Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) prognozeaza pentru perioada minivacantei de 1 Mai, dar si pentru urmatoarele doua zile, vreme calda in toata tara, cu mici exceptii temperaturile maxime urmand sa ajunga la 30 de grade Celsius.

Potrivit estimarilor specialistilor realizate pe baza datelor Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata de la Reading (Anglia), va fi vreme frumoasa in intervalul 30 aprilie - 3 mai, cand se vor inregistra temperaturi maxime de 29-30 de grade la nivel national, in timp ce la malul marii mercurul din termometre va indica cel mult 22-23 de grade Celsius, potrivit Agerpres.

In zona Banatului se anunta o incalzire treptata a vremii incepand cu sfarsitul lunii aprilie. Valorile termice urmeaza sa se situeze peste normele climatologice, iar in primele zile ale lunii vor aduce o usoara scadere a temperaturilor, dar valorile minime se vor mentine peste normalul perioadei.

In Crisana, in primele zile ale lunii mai, temperaturile maxime vor scadea usor, iar vremea va fi, in general, instabila, cu averse frecvente la inceputul lunii mai.

Pentru Transilvania, meteorologii prognozeaza o vreme normala din punct de vedere termic, astfel incat temperaturile maxime vor depasi, in medie, 20-22 grade Celsius.

In Dobrogea, valorile termice se vor mentine relativ constante si apropiate de normele climatologice in aceasta perioada, cu maxime in jurul a 20 de grade Celsius si minime de peste 10 grade Celsius. Probabilitatea de precipitatii va fi relativ redusa, acestea fiind de asteptat, pe arii restranse, dupa data de 1 mai.

In Moldova, vremea se va incalzi usor, iar maximele se vor situa in jurul valorii de 22 grade Celsius, in timp ce minimele vor depasi, in medie, 10 grade Celsius.

In ceea ce priveste zona Munteniei, vremea se va mentine calda pentru acesta perioada. In plus, temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative, instabilitatea atmosferica va fi destul de redusa, iar aversele, in general slabe, vor fi posibile, dupa 1 mai, mai ales in zonele deluroase.

Conform prognozei, in Oltenia, vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada, cu maxime de peste 22-24 grade Celsius, iar pe timpul noptii media va fi de 10 grade Celsius. La inceputul lunii mai, instabilitatea atmosferica va fi relativ redusa, fiind de asteptat producerea de averse in general slabe, mai ales in zonele deluroase.

La munte, valorile termice nu vor avea variatii importante si se vor situa in apropierea normelor climatologice. In primele zile din luna mai, sunt posibile averse moderate sau mai importante cantitativ. Probabilitatea cea mai redusa de aparitie a ploilor va fi in jurul datei de 30 aprilie.