Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminica, la Deva, ca exista resursele necesare pentru o crestere a salariilor cu 16%, incepand din luna iunie, in visteria Ministerului Finantelor fiind stransa o suma de 5 miliarde de euro, cu acest scop: ''Pot sa spun ca la rezerva Ministerului de Finante exista 5 miliarde de euro, o suma care trebuie folosita pentru reintregirea salariilor. Noi am pregatit aceasta rezerva si, dupa informatiile mele, toate discutiile tehnice cu FMI au fost duse si in aceasta directie, inainte sa cada Guvernul. Vorbim despre o posibila crestere de 16%'', a spus liderul UDMR, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca reducerile salariale la bugetari si masurile de austeritate adoptate in anii 2010 - 2011 au fost necesare pentru a se putea restabili un echilibru bugetar, chiar daca deciziile adoptate au fost nepopulare: ''In 2010 si 2011 au fost masuri necesare, dure, nepopulare, pentru a reduce deficitul bugetar si cheltuielile publice, pentru a restabili echilibrul bugetar. In acest moment exista posibilitatea de a da inapoi ceva din salariile pierdute. Noi am pregatit terenul pentru acest lucru'', a adaugat liderul UDMR.

Kelemen Hunor si-a manifestat regretul ca majorarea salariilor nu s-a putut face in lunile aprilie sau mai de catre Guvernul ce a fost demis prin motiunea de cenzura, mentionand insa ca este de datoria viitorului Executiv sa ia decizia cresterii acestora.