolu decalratii se vede ca nu e deloc informat Korodi, puz este valabil
  • 0 (0 voturi)    
   din 2006 (Duminică, 6 mai 2012, 14:49)

   Daiana [anonim] i-a raspuns lui Sorin

   ar fi cazul sa termine evaluarea, pentru ca e inceputa din 2006. asta daca ministerul tine la imaginea lui si vrea sa arate ca e competent.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by