Mircea Diaconu: Imi retrag recursul impotriva deciziei Curtii de Apel. Probabil ca o sa ma indrept impotriva unor oameni de la ANI
El a citit miercuri dimineata, in fata ziaristilor, cateva pasaje din decizia Curtii, in care se arata ca situatia creata "este culpa unui tert pentru care petentul nu poate fi declarat responsabil".
"Am sa retrag recursul pentru ca aceasta hotarare este exceptionala. (...) Nu are niciun sens, hotararea este impecabila, sunt absolut de acord cu ea, si cu asta basta", a precizat Mircea Diaconu.
El a sustinut ca "scrie tot felul de hartii despre mine" si "emite aceste hartii pe prezumtii, i se pare ca e un lucru sau altul".
In ceea ce priveste acuzatia ANI legata de postul ocupat de sotia sa, Diana Lupescu, la teatrul la care Mircea Diaconu fusese director, senatorul nu considera ca exista vreo problema.
"Diana Lupescu care intamplator, din pacate pentru ea, este sotia mea, a fost promovata, fiind actor, pe functia de regizor artistic al teatrului si i-a scazut salariul cu trei milioane de lei pe luna. S-a angajat pe acest salariu pierzand bani pentru ca Teatrul Nottara sa castige bani. Doar Diana Lupescu ma poate ataca pe conflict de interese", a explicat el.
"Probabil ca o sa ma indrept impotriva unor oameni de la ANI pentru a-i da banii inapoi Dianei Lupescu, pentru ca eu i-am taiat banii", a adaugat acesta.
Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul ICCJ au declansat, in ianuarie, urmarirea penala fata de Mircea Diaconu, pentru conflict de interese, dosarul fiind in faza de finalizare, potrivit unui raspuns comunicat Mediafax de catre Biroul de presa al Ministerului Public.
In octombrie 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul instantei supreme sa-l cerceteze pentru abuz in serviciu si conflict de interese pe Mircea Diaconu, senator si director la Teatrul "C.I.Nottara", pentru ca ar fi favorizat numirea sotiei sale in functia de regizor la teatru.
Potrivit ANI, in 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, sotia lui Mircea Diaconu, in calitate de salariat al Teatrului "C.I. Nottara", a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, in data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic. Maria Diana Diaconu a fost, in perioada 19 noiembrie 2001 - 15 august 2007, actor in cadrul Teatrului "C.I. Nottara".
Cererea sa a fost aprobata de catre directorul Teatrului "C.I. Nottara", Mircea Diaconu, desi nu indeplinea conditiile inscrise in fisa postului de regizor artistic, de minim un an experienta in domeniul regiei, Diana Diaconu avand la acea data numai doua luni de la absolvirea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti, Sectia "Artele Spectacolului de teatru (regie de teatru)".
In cadrul concursului organizat la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a fost presedinte al Comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate in care i-a acordat sotiei sale calificativul maxim. In 15 august 2007, Maria Diana Diaconu a fost promovata in functia de regizor artistic.
Beneficiul patrimonial, constand in veniturile salariale obtinut in perioada 2007 - 2010 de catre Maria Diana Diaconu a fost de 83.684 de lei.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
suntem in Kafka?
sa spunem ca diaconu e condamnat in civil si trebuie sa plateasca despagubiri, diferenta de 3 milioane pe luna ori 30 de milioane...100 de milioane ....ele vor fi negative?
Hai sa fim seriosi...a gasit ANI conflictul de interese, cand se faceau economii luna de luna...afinii Botis, Andreescu, Petrescu, MRU erau OK.
Prea ne luati de prosti.
Nu este vorba ca a scazut "salariul corupatorului" , aici ESTE VORBA DE FAPTA !!!!
Capisci ??? ai dracu` , cu melcii vostri , de "senatori"!! lol
Fapta nu e penala, e condamnabila in civil. Acolo nu se lasa cu puscarie ci cu despagubiri, de aia se precizeaza in articolul prejudiciul. Deci, cine da in judecata, si..cui i s-a facut paguba? Paguba nu e decat printr-o interpretare integrista a legii conflictului de interese...si daca toti s-ar da in judecata pe civil...nu cred ca bugetul statului ar iesi in castig...pentru ca, dpdv contabil nu exista prejudiciu.
Repet, ANI a inchis ochii la afaceri evidente ale ministrilor in ultimii ani la care prejudiciile erau clare.
1) intre Andreescu si barbata-sau si fiicele lui. Licitatii organizate de Andreescu pe care le castiga ei in 2011. Acolo prejudiciul era evident si pentru un copil...ANI nu a vazut.
2) sotii Botis. El ministru in 2010 acorda fonduri europene fundatiei nevestii care isi avea si sediul in aceeasi cladire cu adresa personala a ministrului. ANI nu a vazut.
3) sotia MRU lua cate 80 K euro pe an de la OMV (de vreo 4 ani la rand), nu 80 K ROni pe 3 ani ca Lupeasca, cand MRU e numit seful guvernului deci indirect si decidentul pe cele 49% din OMV-Petrom...nu e conflict de interese, MRU poate deveni PM.
4) Petrescu castiga licitatii pe finantari europene de la MDRT sub Udrea 2010 (e coleg de CD si PDL cu ea) dupa aceea devine ministru la MDRT, deci teoretic cel care trebuie sa isi verifice propriile firme daca isi indeplinesc cele asumate in contract cu MDRT...nu e conflict de interese.
Si tu il faci in toate felurile pe Diaconu ca si-a gospodarit mai bine teatrul...misto.
Apropo, habar ai cine a jucat in Senatorul Melcilor? Si unde sunt alea 2 filme in care Diaconu te-a vrajit ca activist comunist?
Daca ti se pare OK ca sotul sa prezideze comisia care o evalueaza si, la final, o angajeaza pe sotie, s-ar putea sa fi gresit tara (in ciuda potentialului sau). Coreea de Nord sau China mi se par mult mai ofertante la acest capitol.
Gandeste-te doar ca Mircea Diaconescu este cel care i-a semnat contractul de munca sotiei (din partea angajatorului) si ca legal, tot el este singurul in masura sa o sanctioneze. Tot el o evalueaza periodic.
Practic, ii rapeste Dianei Lupescu orice sansa de a gresi.
Cand a fost asta, in 2007? De atunci si pana acum s-a intamplat vreo catastrofa cu Diana Lupescu regizor? Parca in primavara asta Nottara au fost in turneu la Londra...si nu era loc sa arunci un ac in sala...ce teatru romanesc a mai fost in turneu la londra si cand?
tocmai ca in china sau coreea l-ar aresta pe Diaconu si daca se urina din greseal pe colacul de la WC...in tarile capitaliste cand iei o decizie manageriala proasta se vede la parale, te da afara si platesti prejudiciul.
Dar ce sa faci cand managementul de la Nottara e bun...dar Diaconu are gura mare, ia sa ii gasim noi un nod in papura.
Apropo, dar cand Basescu si-a dat singur casa...ala nu a fost conflict de interese...prejudiciul nu e evident? Cucu...am gasit familia diaconu...mafiotii neamului.
Perpetuarea unei greseli nu numai ca nu indreapta greseala initiala, dar o si legitimeaza. Cazul Diaconu se inscrie exact in definitia din DEX a cuvantului ”nepotism”: NEPOTÍSM s. n. Faptul de a uza de autoritatea sau de influența personală în favoarea rudelor sau a prietenilor; promovare prin protecția rudelor și a prietenilor influenți. – Din fr. népotisme.
Eu spun ca la fiecare nou guvern (indiferent de culoare) exista o sansa a unui inceput curat. Argumentul ca si altii au facut ce a facut Diaconu (si aici ai dreptate ca au facut) nu e suficient pentru mine. Imi pare rau ca pentru tine e firesc.
In paranteza fie spus, mult succes si cu noul ministru al educatiei, care zice in CV ca a facut cursuri la Universitatea StanDford, California. In general, cei care au facut cursuri la Stanford nu uita cum se scrie cuvantul asta - cu un singur D, si ala la final. In plus, doamna profesor universitar, in acelasi CV, este pasionata de ”innot”. Ca si cultura, pe mainile lui Diaconu, si educatia e acum pe maini bune...
O sa vezi ! Si nu te mai scapa nici macar Nicolaescu sau Caramitru , chiar daca te urca si pe tine sus pe tanc , sa "te faci ca lucrezi " , Mircea !!! lol
Daca ramanea la conditia de actor ,era muuuult mai decent...
E penibil si penal !
Definitia patriotismului (dupa mine): in calitate de crestin imi pasa de orice om din lumea asta; in calitate de roman IMI PASA de cel care vorbeste aceeasi limba UN PIC mai mult decit de ceilalti.
Astept minusurile diaconilor-postaci.
Si se va indrepta 'probabil' impotriva ANI, ca sa-i recupereze banii neveste-sii, pentru ca el, Diaconu, i-a taiat banii.
N-am auzit nici la Vanghelie aberatii logice mai mari.
Este incredibil de penibil.
A avut roluri bune ca actor, dar 'rolul' pe care-l joaca acum nu-l onoreaza deloc... Ii dezvaluie o calitate umana discutabila si o inteligenta sub medie...
Se ştie că regizorii, spre deosebire de actori, îşi fac banii din contractele pe montări şi nu din leafa de încadrare de la teatrul unde sunt, eventual, angajaţi.
În cazul regizorilor cu nume - nu e vorba desigur de Diana Diaconu - aceste sume întrec leafa pe un an al unui actor, vorba vine, bine plătit...
Dar cat ar merita dupa tine?
Tot pentru exactitate: majoritatea actorilor de la teatrele subvenţionate public au un salariu mediu sub cel de pe economie: între 1000-1400 lei.
Având în vedere toate acestea, suma menţionată este cu mult peste valoarea unui salariu mediu.
Nu ştiu cât salariu ar merita Doamna în cauză, după câte ştiu eu problema meritului apare doar în sectorul privat - la stat salariul n-are nicio legătura cu asta - însă mil, dragă, n-ai înţeles esenţialul.
În cazul de faţă este vorba de schimbarea încadrării. Doamna nu mai este actor, ci regizor. Astfel poate lucra pe proiecte care intră sub incidenţa dreptului de autor.
Mai pe româneşte: ca regizor va putea monta o piesă la Botoşani, Satu-Mare sau Deva pentru cinci mii de euro, adică 20 000 mi de lei şi ceva.
Asta o costă o lună, hai şase săptămâni. În principiu într-un an poate monta patru-cinci spectacole de acest gen în ţară. Ajungem astfel la un potenţial de 100 000. pe an.
Iar cu soţul fiind Ministru al Culturii, dorinţa teatrelor din provincie ca doamna să le monteze câte un spectacol va cunoaşte o efervescenţă deosebită.
Şi cel mai important: totul va fi absolut legal.
restul e drobul de pe soba...poate ca da, poate ca nu...proces de intentie. Cum poti avea un contract de munca cu teatrul si ala sa te plateasca pe derepturi de autor? abia asta ar fi un prejudiciu...dubla plata, etc.
Iar daca a montat Lupeasca vreo piesa in afara Nottara ca s afie platita pe drepturi de autor, bravo ei. inseamna ca era ceva de capul ei.