Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, raspunzand unei intrebari referitoare la raspunderea guvernantilor in cazul Ordonantei de urgenta care prevede plata contributiilor de sanatate de catre pensionari, ca "nici daca-i impusti nu e suficient", relateaza Mediafax. Ponta a mai spus ca cei 2,2 milioane de pensionari carora li s-au retinut bani trebuie sa primeasca si scuze.

"Ganditi-va ca am pierdut cinci luni. In luna noiembrie aceste Comisii (de Sanatate si de Munca, n.r.) prin votul majoritatii lor, au dorit sa rezolve problema si Anastase nu a vrut. Deci ce raspundere? Ce sa spun? Nici daca-i impusti nu e suficient", a spus Ponta.

Intrebat daca ar putea exista o raspundere penala, Ponta a replicat: "Cate penale mai are Roberta Anastase? Ce sa facem? Celor 2,2 milioane de pensionari trebuie sa li se ceara scuze, sa li se repare prejudiciul cauzat prin incompetenta si ticalosie. Pentru ca retrimiterea de doua ori la Comisie e mai mult decat incompetenta, e ticalosie".

El a precizat ca ministrii Muncii si Sanatatii nu au venit la audierile din Comisiile de resort, desi au fost chemati, pentru ca, probabil, isi strang lucrurile din birouri inainte de dezbaterea si votul motiunii de cenzura depuse de opozitie.

"Asta este responsabilitatea Guvernului actual. Este un Guvern pe duca. Probabil ca oamenii isi strang lucrurile din birouri", a spus Ponta.